') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

VÄRLDENS GODASTE BÖNSALLAD OCH SUPERFINA BARNKLÄDER!


God Middag!!
Jag har precis satt mig ner och njuter av lugnet, Mollie är på kalas så jag passar på att blogga!
Ikväll ska vi ha ett par goda vänner över på middag och jag testar två nya recept. Ska bli spännande! Speciellt desserten verkar väldigt lovande, den rörde jag ihop i går kväll och var ju tvungen att tjuvsmaka på smeten..... :D  Jag kan säga att den var "to die for"!!! Självklart kommer recept och bilder inom kort.

En annan sak som är gudomligt är en bönsallad som jag brukar göra och ha som tillbehör till kött.
Denna MÅSTE ni bara testa!





Det här behöver du:


Haricots Vertes (Frysta går utmärkt)
Soltorkade marinerade tomater
Rödlök
Olivolja
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt




1. Strimla tomaterna och skör rödlöken i tunna klyftor.

2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i bönorna, stek dom i några minuter dom ska bli genomvarma, och lägg sedan i tomaterna med lite av oljan dom legat i och rödlöken. Låt gå några minuter till och salta och peppra.

3. Servera rykande hett!





Nu tänker jag tipsa alla er som har barn i 0- 12 (?) års åldern om superfina kläder! Märket heter POMPdeLUX och säljs enbart via homepartys. Jag var på ett sånt party för några veckor sedan och jag blev helt såld på deras kollektion!! Klassiska kläder med fina detaljer i mjuka färger. Att sen priserna var klart överkomliga gjorde ju inte saken sämre! En annan sak som jag reagerade över var att dom hade mycket och fina kläder till killar också, annars är ju tjejkläderna typ dubbelt så många.


Dessa kläderna köpte jag till Mollie:





Jättegulliga byxor med sidenband i midjan.....




Denna mjuka toppen matchar byxorna ovan.





En svart tunika/klänning, som omväxling till allt rosa som hänger i hennes garderob! :D




Den här blev det också! Sååå fin!





Det här är klänningen ovan, tyvärr blev bilden något suddig...





Längtar redan tills nästa kollektion släpps i Augusti!! :)



Någon av er som köpt eller hört talas om POMPdeLUX förut?








CHEESECAKEMUFFINS MED HALLON!


Halloj!!!

Hur har ni det i stugorna? Måndag igen.....
Hoppas att ni är baksugna för här kommer ett riktigt smarrigt recept på Cheesecakemuffins som jag bakade för ett tag sedan. Jag gjorde 6 stora muffins och då blev dom STORA (!) men man kan såklart också göra dom mindre om man vill det. :D

P.S. Ursäkta bildkvalitén, jag har tagit bilderna med mobilen eftersom vår kamera var på lagning då.





Det här behöver du till 6 stora eller 12 mormalstora muffins:

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver



Fyllning:

½ pkt philadelphiaost (100g)
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Ca 2 dl hallon, frysta upptinade eller färska



Gör så här:

1.
Vispa smält smör och socker med elvisp, vispa i äggen.

2. Rör ner mjölk och vaniljsocker med en slev el. liknande

3. Blanda i mjöl och bakpulver och rör tills det blivit en jämn smet.

4. Blanda osten florsockret och vaniljsockret i en skål.

5. Häll i en klick av smeten i formarna, lägg i 3-4 hallon och en klick av osten. Häll på resten av smeten så att nästan hela formen blir fylld.

6. Grädda i 200 grader i 15-20 min. Prova gärna med en sticka att kaksmeten är färdig.  





Innan gräddning, lite mer smet ska klickas på här så det täcker.
Sen skjuts in ugnen i ca 15-20 min.....





.....nu är dom klara! Jättegoda verkligen!!
Jag funderade på att nästa gåg jag bakar dessa ska jag nog även lägga på ett litet kardemumma-
smultäcke ovanpå.
Tror ni inte det hade varit pricken över i:et??




Sitter just nu och funderar på att putsa fönsterna, men finns det något tråkigare??
Äsch, jag gör det nog imorgon istället..... ;)



Önskar er en fortsatt bra dag!/Åsa.




SKINKOMELETT MED KESO OCH HELT SLUT!!!


Hej svejs!  I'm back!! 
Jag har haft en fullständigt galen (men rolig ) arbetsvecka bakom mig! Vi har haft ett "event" som  heter SVEA på skolan där jag arbetar denna helgen som gått. Det har för min del inneburit att jag och mina kollegor jobbat extra i lördags och söndags för att servera dessa trevliga ungdomar, som bott på skolan, tre mål mat om dagen.  Så det har blivit mååånga och låååånga arbetsdagar. Men det bästa av allt är ju att det har blivit ÄNNU fler komptimmar! :D

Men nu har jag bara morgondagen kvar sedan är det påsklov för min del.
Och i påsk äts det ju en hel del ägg i detta landet, men härhemma äter vi mycket ägg året om faktiskt. Omelett är ett stående inslag hos oss på frukostbordet på helgerna.
Det som är bra med omelett är att det går snabbt och man kan ha i princip vad som helst i.
Men jag tänkte tipsa om min absoluta omelettfavorit idag.
Här kommer den:






Det här behöver du till ca 2 pers:




500 g Keso, naturell
Ca 8 skivor tunt skivad rökt skinka
4 ägg
Riven ost eller några ostskivor
salt och svartpeppar




Gör så här:



1. Vispa sönder äggen lätt och blanda ner keson.
Hetta upp smör i en stekpanna och häll i äggsmeten.

2. Dela skinkan och strö ut den jämnt ovanpå. salta och peppra.
Stick små hål så äggsmeten rinner ner i bottnen.

3. Strö över riven ost och stek på medelvärme tills omeletten "stelnat" på ovansidan.
Stjälp över på ett fat och servera direkt med några goda grönsaker till.






Så himla gott!! Ibland lägger jag ostskivorna så att dom "hänger" utanför, då får man en god krispig kant! :P



Perfekt både som frukost, lunch och middag! Har ni något bra omelettrecept så tipsa gärna!





Ha en bra kväll! /Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS