') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

SÖNDAGSFRUKOST MED HAVRESCONES!


God förmiddag kära vänner!
Här har vi nyss avnjutit en härlig långfrukost med nybakade havrescones.
Det är lyx tycker jag. Den enda nackdelen med scones är att dom går inte att spara om det nu blir något över, för dom är bara goda nybakade.
Men lite svinn får man väl stå ut med...... :)
Jag har varit lite frånvarande på sista tiden som ni kanske märkt men det har inte gått en enda dag utan att jag är inne och kollar och jag läser era kommentarer och det är dom som ger mig "en spark i ändan" att komma igång och blogga igen. ♥
Och det är fantastiskt att jag har så många trogna läsare som kikar in trots att jag inte uppdaterat så ofta på sistone!! Ni är guld värda!



Här kommer receptet på goda och liiiiite nyttigare Scones:







Det här behöver du till 4 pers:



  • 3 ½ dl mjölk
  • 100 g smör
  • 3 ½ dl havregryn, gärna med extra fiber 
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Havregryn till garnering



Gör så här:


1.Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

2. Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

3. Dela degen i 2 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

4. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!








Riktigt goda scones!!!
Jag vill helst ha ost och grönsaker på mina, jag hoppar marmeladen!











Förresten vet ni vad jag har glömt???    
Bloggen fyllde ju två år den 8 Februari!!
Det är inte klokt vad tiden går.......

På dessa två åren har jag hunnit göra 312 inlägg (i snitt ca ett inlägg varannan dag) och har haft över 250 000 unika besökare!!
Fantastiskt!!
Tack till alla er som har förgyllt tillvaron här på bloggen och lämnar kommentarer och feedback!
Det är ni som gör det här så roligt!!





Nu ska jag och Mollie försöka hitta på nåt kul så Peter kan få lite lugn och ro, han är ju så sjuk,sjuk......
Förkylningen har drabbat honom och det vet ju alla hur hemskt det är för karlar?! ;)





Hoppas ni får en underbar Söndag!!/Åsa.




VALENTINES DAY!


Jag vill passa på önska er alla goa läsare en riktigt skön Alla Hjärtans Dag!!
Jag fick ett gulligt kort av Peter idag och blödig som jag är började jag nästan lipa...... :D
Och inte blev det bättre när Mollie gav mig ett kort som hon gjort på dagis idag! Såå fint!!
Det är såna presenter jag uppskattar mest en sån här dag.
Och alldeles strax ska vi avnjuta varsin hembakad semla i soffan.




Semlan jag gjorde till Peter!






Receptet på bulldegen kommer i ett annat inlägg, det är nämligen en historia för sig själv.... ;)








Än en gång, ha en skön kväll och kramas lite extra idag!/Åsa. ♥






SINKADUS!!


Här kommer nu äntligen receptet som jag utlovade och precis som några gissade så heter maträtten Sinkadus.
Jag tycker det är ett jättekul namn.
Som jag skrev innan så var det min svägerska som bjöd på detta för ett antal år sedan och jag blev helsåld!
När hon lade ut receptet på sin matblogg för ett tag sedan printade jag direkt ut det, och för ett par helger sedan avnjöt vi denna delikata rätt. En riktig helgmiddag!
Jag har bara gjort någon liten ändring från originalreceptet........
Förresten.....jag har sett en "förnyad" variant på denna rätten på olika matsajter och då kallas den för "Fläskfilé Baconbus". Det är i stort sett samma recept men den rökta skinkan är utbytt mot bacon.
Kanske skulle testa det nästa gång.....









Det här behöver du till ca 4 pers:



600 gram fläskfilé eller benfri kotlett
3 stora skivade tomater
150-200 g strimlad rökt skinka
200 g färska champinjoner skivade
2 dl sky ( vatten som du vispar ur stekpannan med)
½ kalvbuljongtärning
4 dl grädde
2-3 msk senap slotts original eller skånsk.
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ost till gratinering, gärna parmesan





Gör så här:



1. Skiva köttet i ganska tunna skivor och banka ut dom lite.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Ta upp köttet och vispa ur pannan med 2 dl vatten.
Häll skyn i en kastrull så länge.


2. Fräs champinjonerna i lite smör. Spara skyn och häll över i kastrullen.


3. Klä kanter och botten på en gratängform med de skivade tomaterna.
Lägg köttskivorna ovanpå, och sedan champinjonerna.
Strössla till sist över den strimlade skinkan.


4. Vispa ner grädde, buljongtärningsenapen och vitlöken i kött och svampspadet i kastrullen.
Häll såsen i gratängformen.
Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen i ca 15-20 min i 225º.






Vi åt detta med råstekt potatis och en god sallad.
SUPERGOTT!!! :P








"Klä" en form med tomatskivor.






Lägg över de brynta köttskivorna......




.....strö sedan över den strimlade skinkan......




.....avsluta med champinjonerna.





Häll på såsen och strö över riven ost.





Efter 15-20 min i ugnen är det klart!
Ser väl gott ut???




Prova nu detta!!
Kanske redan till helgen??







Ha det bra! /Åsa.










FEBER!!!


God morgon på er allihopa!
Åhhh.....suck! Jag hade ju tänkt bjuda er på ett riktigt gott helgrecept i Fredags men lilla Molllie insjuknade i feber natten mellan torsdag och fredag så hon har mest velat vara innanför skinnet på en. Alltså ingen tid över för att blogga..... :(

Nu verkar dock febern ha gett sig av för denna gången.....peppar, peppar!!
Så nu kan jag slänga in ett snabbt inlägg och fresta er med en bild i alla fall! :D








En gratäng är det som ni ser och den innehåller en massa gott som bla fläskfilé och rökt skinka.
Dessutom har den ett väldigt roligt namn.......
Första gången jag åt den var hemma hos min bror och hans fru för länge sedan och jag föll som en fura.



Lovar att lägga upp receptet inom kort!






På tal om fläskfilé så har jag en liggandes i kylen som jag tänkte laga något på ikväll men jag har nog aldrig haft sån idétorka som nu!!!
Snälla har ni några bra tips så lämna jättegärna en kommentar till mig!!!





Ha det bra!/Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS