') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

MYSFREDAG MED HEMMAGJORD PIZZA!


Jag älskar fredagar!! Vem gör inte det?
Och det skadar ju inte att man har tre hela dagars ledighet att se fram emot.:D
Härhemma brukar min sambo Peter stå för matlagningen på Fredagen eftersom han är föräldraledig då.
Men han hade så mycket att stå i nu när vi håller på att inreda Mollies rum, så det blev jag som fick laga mat.
Han fick dock önska vad han ville ha och valde....pizza!
Hemmagjord skulle den vara och inte mig emot för jag tycker det är godare.

Fick mig att tänka på att Pizza eller Tacos är nog det som äts mest i dom svenska hemmen en Fredag..
Eller vad tror ni...?

Här kommer i alla fall receptet på vår Pizza som blev mycket smarrig!



         Stoooooor blev den!


Det här behöver du till en stor pizza (långpanna):

Pizzadeg:

3/4 pkt jäst
4 dl vatten
½ dl olivolja
1tsk salt
1 liter vetemjöl
1 msk italiensk salladskrydda (det var första gången jag provade detta o det blev jättegott)


Fyllning: (jag kan inte ge exakta mängder på allt för det är ju lite smaksak hur mycket man vill ha på)

*Finkrossade tomater på burk
*Oregano
*Strimlad kassler
*Gul lök i skivor
*1 st ölkorv  tex kabanoss
*Grön paprika i ringar
*Tomatskivor
*Svarta oliver
*God riven ost



En del av ingredienserna...


Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt lite av det fingervarma vattnet och lös upp jästen.
Häll på resten av vattnet,oljan och saltet.
Arbeta i största delen av mjölet.Ta upp degen på bakbordet o knåda i resten av mjölet.
Låt jäsa under bakduk c:a 30 min.

Kavla ut degen och lägg på en inoljad bakplåt.
Bred ut dom krossade tomaterna i ett jämnt lager och strö över oregano.
Lägg sedan på fyllningen i vilken ordning du vill,dock ska osten läggas på sist.

Grädda i ugn 225 grader c:a 15-20 min.

Färdigt!




Första lagret är på....





...sen lägger man på det man tycker är gott......





...och avslutar med riven ost, in i ugnen.......





....och så är den färdig!!! Tar inte mycket längre tid än att hämta hos pizzerian!


Smaklig måltid!




MAKALÖST GOD MJÖLKCHOKLADKLADDKAKA!


Förra söndagen skulle jag ju baka fastlagsbullar eftersom det var fastlagssöndag.
När jag skulle sätta i gång så upptäckte jag att jag inte hade alla ingredienser hemma och jag orkade inte köra iväg och handla.
Eftersom min syster o lilla systerdotter Ellen skulle komma så ville jag bjuda på något gott.
Då hittade jag detta receptet som jag rivit ur en tidning för länge sedan och till min stora lycka hade jag allt hemma!
Och den blev makalöst god!

 


Lite lättvispad grädde passade jättebra till!


Det här behöver du:

C:a 10 bitar


100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker (funkar med vanligt socker också)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
100 g grovhackad mjölkchoklad (till fyllning)

50 g mörk choklad till garnering





Jag använde Marabou mjölkchoklad och då kan det ju inte bli annat än gott!



Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.Smält chokladen med smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver,salt och chokladblandningen.

Smörj och bröa en rund form.Häll i smeten och strö över den grovhackade chokladen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 min.
Låt kakan svalna och ställ i kylen minst 2 timmar eller gärna över natten.

Smält chokladen till garneringen och ringla den över den kalla kakan.
Servera med lättvispad grädde och njut!!





Inte så fin kanske men goood!!


P.S. Tack alla för era kommentarer! Jag tycker det är jättekul när ni skriver något och om det är något ni saknar så meddela gärna! D.S 

Kram Åsa!



HET KYCKLINGGRATÄNG!


Detta är ett riktigt favoritrecept hemma hos oss!!
Fullt med olika smaker som passar så bra ihop....
Om man ska servera små barn så kan man ju hålla igen lite på sambal oelek.
Så här kommer ännu att av mina "favvisrecept"!




Det här behöver du:


500 g kycklingfilé

1 gul lök

10 cm purjolök

1 gul + 1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

½- 1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2.5 dl grädde (jag använde minimat 4 %)
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost
Salt o peppar



Här är dom flesta ingredienserna...




Så här gör du:

Strimla kycklingen o bryn i lite olja tills den fått färg är nästan genomstekt.
Lägg över i en ugnsfast form.
Strimla alla grönsakerna och bryn i lite smör eller olja.
Häll på grädde och creme fraiche. Pressa i vitlöken.
Tillsätt buljongtärning, sambal oelek och mango chutney.
Rör om och låt allt  småkoka någon minut.
Häll såsen över kycklingen.Täck med den rivna osten och sätt in formen i ugnen c:a 20 min i 175 grader.
Servera gratängen med jasmin eller basmatiris och en fräsch sallad!




Bryn först kycklingen så att den är nästan helt genomstekt.







Grönsakerna skall också brynas lite så att dom mjuknar.....





Gratängen är färdig!!


Smaklig måltid!




KABANOSSISPÄCKAD FLÄSKFILÉ MED AJVARSÅS!


Fläskfilé är så tacksamt att laga mat med.Den går att variera i all oändlighet.
Här gjorde jag en korvspäckad variant. Mycket gott!
Till detta åt vi råstekt potatis och en sås gjord på Ajvar relish.
Perfekt helgmat!






TILL 3-4 PERSONER:

C:a 500 g fläskfilé
1 "ölkorv" 50 g (jag använde kabanossi)
smör att steka i
salt,peppar


Gör så här:

Putsa filén fri från hinnor.Gör ett  "hål" i mitten av filén med en lång smal kniv eller något annat spetsigt.
Tryck in korven så långt det går. Bryn filén runtom i en stekpanna i lite smör.Salta och peppra.
Lägg över i en form och stek färdigt i ugnen i 175 grader i c:a 30 -40 min.
Låt filén "vila" innan du skär upp den i 1 cm stora skivor.





Bryn runtom så att den får fin färg.



Till detta gjorde jag som sagt en supergod och löjligt enkel sås!

Detta behöver du:

2 dl creme fraiche
1 dl Ajvar Relish (jag hade den milda)
1 krm cayennepeppar
grovmald svartpeppar,salt.


Rör ihop alla ingredienserna och låt stå kallt till servering.
Ju tidigare man gör såsen desto godare blir den!

Smaklig måltid!






ANANASPAJ!


Första gången jag provade att göra denna var jag lite skeptisk......Kunde det vara gott med ananas i paj?
Sen dess har jag gjort den ett antal gånger! Så himla god!!!
Den ska ätas halvljummen med vaniljglass till.





Pajdeg:
150g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas(väl avrunnen!)

Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen. Låt vila en stund i kylen.
Tryck sedan ut den i en pajform c:a 24cm.
Förgrädda pajskalet i 175 grader 5-10 min.

Rör ihop ägg,creme fraiche,socker och vaniljsocker i en bunke.Blanda i ananasen.
Häll i fyllningen i pajformen.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader c:a 40 min.

Låt pajen svalna o ät sedan med vaniljglass!




UNDERBAR KYCKLING I BALSAMSÅS OCH LJUMMEN BÖNSALLAD!


Häromdagen lagade jag denna rätten. Och det var det GODASTE jag ätit på mycket länge!
Både jag och sambon var överens om att det var en fullpoängare!
Detta kommer göras många gånger härhemma!
Jag ändrade dock lite, för i receptet stod det parmaskinka och det hade jag glömt köpa så jag tog bacon istället.
Nästa gång ska jag prova med parma.
Hursomhelst...detta måste ni prova!!




Till detta hade vi "hemmagjorda" pommes och en ljummen bönsallad.



Här kommer receptet:

6 st kycklingfiléer eller lårfiléer (jag använde lårfilé)
12 skivor bacon eller 6 skivor parmaskinka
salt,peppar och oregano

Sås:
4 dl vispgrädde (går lika bra med magrare grädde)
2-3 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor


Gör så här:

Krydda kycklingen med salt, peppar och rätt så mycket oregano.
Linda 2 skivor bacon eller 1 skiva parmaskinka runtom varje filé.
Bryn i smör i en stekpanna.Lägg över i en ugnsfast form.
Vispa ihop alla  ingredienser till såsen och häll i formen med kycklingen.
Stek i mitten av ugnen c.a 25 min eller tills kycklingen är genomstekt.




Kycklingen ska först brynas och få fin färg.




Lägg över i en form och häll över såsen.





Det färdiga resultatet! Sååååå gott!!



Till detta passar det bra med en ljummen bönsallad:


600 g frysta haricots verts
1 brk marinerade soltorkade tomater (jag använde Icas ) c:a 200g
1 hel rödlök (jag hade bara gul lök hemma men det blir snyggare o godare med rödlök)
grovmald svartpeppar o flingsalt
olivolja att steka i

Strimla de soltorkade tomaterna.Skär rödlöken i tunna klyftor.
Hetta upp olivolja i en stekpanna.Lägg i de frysta bönorna o låt fräsa på ganska hög värme i c:a 5 min.
Rör runt så att dem inte bränns. Tillsätt tomaterna och rödlöken och låt fräsa med i ytterligare c:a 5 min.
Salta och peppra. Salladen är färdig när bönorna är genomstekta och allt fått lite färg.




Jag hade bara gul lök hemma, men det blir snyggare med rödlök!
Denna salladen passar bra till det mesta!

PROVA NU DETTA :D !!!!


CHOKLADKAKA MED NOSTALGI!


Det här är enligt min utsago den ultimata chokladkakan!!
Sååå saftig,och glasyren är underbart god!
Första gången jag åt den var hemma hos min faster när jag var ungefär 10 år.Med andra ord snart 25 år sen!
Både jag och mamma blev helt sålda och begärde att få receptet direkt!
Nu tänkte jag dela med mig av denna underbara kaka till er.Ni måste prova den!!



Det här behöver du:

4½ dl socker
3,75 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
3 ägg
2,25 dl kokande vatten


Glasyr:

3 dl florsocker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
6 msk smält margarin
lite vatten

Så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Rör i smöret, äggen o det kokande vattnet.
Häll smeten i en smord, bröad form och grädda i 175 grader i c:a 45 min.


Häll det smälta margarinet till glasyren i en bunke.
Sikta ner dom torra ingredienserna i smöret. Rör tills det blir en jämn smet.
Tillsätt lite vatten  så att glasyren får rätt konsistens,den ska vara ganska fast.
Bre glasyren på den något avsvalnade kakan.




                             NJUT!!!!!!!!!!!!











SPAGHETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS!


Ja.....det finns väl inte två personer på denna jord som gör likadan köttfärsås!
Alla gör på "sitt" sätt. Det är nog därför jag aldrig tröttnar på denna rätten, för det smakar aldrig likadant!
Men om jag ska göra den helt efter MIN smak så gör jag så här:




En stor gryta:

1 kg blandfärs
2 hackade gula lökar
2 tärnade morötter
1/5 finhackad rotselleri (100G)
2 msk tomatpure´
3 brk hela tomater (gärna av lite bättre kvalitet)
3 vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
4 msk oregano
1 tsk örtsalt + lite vanligt salt
1 krm cayennepeppar
svartpeppar


Bryn  färsen smulig i en stekgryta. Blanda i lök.morötter och selleri.Häll på sojan o tomatpuren.
Krydda med kryddorna och saltet.Tillsätt tomaterna o spadet.
Pressa i vitlöken.
Låt koka i minst 30 min.
Servera med god spaghetti!




Jag brukar satsa på lite "bättre" burktomater. T.e.x. ekologiska.



Gott med en blandad sallad till!

Hoppas ni gillar detta!












BANANKAKA MED VALNÖTTER!


Detta är ju verkligen en klassiker!
Jag tycker dock detta är den godaste banankakan jag provat.
Det är så gott med valnötterna i.
Så här Anna och alla andra kommer receptet! :D





Det här behöver du:

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ mogen banan eller 2 små
2 ägg
3 dl vetemjöl
75 g grovhackade valnötter






Så här gör du:

Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst.
Mosa bananen och rör ner i smeten.
Tillsätt ett ägg i taget och rör sist i mjölet blandet med nötterna.
Häll smeten i en smord, bröad form  c:a 1½ liter och grädda i 45 min i 175 grader.




            Det färdiga resultatet!




MINA BÄSTA VÄNNER I KÖKET!


Det finns vissa saker i köket som man älskar mer än andra......
Mina Globalknivar är ett sådant exempel!!
Det är en fröjd att skära och hacka med dem knivarna.
Två av dem har jag fått i födeldedagspresent och den tredje har jag köpt själv.
Jag skulle vilja komplettera med brödkniven men har alltid blivit för snål när jag väl stått där....



Mina älskade knivar!

En annan sak som jag älskar i köket är ju såklart min dotter Mollie!
Hon får snällt leka bredvid när jag lagar mat, hon är ju så liten än så hon kan inte hjälpa till.
Men jag längtar så till den dagen då vi kan baka tillsammans o göra julgodisar...mm.!
Känner jag henne rätt så kommer hon väl vända upp och ner på hela köket
så att jag får ett nervöst sammanbrott..haha!
Jag avskyr när det är FÖR stökigt  på diskbänken!



Här är Mollie c:a 6 mån och  assisterar mig i köket...




.........och hon tycker än idag att det är lika kul!!

Har ni själv något som är "livsviktigt" i era kök?






BACON OCH OLIVBIFFAR!


Detta blev lite kylskåpsrensning,men en väldigt lyckad sådan!
Rätten kändes lite "somrig" men det är ju inte fel så här i februaritider....




Så här gör du:

1 kg blandfärs (ja det blir många biffar... :D)
1½ paket strimlad bacon
1 burk gröna oliver med pimento (c.a 240 g)
2 ägg
2 tsk vitlökspulver
grovmald svartpeppar




Blanda alla ingredienserna i en bunke.Rör ihop ordentligt.Forma små biffar.




Stek i smör i en stekpanna.




Till biffarna hade vi fetaostsallad:

200 gr fetaost i tärningar
2 tomater hackade
10 cm gurka i tärningar
½ rödlök i tunna klyftor
svarta oliver
salt peppar och balsamvinäger.



Pricken över i:et blev denna superenkla vitlöksås:

2 dl creme fraiche
1 stor vitlöksklyfta
2 msk italiensk salladskrydda
svartpeppar

Hoppas det smakar!



IBLAND BLIR DET INTE SOM MAN TÄNKT SIG.........!


I går var det ju som sagt Alla hjärtans dag...och eftersom vi var bjudna på kalas på eftermiddagen hade vi tänkt gå ut och äta på kvällen.För första gången skulle vi också ta med oss Mollie.
Dock blev kalaset flyttat till nästa helg p.g.a. sjukdom.
Det var ju synd men planerna för kvällen kvarstod.Vi var ganska spända på hur det skulle gå att ha med Mollie, då hon ju inte vill sitta stilla för länge...Hon är en 1½ åring med benen fulla av spring!
Vi hade bunkrat upp med böcker o choklad som vi skulle kunna "muta" henne med om det skulle behövas.

Väl på restaurangen tog det väl en kvart innan vi fick beställa, o sen kom ägaren och sa att det tog en stund att få maten eftersom kockarna hade fullt upp.Ok tänkte vi,vi kunde ju inte ana hur länge vi skulle vänta!
 Efter 1 timme var Mollie rejält uttråkad i sin stol, då hade vi avverkat alla böcker o två choklad!

När det gått 1½ timme gav vi upp!Då sa dem visserligen att maten var på väg men vi bad att få det i formar o äta hemma istället för Mollie visade väldigt tydligt att hon ville hem!

Så kvällen slutade med mat i folieformar hemma framför Pingu på tv:n!
I och för sig mysigt det också!


Då var det ju tur att vi hade myst lite extra med god mat i fredags i stället!
Det blev en enormt god pastasås med räkor och vitlöksbröd till det!




Det här var riktigt gott!


PASTA OCH RÄKSÅS MED STING!

4 portioner

500 g skalade räkor (tinade)
1 hackad gul lök
5 cm strimlad purjolök
1 liten burk champinjoner
7 dl grädde (jag använde minimat 4%)
4 msk hummerfond
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk cayennepeppar
c:a 1 dl hackad persilja
salt o peppar


Gör så här:

Bryn lök ,purjolök o champinjoner i smör i en stekpanna eller gryta.Krydda med curry o cayenne.
Häll på grädden,hummerfonden o pressa i vitlöken.Salta o peppra.
Låt sjuda 5-10 min så att såsen tjocknar något.
Tillsätt räkorna o persiljan o låt allt bli genomvarmt.
Servera genast med nykokt god pasta o tomatklyftor!




Härliga räkor!




Låt inte såsen koka efter att du lagt i räkorna, då blir dom lätt hårda!






Vitlöksbröd är ju aldrig fel!!

Ta ett gott bröd o gör tex. hjärtan, rundlar eller trianglar.
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 krm timjan
flingsalt

Pensla bröden med oljeblandningen o strö över flingsalt.
Lägg dem på en plåt o grädda i 200 grader c:a 5 min.

Smaklig måltid!




ALLA HJÄRTANS DAG OCH VANILJFYLLD SOCKERKAKA!


Ingen har väl missat att det är Alla hjärtans dag idag?
Tycka vad man vill om den dan men jag tycker det är trevligt att man visar sin kärlek lite extra denna dag!
Det tycker min sambo Peter också tydligen för dessa väntade på mig o Mollie i morse
när vi kom ner i köket. Jättegulligt!!



En till mig o en till Mollie!!



Här kommer ett tips på en relativt lättbakad kaka men som ändå har det där lilla extra!
Perfekt att överraska någon med idag kanske?





Passar bra idag!


VANILJFYLLD SOCKERKAKA!

3dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl vatten kokande

Fyllning + topping:

125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
C:a 2 dl hackade hasselnötter





Mums!

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda bakpulver och mjöl. Rör ner det i äggsmeten.
Häll i vattnet.Häll smeten i en smord och bröad form c.a 24 i diam.
Strö  dem hackade nötterna i ett jämnt lager över kakan.
Grädda mitt i ugnen c:a 35 min.

Smält smöret till fyllningen i en kastrull och häll i mjölken.Tillsätt vaniljsockret.
Låt koka häftigt i 3 min.Rör hela tiden så att mjölken inte bränns!

Ta kakan ur ugnen. Dela den till två tårtbottnar innan den hunnit kallna.
Fördela  fyllningen över bottnarna o lägg sedan ihop kakan så att den se hel ut igen.

Supergod och saftig!!


INDISK SOPPGRYTA!


Den här grytan är så god!! Perfekt att bjuda på när man har gäster.
Dessutom blir den ännu godare om man gör den en dag i förväg!



4 Portioner


500 g grytbitar av fläsk

2-3 gula lökar

1 grön paprika

1 burk hela tomater

4 dl god buljong (tex mörk ox)

2 finhackade vitlöksklyftor

2 msk curry

1 tsk cayennepeppar

salt o peppar

ev maizena till redning

lite vetemjöl


Gör så här:

Doppa köttet i mjöl.Bryn i smör i en stekgryta.
Hacka lök,paprika o vitlök.Häll ner i köttet.
Krydda med kryddorna o tillsätt tomaterna o buljongen.
Låt koka minst 30 min eller tills köttet känns mört.
Red ev av med lite maizena. Ät grytan med basmatiris.
Mmmmmm.........!



Ju längre grytan får koka,desto godare!

Smaklig måltid!




SJÖMANSFÄRS!


Det här receptet har legat o väntat ett bra tag på att provas.
Så då passade det bra när det var min sambos tur att laga mat...
Det blev jättegott!! Kommer lagas fler gånger härhemma!




4-6 Portioner

500g blandfärs
4 potatisar
2 gula lökar
3 stora morötter
1 röd paprika
200 g broccoli,majs o paprika blandning (fryst tex. findus)
6 dl vatten (en del av vattnet kan man ersätta med porteröl för mustigare smak)
2 buljongtärningar kött eller grönsak
2 msk kinesisk soja
4 lagerblad
1 msk oregano
1 msk timjan
salt o peppar

Gör så här:

Skala och skiva lök ,potatis, morot och paprika.
Bryn färsen i smör i en stekpanna eller gryta på ganska stark värme.Salta o peppra o tillsätt övriga kryddor.
Häll i vatten,soja o lägg i buljongtärningarna.
Tillsätt lök,potatis,morötter.paprika och låt allt koka på svag värme under lock c:a 5 min.Lägg i broccoliblandningen
och låt koka tills potatisen känns mjuk c:a 8-10 min till.



 
Före.......






..........och efter!! Servera en krispig sallad till. Smaklig måltid!!




SOCKERKAKA MED GLASYR!


Den här sockerkakan känns lite "lyxigare" än en vanlig sockerkaka.
Jag har bakat den många gånger och den har alltid blivit lika uppskattad!
Jag brukar göra 1½ sats av glasyren för den är ju så god!!



Sockerkaka:

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Glasyr:

75 g smält smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula


Gör sockerkakan så här:

Rör ägg o socker mycket poröst.Tillsätt mjöl,bakpulver och vatten.
Häll smeten i en smord,bröad form.Grädda i 175 grader 25-30 min.




Gör glasyren så här:

Smält smöret i en kastrull.Tillsätt övriga ingredienser. Låt sjuda och vispa lite under tiden tills den tjocknat lite.
Bred glasyren över kakan när den svalnat.




Låt inte glasyren stormkoka,då kan äggulan stelna och den blir klumpig.

Ät och njut!!




CITRONKYCKLING MED OLIVER!


Detta är för tillfället en av mina absoluta favoriträtter!!
Snabbt att laga,ganska nyttigt o Mollie kan också äta det.




                                4 Portioner


500 gram kycklinglårfile eller bröstfile
5 dl grädde (jag använder minimat 4%)
1 hönsbuljongtärning
rivet skal o saft av 1 stor citron
2 vitlöksklyftor
2 tsk rosmarin
1 ½ dl svarta oliver
salt o svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar o bryn dem i smör i en rymlig stekpanna.Salta o peppra.
Häll i grädde o citronsaft.Tillsätt buljongtärningen.Pressa i vitlöken o krydda med rosmarin.
Låt koka under lock 5 - 10 min.
Rör ner citronskal o oliver.
Servera med pasta!




Kycklingen får färg i stekpannan.




Såsen är klar!




Denna pastan hade jag till.Det är pastaskruvar i XL format! Jättegoda!

                                Smaklig spis!




Välkommen till min nya blogg!


Jag heter Åsa o är 34 år.Bor utanför Staffanstorp med min sambo Peter O dotter Mollie
som är 1½ år.


Peter & Mollie.

Jag arbetar som kallskänka i Lunds bästa Kött o Chark butik.(Tycker jag i alla fall...haha!)
Trots att jag arbetar med mat hela dagarna så tröttnar jag aldrig!
Med denna bloggen tänker jag dela med mig av mina favoritrecept o på det viset inspirera dig i din matlagning!

Hoppas att ni kommer besöka mig igen!




Till bloggens startsida


bloglovin

RSS