') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

FARVÄL 2009........VÄLKOMMEN 2010!!


Nu är den här....årets allra sista dag!
Jag tycker att det alltid känns väldigt speciellt just denna dagen.
I mitt huvud så brukar jag "summera" året som gått och reflektera över olika händelser.













Så här tycker jag :


Bästa händelsen: Varje dag jag jag och min familj får vara friska och vara tillsammans!



Värsta händelsen: Utan tvekan Mollies brännskada!!



Händelse jag vill göra igen: Hyra stuga på Österlen, sååå mysigt!



Händelse jag vill lägga bakom mig: Den trista "vinterkräksjulen"!



Händelse jag ser framemot nästa år: Att bredda mitt kunnande inom mitt yrke och sätta mig i skolbänken igen...



Utmaningen nästa år: Att ta upp golfspelandet...Jisses vad jag kommer spela dåligt! ;)









Har ni också "summerat" året?
Dela i så fall gärna med er!
Kul att se hur andra tänker!






Med detta vill jag tacka alla er mina läsare för detta året!
Det har varit otroligt roligt att ni har velat följa mig och jag hoppas att ni hänger med nästa år också.



Ha nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! (med massor av god mat :)  )










OCH VAD SKA VI HA TILL NYÅR.......???!


Känns frågan igen??
Har ni bestämt vad ni ska bjuda på ni som ska ha gäster?
Om inte, så tänkte jag lämna lite förslag.....
Själv så lutar det åt att vi kommer ha Fondue.
Lite retro kanske men jag tycker det är så gott!
Dessutom krävs det minimal insats av oss och jag vill ju inte stå i köket hela tiden, utan vara med och umgås med gästerna.
Då lägger jag hellre "krutet" på desserten.


Sen tycker jag att många ska vara så himla överambitiösa bara för att det är nyårsafton och ger sig på något recept dom hittat i nån mattidning med 112 olika ingredienser....
Eller vad tycker ni, är det jag som är inskränkt?!!  ;)












Här kommer några förslag på huvudrätter till Nyår:

(Klicka på länken under bilden så kommer du direkt till receptet)







Kabanossispäckad Fläskfilé






Min kommentar: Jättegott som har det där lilla extra!
Man kan byta ut Ajvarsåsen mot en "lyxigare" sås.
Lättlagat och går att förbereda.















Oxfilétournedos med klassiska tillbehör.






Min kommentar: Väl beprövad rätt!
Med Lohmanders bearnaisesås (eller hemlagad) och ugnstekt poatis
så tycker jag absolut det "duger" till Nyårsfesten.














Parmalindad kycklingfilé med ljuvlig balsamsås.






Min kommentar: Budgetalternativ som smakar otroligt gott med såsen och den goda bönsalladen till!! Jag hade bacon runt om men egentligen skulle det vara parmaskinka.
Även denna är otroligt lättlagad och går att förbereda.
















Ost och skinkfyllda rulader med smakrik skysås.






Min kommentar: God rätt med smaker som verkligen "gifter sig".
Skysåsen till är pricken över i:et.
Istället för ris kan man ha råstekta potatisar till, eller varför inte potatisgratäng?














Ryggbiff med krämigt täcke, portvinssås och potatisragu.





Min kommentar: Ord är nästan överflödiga....detta är RIKTIGT gott!!
Lättlagad men lyxig rätt!

















Och till efterrätt passar kanske någon av dessa:










Len, krämig mjölkchokladbrülé.






Min kommentar: UNDERBART GOTT!!!














Glasstårta med ädelstenar och daim







Min kommentar: Enkel bara-att-röra-ihop-tårta.
Ljuvligt god!!
Måste göras minst dagen innan för bästa resultat!












Daimcheesecake





Min kommentar: Kanske något mäktig för att vara en dessert...
Men skär man i mindre bitar så går det bra.
Även denna är SUPERGOD!! :P













Hoppas att jag kunnat hjälpa någon med lite inspiration inför årets sista dag!!







För egen del håller jag tummarna stenhårt för att min röst ska hinna komma tillbaka.
Jag får inte fram ett ljud just nu!!
Skönt för Mollie och Peter så slipper dom höra mitt gnäll......;)







Ha det så bra alla!! /Åsa.




















KRÄMIG TEX-MEX GRYTA!


Vid det här laget brukar man vara rejält trött på julmaten och längta efter "vanlig" mat!
Då tycker jag ni ska testa denna oerhört lätta och goda grytan.
Inga konstigheter, bara jättegott!! :P












Det här behöver du till ca 4 pers:



500 g blandfärs
1-1½ påse tacokrydda
2 msk vatten
½ strimlad orange paprika
1 liten hackad rödlök
ca 5 cm strimlad purjolök
ca 6 skivade färska champinjoner eller konserverade
2½ dl grädde, valfi fetthalt
1 dl vatten
vitlökspulver eller färsk
grovmald sv. peppar
salt








Gör så här:



1. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna eller gryta.
Tillsätt tacokryddan och 2 msk vatten.



2. Häll i alla grönsakerna och låt brynas med tills dom mjuknar lite.


3. Krydda med resterande kryddor och tillsätt grädden och vattnet.


4. Låt sjuda i 10-15 min.




Servera med ris, majs och en fräsch sallad!!













Batteriet på kameran tog tyvärr slut mitt i matlagningen så det blev inte så många bilder......











Härliga färger, gör att maten blir godare!
Eller är det bara inbillning....... ;)












Enkla smaker, men så gott!!!











Nu så är vi alla äntligen friska härhemma (peppar, peppar, ta i trä......)
och jag ska nu ut och kolla på elektronikrean.
Jag är ute efter en GPS.
Har sagt det förut.....mitt lokalsinne är kasst!!! :D





Ha det bra allihopa! /Åsa.



INGEN JULMAT, MEN LITE ANNAT.........


Nu var Julafton över.
För oss blev det ju som sagt en liiite annorlunda dag mot vad vi hade tänkt oss.
Men det gäller att göra det bästa av situationen och det gjorde vi!
Någon vidare julmat blev det dock inte.
Och i ärlighetens namn ska jag säga att jag är inte ett dugg sugen på skinkan, sillen, laxen och allt det andra som ligger i kylskåpet och väntar på att ätas upp.
Får väl se vad det blir av det hela....
Nu så verkar det som att allt går åt rätt håll iaf, att sjukdomens grepp äntligen har släppt taget.
För denna gången i alla fall....
Något recept blir det inte idag, men lite bilder bjuder jag på!


Hoppas ni alla hade en underbar dag igår och stort TACK för alla hälsningar jag fått!!













Mollie tyckte nog att det rena tortyren att vänta på julklapparna!
När det väl var dags att öppna hade hon redan rivit upp hörnen på alla... :D












En dansmatta låg i ett av paketen och DEN var kul!!












En vit Jul fick vi i alla fall!!













Såhär såg det ut hos oss för några dagar sedan.....














Peters verkstad såg så julig ut........













Mollie var framme vid  fönstret stup i kvarten och blev lika glad varje gång!!!
















Dax att klä granen, Mollie ser inte överförtjust ut...ha,ha!















Peter sätter stjärnan i toppen!












Tadaaaa......årets julgran!








Så smått börjar matlusten infinna sig, så då kommer lite nya recept!
Klurar just nu på Nyårsmiddagen....
Har ni några bra tips så ge mig dom jättegärna!!
Vi blir 6 vuxna och 2 barn....




God Fortsättning allesammans!/Åsa.

















GOD JUL!!!


Nu, så är dagen D här!!
Lite annorlunda julafton kommer vi ha här...
Vinterkräksjukan håller oss fortfarande i ett järngrepp och nu är det Peters tur. :(
Så av förklarliga skäl så firar vi ensamma.
Julmaten får nog vänta ett par dagar, jag gissar på att det blir mycket vatten och kokt ris istället.

Det blir ju i alla fall en Jul att minnas..... ;)

Alla ni andra får äta för mig med!!











Till alla mina kära läsare vill jag nu önska en riktigt GOD JUL!!



Kram Åsa.












TACOKRUSTADER!


Här kommer ett litet livstecken från mig....
Just nu är det inte den roligaste stunden dock!!
Mollie är magsjuk, smittad av mig som nyligen var sjuk.
Så tvättmaskinen går varm vill jag lova!
Sånt här är ju ALDRIG kul, men nu inför Jul tycker jag det känns extra tråkigt... :(
Men, det är bara att bita ihop och gilla läget.



Tänkte dela med mig av dessa goda tacokrustaderna jag gjorde när jag fyllde år för ett tag sedan.
Passar perfekt på en buffé eller när man ska bjuda många eftersom dom går att förbereda och bara skjutsa in i ugnen när det är dags.
Vi har även ätit det som "Fredagsrätt"
Och GOOOOOODA är dom! :P














Jag gjorde precis samma fyllning som till denna OTROLIGT GODA TACOPAJEN .
Förutom pajdegen då...... ;)

Istället hade jag krustader som jag köpt.
Dom låg 10 i en förpackning.
Fyllde dom, och gräddade i ugnen ca 15 min i 200º.


Till detta serverade jag en fräsch sallad och klyftor av avocado.
Mycket uppskattat!










Fördela krustaderna på en plåt.......










....fyll med tacokryddad färs.....











......toppa med creme fraichetäcket och en jalapeno.
Grädda i 200º i ca 15 min.....










...sen är det klart!!!
Lättare och godare än så här kan det inte bli!!








Nu är det dags för mig och se till min lilla sjukling igen...<3





Ha det gott allihopa! /Åsa.












OFRIVILLIG FRÅNVARO!


Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen!!
En kombination av massor att göra på jobbet+att jag dessutom gått och blivit sjuk har gjort att det blivit såhär..... :(
Så fort jag är på banan igen kommer massor med nya goda recept!!



Hoppas ni alla mår bra och njuter av dessa sista skälvande dagarna innan jul!




Bjuder på en bild av min sötaste Lucia.....(som innan bilden togs var jättesur och ville ABSOLUT INTE ha på sig lucialinnet!! )
Fick "muta" henne med ostbollar! ;)

















Vi hörs snart igen!/Åsa.




FUDGE MED TURKISK PEPPAR!


Det här smarriga julgodiset är en nykomling hos mig.
Men redan nu känns det som att det här kommer få vara med i många år.......
Såååå himla gott med dom krossade salta bitarna i!! :P
Annars tycker jag att fudge lätt blir alldeles för sött......
Inte ett dugg svårlagade heller om man har en digital stektermometer.
Då slipper man hålla på och göra kulprov hela tiden....
Har ni ingen, köp en!!
Dom är bra till så mycket och går att köpa till rimligt pris på de flesta ställen.



















Det här behöver du till ca 25 st:



100 g turkisk peppar ( en påse ligger på 150g )
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk glykos ( finns att köpa på apoteket)
100 g ljus mjölk- eller blockchoklad







Gör så här:





1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull.
Låt koka upp och sätt i termometern.
Koka på svag värme tills temperaturen är 120º
Obs! Detta tar en stund.....
Har man ingen termometer skulle jag tippa på att det får koka ca 20-25 min.
Gör kulprovet för att se om det är färdigt.




2. Krossa de salta karamellerna i en matberedare eller hammare.
Kör du hammare, så lägg en handduk runt, annars har du det i hela köket... ;)


3. När smeten kommit upp i 120º rör man ner smör och glykos.
Låt koka ytterligare 1 minut.


4. Ta av kastrullen från värmen och lägg i bitar av choklad så att de smälter.
Häll sedan ner karamellkrosset och vaniljsockret.
Rör om och häll upp i en form med smörpapper i botten.
Formen kan vara ca 20×30 cm, men ju mindre form du tar desto högre blir dom.


5. Ställ formen att kallna och stelna.
Ta sedan upp fudgen och skär i rutor med vass kniv.
Förvaras svalt.






Ja, jag kan inget annat än att verkligen rekommendera dessa till gottebordet i Jul!!









Grädde, socker och sirap som ska koka.......













.......när den nått 120º är den klar!















Detta är lättast att hålla koll på med en stektermometer!
Himla smidigt.....













Glukos använder man i detta recept och det har man för att godiset inte ska "sockra" sig utan få en smidig konsistens.











Hackad choklad rörs i .............












Fudgen är färdig, den har kallnat stelnat och skurits i rutor.

Nu är det bara att njuta!





















































LUSSEKATTER OCH ANDRA FIGURER..........!


Vilken mysig Lucia och tredje advent vi haft idag!!
Dagen började med sovmorgon eftersom Mollie vaknade sent......Sååå välbehövligt!
Och eftersom jag faktiskt inte hunnit baka några lussekatter än, så satte jag igång med degen direkt i morse.
Jag hade god hjälp(????!!!) av Mollie och när det hela var färdigt åkte vi på Julmarknad.
Detta blev vår tredje och i vårt tycke den mest stämningsfulla!
Efter att ha vandrat runt där i ett par timmar åkte vi hem och drack glögg och nybakade lussekatter.
Och bara njöt!!

Det gäller verkligen att stanna upp och bara vara i stunden, speciellt nu.
Att njuta av hela denna tiden inför Julen, den är nästan den tycker jag.
Eller vad säger ni?





Receptet jag går efter när jag bakar lussebullar har jag använt i flera år och det är det bästa jag har testat.
Jag lägger i saffranet i smöret när jag smälter det för att smaken och färgen på saffranet ska komma fram ordentligt.
Och sedan är jag vääääldigt försiktig när jag tillsätter mjölet.
Med för mycket mjöl blir degen hård och torr.














Här kommer mitt bästa recept på Saffransdeg:





1g saffran (2 påsar) + lite socker att "mortla" med
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella 10%
1½ dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 15-17 dl vetemjöl

Ägg till pensling
russin till garnering





Gör så här:




1. Stöt eller mortla saffranet tillsammans med ett uns socker.
Smält smöret tillsammans med saffranet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm tills det är knappt fingervarmt.



2. Smula jästen i en stor degbunke. Häll på saffransvätskan och rör om tills jästen löst sig.
Klicka i kesellan, sockret, saltet och det mesta av mjölet.
Arbeta degen ordentligt.


3. Låt degen jäsa i 40 min under bakduk.


4. Baka ut till önskad form, låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och grädda i ugnen i 175º i ca 10 min.














Degen är färdigjäst....nu ska det formas figurer!










Kavla ut en rektangulär platta, rulla in båda ändarna men lämna en liten bit i mitten......

Skär i 2-3 cm tjocka skivor.........













.......och så har du söta lussehjärtan!!! <3











Eller rulla till bollar, klipp ut en trekant och forma till öron........








 
.......tryck i russin som öron och näsa så har du Lussekatter!!!

När bullarna är färdiggräddade så kan du pensla morrhår med lite smält choklad.













Mollie hjälper mig att måla.......











Hjärtanen dekorerade jag med pärlsocker.











Såklart blev det några traditionella lussekatter också!!! ;)











Här kommer lite bilder från vårt marknadsbesök idag:











Julmarknaden var i Jakriborg.
Det är en ny "stadsdel" som är byggd helt i medeltida stil.
Jättehäftigt!!











Det var riktig julstämning!!












En rundtur med häst och vagn ville Mollie gärna åka.
Jag var inte sen att hänga på........ ;)









Nu åker vi.........!










En paus med lite risgrynsgröt!!!










Hoppas ni alla har haft en riktigt trevlig tredje advent och Lucia idag!



























RYGGBIFF MED KRÄMIGT TÄCKE, PORTVINSSÅS OCH POTATISRAGU!






Idag är det dax för Nobelmiddagen och jag är inte bjuden i år heller.... ha,ha! ;)
Har faktiskt inte heller hört vad menyn består utav.






Detta är kanske inte någon Nobelmiddag, men nära på......
Ett riktigt helg/festrecept är det i alla fall!
Låt er inte avskräckas av de många ingredienserna och momenten.
Det här är inte alls svårlagat!
Vi har ätit det ett par gånger nu och det är så jädrans gott! (ursäkta språket )
















Det här behöver du till 4 pers:




600-800 g ryggbiff i hel bit
salt
svartpeppar

3-4 dl riven vällagrad ost, jag hade Allerum Präst men Västerbottenost blir också gott.
½ dl Creme Fraiche
1 msk finhackad scharlottenlök
1 msk gräslök färsk eller fryst
1 ask klippt smörgåskrasse





Portvinssås:


1½ + 1½ msk smör
2 msk finhackad scharlottenlök
vitpeppar
1½ dl rött portvin
2 dl grönsaksbuljong av tärning = 2 dl vatten + 1 tärning
1 msk kinesisk soja
1½ msk kalvfond
maizena att reda av med





Potatisragu:


Potatis skalad och skuren i klyftor
Rödlök i klyftor
Röd och Gul paprika i grova bitar
olivolja
timjan
flingsalt





Gör så här:



1. Potatisragun:  Sätt ugnen på 200º.
Lägg potatisklyftorna på en pappersklädd plåt.
Ringla över olivoljan.
Sätt in ugnen och grädda i ca 20 min.
Ta ut plåten och tillsätt paprikorna och rödlöken.
Krydda med timjan och flingsalt.
Låt gå färdigt i ugnen i ca 10-15 min till.





2. Dela ryggbiffen i så stora biffar du vill ha.
Bryn dem hastigt i en het panna så att dom får fin färg.
Salta och peppra.
Lägg över på ett ugnsfast fat eller form.



3. Gör osttäcket. Blanda creme fraiche, lök, gräslök, krasse och den rivna osten.
Fördela detta på biffarna.
Grädda i ugnen tills täcket smält och fått en gyllenbrun färg.




4. Portvinssåsen: Fräs lök och vitpeppar i smöret utan att det får färg.
Späd med vin och buljong. Låt det få ett uppkok.
Tillsätt soja och fond och låt såsen koka sakta i 10 min.
Sila såsen och "blanka av" med resterande smör.
Red av såsen med maizena.





Lägg upp allt snyggt på tallrikar och servera!!













Skiva ryggfilén i så stora biffar du vill ha, stek på hög värme, fördela röran ovanpå
och gratinera i ugnen.










Rött Portvin till den goda såsen.....










Potatisragun som består av potatis, rödlök, paprika, olivolja, timjan och flingsalt!







En i familjen har faktiskt varit på Nobelfest idag.....
Nämligen lilla Mollie!
Dom anordnade sin egen fest på dagis idag med tvårätters middag, prisutdelning och festklädsel.
Så det var till att dra på finaste stassen imorse.....
Otroligt roligt initiativ av personalen tycker jag!


Imorgon är det dags för nästa festlighet, då är det lussefirande.
Ser verkligen framemot det, och det gör nog Mollie också för hon har övat på sångerna härhemma i ett par veckor nu. :D





Ha det så bra alla! /Åsa.



MJUK PEPPARKAKA MED LENT OCH KRÄMIGT APELSINTÄCKE!


Julbaket fortsätter.......
Denna gången blev det en otroligt saftig och smakrik pepparkaka som toppades av ett täcke med cream cheese och apelsin.
Supergott!
En kaka som platsar på alla tillställningar nu till jul.















Det här behöver du:




Kakan:


100 g smör
1 påse pepparkakskryddor
1 dl gräddfil eller filmjölk
½ dl lingonsylt
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2½ dl vetemjöl





Apelsintäcket:                                                 Dekoration:

50 g smör                                                        Silverkulor
3 dl florsocker                                                 Pepparkakor
200 philadelphiaost                                        
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 stor apelsin
saft av en ½ apelsin







Gör så här:




1. Sätt ugnen på 175º.
Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan.


2. Rör ner lingonsylt och gräddfil i kryddsmöret.


3. Vispa ägg och socker fluffigt och vänd ner mjölet, bikarbonaten och vaniljsockret.


4. Tillsätt smörblandningen och häll smeten i en smord bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 min.
Prova med en sticka.


5. Låt kakan svalna och gör under tiden apelsintäcket.


6. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser.
Låt krämen svalna och bred eller spritsa sedan ut den över den kalla kakan.
Dekorera med silverkulor och pepparkakor.













När man smälter smöret tillsammans med pepparkakskryddorna kommer smakerna fram mer.














Den här kakan var en av de saftigaste jag ätit, och den höll sig så i flera dagar!
Om den nu inte blir uppäten direkt vill säga...... ;)











Apelsinsmaken "gifter" sig fint med pepparkakan!













Spritsa på krämen och dekorera med några silverkulor och pepparkakor.

Färdig!!!








I Helgen provade jag en "ny" glögg.
Jag brukar annars vara så tråkig att jag ALLTID köper Blossa, men efter att ha läst om Snälleröds glögg i tidningen och sett att den fått bra omdöme i glöggtesten var jag nyfiken på att prova.

Och den var MYCKET god!!
Kommer inhandlas fler gångar kan jag säga.
Och att den dessutom var ekologisk gjorde ju inte saken sämre..... :)











Klart godkänd! :P














Lite info..........









Är ni också så som jag, "snöar" in på gamla traditioner och köper samma varje år??











CARBONARAGRATÄNG PÅ SVENSKT VIS = 10 POÄNG!


Vilken härlig helg vi har haft!
Igår var vi på vår andra julmarknad och den var så mysig! Hittade något riktigt gott som jag kommer visa imorgon.

Denna riktigt goda gratängen blev det till middag nu i veckan.
Och utan att skryta så var det en av dom godaste rätterna jag tillagat!!
Den föll även Peter i smaken och han gav den full pott, 10 poäng! Yeeeay.......

Jag måste tillägga att jag VET att en "ÄKTA" Carbonara inte innehåller dessa ingredienserna, det är därför jag lagt till "på svenskt vis". ;)












Det här behöver du till 4-6 pers



ca 400g okokt Tagliatelle, gärna blandat gul och grön

3 pkt bacon strimlade
ca 8 färska champinjoner skivade
1 stor gul lök hackad
5-6 dl grädde valfri sort
½ buljongtärning svamp ( helst denna, men det går med annan sort också)
2-3 dl riven lagrad ost, jag hade Allerums PrästJulost
Svartpeppar
Ströbröd till gratinering








Gör så här:





1. Fräs baconet i en het stekpanna tills dom fått bra färg, men inte knapriga.
Häll av i ett durkslag så att allt överflödigt fett försvinner.
Diska ur stekpannan. Koka pastan.


2. Fräs lök och champinjoner i lite matfett. Löken ska bli "glansig".
Tillsätt baconet och peppra.


3. Häll på grädden och smula i svmpbuljongtärningen.
Låt koka upp. Lägg i den rivna osten och rör om tills allt har smält.


4. Häll den kokta pastan i en form och slå såsen över.
Blanda allt ordentligt.
Strö över ströbröd och grädda i ugnen 200º i 10-15 min.



Servera med en god sallad och lite Crema di balsamico.

Så underbart gott!! :P









Tyvärr så tog batteriet i kameran slut precis när jag påbörjade matlagningen, så det blev inte så många bilder....









Bacon, lök, champinjoner är bara så gott tillsammans!












Det färdiga resultatet!








Lite bak har vi hunnit med härhemma också dom senaste dagarna.
I år blev det premiär för pepparkaksbak med Mollie.....
Man kan väl säga att jag bakade och hon åt....... deg!
Det här blev mitt bidrag:











En Pepparkaks Cupcake.......







Skulle vara jättekul att göra ett pepparkakshus, men jag vet inte om jag har tålamod till det!
Funderar på att köpa detta kramgoa istället:









Räcker mer en Jul......! ;)
 


Urgulligt pepparkashus i tyg från BOMBADILL.














ALL I WANT FOR CHRISTMAS.............


Julafton närmar sig med stormsteg, och i huvudet snurrar idéer om vad man ska köpa till alla.
Nu köper vi visserligen inte så många julklappar längre eftersom vi drog en gräns på vem man skulle "byta" med.
Det höll på att gå alldeles överstyr för några år sedan nämligen!
Både jag och Peter har stora familjer, sammanlagt blev det 8 syskon + ev. respektive, 11 syskonbarn och så våra föräldrar!!
Det blev en HEL DEL med andra ord....

Jag tycker att det här med julklappar är jättetrevligt, men många barn får alldeles för mycket för att kunna känna glädje och tacksamhet över allt dom får.
Vi ska försöka undvika att Mollie sitter och öppnar ett berg av klappar. Får väl se hur det går...... ;)


Med åren har mitt intresse för julklappar minskat, det är liksom inte det viktigaste längre.
Men OM tomten vill ha min önskelista så är det här några av önskemålen:










1. Nya Canon Ixus kameran....skulle passa mig såååå bra!











2. En GPS så att jag hittar överallt, mitt lokalsinne är så dåligt att jag knappt själv kan tro det!! ;)













3. Martha Stewarts bok om Cupcakes....VILL HA!!!














4. Nya golfklubbor så att jag kan spela riktigt bra till sommaren.....efter ett uppehåll på 3 år!












5. En ny flaska av min favvisparfym skulle göra mig jätteglad!














Ja det var lite av vad som finns på min lista, inga billiga grejor.
Men det är det som är så fint med att ÖNSKA, det kostar inget... ;)









Har ni andra något som ni verkligen önskar er till Jul??
Dela med er!  :D





Ha en bra kväll!/Åsa.




















UNDERBART GOD OCH SAFTIG SAFFRANSKAKA!


Här kommer det utlovade receptet på Saffranskakan.....
Jag kan verkligen rekommendera denna!
Min syster hade gjort denna ett antal gånger och pratat lyriskt om den, men jag tyckte inte att den såg SÅ himla god ut.
Tills jag provade den, sen var jag såld! :)
Ursprungsreceptet kommer från Allt Om Mat.











Det här behöver du:


200 g smör, margarin går också bra men det BLIR godare med riktigt smör
1 pkt Saffran 0,5 g + 1 tsk socker
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering
















Så här gör du:





1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm Ø.
Smält matfettet och låt det svalna.


2. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker.


3. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt saffran, mjölk och det avsvalnade smöret.

4. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Prova med en sticka.


5. Sikta över florsocker innan servering.
Gör gärna något fint mönster.











     

Bra ingredienser gör denna goda kakan...









       


Så härligt gul blir den och juldoften sprider sig i hela köket!
















Vid denna bakningen fick jag god hjälp av bakningsassistenten Mollie..... <3





Är man sugen på saffran men inte hinner/orkar hålla på med en vetedeg och göra lussebullar så är denna ett fullgott alternativ.





Ha det! /Åsa.




Till bloggens startsida


bloglovin

RSS