') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

MAFFIGA PIZZABULLAR!


God Morgon alla helgfirare!
Här blev det ingen vidare sovmorgon eftersom Mollie tyckte att det var dags att gå upp 6.15.......
Behöver jag tillägga att jag inte var så pigg på det? :D
Men vad gör man när det behövs kissas, drickas......m.m.
Men vi mös i alla fall i soffan med täcke och kuddar så det känns ändå som man fick ladda batterierna lite.
Idag får ni ett recept på Pizzabullar som jag bakade till barnen på jobbet som mellanmål.
Dom blev väldigt uppskattade och när jag kom hem beslöt jag mig för att göra ett gäng härhemma också och ha i frysen.
Jag tycker att man även kan ha dessa på en buffé, barnkalaset och såklart är dom perfekta att ta med på utflykten.










Det här behöver du till ca 40 st:




DEG:


½ dl olivolja, eller annan olja.
5 dl vatten
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3 dl grahamsmjöl (om man vill ha helt ljusa bullar ersätter man bara detta med vetemjöl)
10 dl vetemjöl






FYLLNING:

Chilisås eller ketchup
Finstrimlad rökt eller kokt skinka, bacon eller salami är också gott!
riven ost
oregano
uppvispat ägg till pensling




Gör Så Här:


1. Blanda vatten och olja och värm så att blandningen blir fingervarm. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och allt mjöl förutom 2 dl. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.



2. Degen ska jäsa i 30 minuter. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl chilisås eller tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 grader.



3. Skär rullen i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.




4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla










Löjligt goda!! :P



  


Ikväll ska vi ha goda vänner på middag och vi tänker bjuda på en riktig restaurangklassiker med "träsmak" till huvudrätt och italienskt till efterrätt.

Någon som kan klura ut vad det är????




Ha en trevlig Lördag!!! /Åsa.



HANNAS UNDERBARA KOKOSKAKA!!


Shit vad mycket kakor jag har haft nu på sista tiden!
Ska kanske döpa om bloggen till "En Sida Med Bak"........ ;)
Fast jag tror inte ni har något emot fler kakrecept va??
Den här kakan bjöd en väninna från föräldragruppen mig på första gången förra sommaren. Som tillbehör hade hon vispad grädde och solvarma jordgubbar och jag minns det som en av dom bästa kakupplevelserna jag haft!
För ett par månader sedan var jag och Mollie på besök hos henne för att hälsa på deras nya lilla familjemedlem och då bjöds det på denna godsaken igen och jag bara kände att jag MÅSTE ha receptet!
Och det fick jag ju såklart så snäll som hon är.
Det jag kan säga är att bilden gör inte kakan rättvisa på låååånga vägar!!!
Vill ni prova en god, saftig, knäckig kokoskaka så ska ni baka denna!










Det här behöver du:



OBS! 1 kopp = 1,5 dl!



3 ägg
3 koppar socker
1½ kopp mjöl
1½ kopp kokos
150 g smält smör
2 tsk vaniljsocker



Gör så här:



1. Blanda alla ingredienser i en skål med en slev eller liknande.
Använd INTE elvisp!


2. Häll smeten i en väl smord och bröad form.
Man kan använda kokos istället för ströbröd om man vill.


3. Grädda i 200ºi ca 30 min, kakan kan gärna vara något kladdig.




Servera med vispad grädde och gärna några färska bär!









Igår kändes det verkligen som att våren kommit till oss i Skåne!




Tecken nr 1: Gödselstanken från åkrarna!

Tecken nr 2: Jag behövde inte ha full värme i bilen på väg hem från jobbet.

Tecken nr 3: Det var 8 bilar före mig i biltvättskön!



En annan som fick vårkänslor härhemma i helgen var Mollie som ville "lufta" sina golfklubbor:








Såja, nu siktar vi in bollen........





Vad tror ni? Är det en blivande golfare??




Viljan finns där i alla fall, bara tekniken som ska finslipas lite. ♥





Har ni några vårtecken att berätta om?? /Åsa.






SEMLERECEPT NR 1!!!


På Tisdag är det Fettisdagen om det nu är någon som missat det, men redan för ett par veckor sedan fick jag ett ryck och skulle baka semlebullar.
Jag har fått ett recept av mamma som hon alltid bakat efter och det är dom ALLRA GODASTE SEMLEBULLAR SOM FINNS!!!!
När jag skulle sätta igång så insåg jag att jag glömt att det är ett minst sagt gammalt recept och jag hade inte rätt ingredienser hemma. Mer om detta senare.....
I alla fall så hittade jag ett annat recept som jag kunde kunde baka efter och det är det receptet ni får nu. Det andra kommer att läggas upp nu i helgen förhoppningsvis.
Jag får väl tillägga att dessa bullarna var klart godkända, saftiga och fluffiga!!








Det här behöver du till ca 16 stycken:




100 g smör
3 dl mjölk, gärna gammaldags
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk hjorthornsalt
1 tsk stött kardemumma
10 dl vetemjöl
ägg till pensling




Fyllning:

2 dl sötmandel
3 dl florsocker
1 äggvita
inkråm från bullarna
2 msk mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
 






Gör så här:


1. 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll över lite av degspadet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg, hjorthornsalt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut till längder och dela varje längd i 8 bitar.

2. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt kallna.


3. 
Skålla och skala mandeln. Mal mandeln eller mixa den tillsammans med florsocker i matberedare. Blanda den malda mandeln med florsocker. Rör i äggvita och arbeta ihop.


4. 
Skär av locken på bullarna. Gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fördela fyllningen i bullarna och klicka eller spritsa på vispad grädde. Lägg på locket och sikta över florsocker








Jag använder hela kardemummakärnor som jag mortlar, blir underbart gott!






Ägg i degen ska det vara.......





.....när bullarna jäst färdigt ska dom gräddas i 8-10 min i 225 grader.






Låt svalna på ett galler.





Om man vill kan man pudra mönster med florsockret.
Denna fick Peter av mig på Alla hjärtans dag.






Fredag idag!
Visst är det härligt??!!
Vi ska nog slå till på "köbemat" ikväll. Troligtvis blir det hamburgare från Burger King.
Det är dom allra godaste i mitt tycke!!
Vad äter ni ikväll?




Ha en trevlig helg! /Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS