') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

PIZZA MED KYCKLING, KABANOSS, BROCCOLI OCH GRILLAD PAPRIKA!


Idag har vi njutit av ännu vacker sommardag med sol och bad. Denna sommaren har det blivit ovanligt mycket av den varan och det är så underbart! Det kommer man att leva på länge sedan när hösten kommer.
Förr älskade jag hösten men ju äldre jag blivit desto mindre välkomnar jag den. Tycker bara att det är grått mörkt och trist och alla är sjuka..... :( 
Fast en sak som är bra med hösten är de goda, mustiga grytorna man kan koka igen.




Men nu ska det handla om pizza......
Tipsar om denna urgoda fyllningen vi hade sist jag gjorde hemlagad pizza.
Så in i bombens gott!!
Peter och jag gav den båda högsta poäng!!









Recept på hemmagjord pizzadeg hittar du HÄR!





Fyllningen vi hade:


• Tomatsås
• Strimlad rödlök
• Färska champinjoner
• Grillad inlagd paprika
• Förvällda broccolibuketter
• Smala kabanosskorvar ( Jag brukar köpa Coops egna, supergoda!)
• Stekta strimlor av kycklingfilé kryddade med kebabkrydda + peppar
• MASSOR av ost






Kycklingfilén strimlas i små bitar och steks i smör. Jag kryddade med kebabkrydda och pepparmix.





Alla goda ingredienser.





Snåla INTE med osten!!!





Gräddas i ugnen tills osten blivit härligt gyllene.....




Gud vad gott det här var!!!





Testa nu detta nästa gång det ska lagas pizza!






TIGERKLADDKAKA!


Förra veckan hade vi ett par dagar när temperaturen sjönk lite. 
Då blev jag helt plötsligt baksugen och gjorde denna kladdkakan med 2 olika smeter (heter det så??!!)
Den ena var smaksatt med vaniljsåspulver och den andra med choklad. Som en tigerkaka i kladdkaksutförande. Sött och gott!
Nästa gång ska jag testa att smaksätta den "vita" smeten med apelsin, kan nog bli ännu godare!
Ursprungsreceptet hittade jag hos Bagerskan.







Dålig bild tagen med min mobil...... :(




Detta räcker till en rund form:






Du behöver två bunkar med smet.

Per bunke:


2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver + lite vaniljpulver eller vaniljsocker



1. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl.
Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
Smörj och bröa en rund form.


2. Häll smeten i var sin ände av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande tills du kommer till mitten och kakan är marmorerad
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills den är lagom kladdig, i ca 200 grader.





Servera med en klick grädde eller glass och färska bär.








Gör choklad och vaniljsmeten och häll sedan i en smord och lätt bröad form.
Häll varje smet för sig.




Rör med en kniv så att det bildas ett snyggt marmorerat mönster.





Efter ca 15 min i 200º är den klar!  MUMS!!









Den här sommaren har Mollie lärt sig cykla (med stödhjul) på sin cykel hon fick i våras.
Och hon tycker det är så kul! Och jag får säga att det är bra för en själv också att springa efter... ;)
Där vi bor kan man bara cykla på cykelvägen så hon får inte cykla själv.
Så här glad var hon första gången det blev en lååång runda:





Mallig tjej på sin första cykeltur....och jo, hon SKA ha cykelhjälm! ;)





KUL!!






Jag minns den gången jag lärde mig cykla utan stödhjul.....
Pappa sprang efter och höll i pakethållaren, eller det trodde jag i alla fall. Tills jag vände mig om och upptäckte att jag cyklade alldeles själv. Vilken Lycka!!




Ha det så bra! /Åsa.



TESTAT.........


För ett tag sedan fick jag hem tre av Knorrs flytande fonder. "KALV", "KYCKLING" och "BRYNT LÖK".
Kalv och kycklingfonderna har jag testat förut och dom används lite då och då.
Men "Brynt Lök" var en nyhet för mig och jag måste säga att jag gillar den skarpt!!
Den förhöjer smaken i allt!
Jag kan dessutom tänka mig att den är perfekt för familjer där barnen skriker högt så fort dom ser en lökbit i köttfärssåsen.....:D
Min kusin var sådan. Det tog henne en halvtimme att sitta och pilla bort alla lökbitarna från köttfårssåsen och när hon började äta var maten kall och alla andra färdiga...ha,ha!
Så har ni inte testat "BRYNT LÖK" från Knorr ännu så kan jag verkligen rekommendera den.






Favorit i köket just nu!





Några droppar i köttfärsåsen tex lyfter smaken rejält.







Nu till något annat.....
Häromdagen när jag var på systemet för att köpa hem lite mer av den goda FRESITAN så hittade jag en annan flaska på samma hylla.
Ett smultronbubbel som såg supergott ut! Ja alltså, flaskan var snygg och innehållet härligt knallrött!
Köpte en sådan flaska också som sedan fick ligga i kylen. Så en kväll när det var så där jättevarmt skulle jag och Peter avnjuta den.
Luktade jättegott när vi hällde upp den i glasen.......men FY vad besviken jag blev!!!
Jag gillade den inte alls!! Besk och konstgjord eftersmak...
Peter tyckte samma som jag och resten av innehållet åkte faktiskt ut i vasken.
Tänk så lurad man kan bli av en snygg förpackning.


Men....smaken är ju olika. Kanske någon av er har testat den??






Absolut inget för mig.....!! :(









RABARBERSAFT!!


Tyvärr är jag inte en sån som står och saftar och syltar, men efter att ha testat att göra denna superenkla saften så får det i alla fall bli ändring på saftbiten.
Den här kan ALLA göra! Så enkel och så god!
Rabarbersäsongen är väl snart slut men man kan ännu hitta i affärerna till bra pris.
Och skulle man råka ha några hemma kvar så går det alldeles utmärkt med dom stora "stabbiga" som man ändå inte kan använda till paj eller kaka.
Receptet hittade jag hos Remsan och det enda jag ändrade på var att jag minskade mängden socker, jag ville ha den lite syrlig.









Det här behöver du till ca 2 flaskor:


1 kg rabarber i små bitar
1 citron, gärna kravmärkt i skivor
1 ½ tsk citronsyra
1 liter kokhett vatten
3 dl strösocker





Så här gör du:

1. Lägg rabarberbitarna och citronskivor i en hink eller stor skål (ej i aluminium). Strö över citronsyran och slå sedan över det uppkokta vattnet.

2. Täck med en handduk och ställ kallt (tex i kylskåpet) i 2-3 dygn.
Sila saften genom en handduk i ett durkslag om du inte har någon silställning.
Rör ner sockret och rör tills det löst sig.

3. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl eller i frys vid längre förvaring eftersom den inte är kokt.


4. Vid servering så späder du saften med önskad mängd iskallt vatten.







Lättaste saften nånsin.....den här ska det defintivt göras mer av!




Sommar på flaska!!!




Lycka till!




NY DESIGN OCH HELSINGÖRSSHOPPING!


Som ni ser så har jag fått nytt utseende på bloggen. Karin heter tjejen som fixat det till mig och jag är jättenöjd!!
Har ju haft bloggen i snart 1½ år så det kändes som det var dags att förnya sig....
Nytt är sökfunktionen där ni kan söka på olika ingredienser för att komma till olika recept.
Jag hoppas att även ni gillar den nya designen!




I förrgår tog vi med oss syterdottern Ellen och åkte till Helsingör i Danmark.
Jag bara äääälskar att åka dit och minst en tur om året blir det! Sen att man inte handlar så billigt längre pga av kronkursen får man förtränga.  ;)
Jag har några "måsten" när jag handlar där och det är bla deras goda majonäs, stor skillnad mot vår svenska!!







Peter utbringar den obligatoriska ölskålen på färjan över.....
Barnen äter röd pölse såklart!





Varmt som sjutton var det och svetten bara rann av oss, så vi var ju "tvungna" att svalka oss med lite (dyr!!) glass....




 
Gågatan där allt händer....





En dansk köttaffär....som jag aldrig kan handla i eftersom jag alltid glömmer kylväskan hemma....




2 nya (för mig i alla fall) sorters cider fick följa med hem till Sverige......




....och Baccardi Breezer som är såååå himla gott!! Vet inte vad dom kostar här i Sverige, men där kostar dom ca 20:-.......





En av flaskorna med vattenmelonsmak avnjöts direkt!!!




En annan sak som jag har "dille" på är att hitta nya sorters pasta.
Som dennna tex....




Och sist men inte minst, den DANSKA Majonäsen!!






Någon av er som också har vissa saker ni MÅSTE handla om ni kommer till ett visst ställe??








Ha det bäst!/Åsa.






VARDAGSLYXIG PASTA MED LÖVBIFF OCH BACON!


Godmorgon allihopa!! Just nu sitter jag med mitt kaffe och bara njuter. Mollie har lyckats lura till sig en isglass före frukost och jag känner mig lite som en dålig mamma.....men, men det är ju semester fortfarande. Sedan blir det andra bullar av igen! ;D
Idag bjuder jag på en riktigt god pasta som verkligen piggar upp vardagen lite extra!
Kombinationen av bacon och lövbiff var mycket lyckad!






Det här behöver du till 3-4 pers:



400 g okokt spaghetti eller liknande. Jag använde Bavette från Barilla.
1½ pkt bacon
400 g lövbiff
2 dl vitt vin
4 dl grädde
2-3 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
grovmalen svartpeppar
salt
4 äggulor

Riven parmesan till servering





Gör så här:


1. Koka pastan al dente och spola den sedan kall under rinnade vatten.

2. Strimla baconet och knaperstek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skär lövbiffen i små tärningar och stek gyllenbruna i lite olja eller smör.
Krydda med salt och peppar.

4. Häll vin, grädde, pressad vitlök, persilja och rikligt med svartpeppar i en kastrull som är stor nog att rymma pastan också. Koka i ca 5 min. Lägg ner pastan och låt den bli varm.

5. Blanda ner bacon, lövbiff och äggulor i pastan.
Servera genast med riven parmenost ovanpå och en sallad med ruccola och tomater.







Lövbiffen är gyllenbrun....




Koka ihop grädde, vin, vitlök och persilja i ca 5 min.





Vänd sedan ner den kalla pastan och låt den bli varm.
Avsluta med att tillsätta lövbiff, bacon och äggulorna.






SMAKLIG MÅLTID!!









HÖGSOMMARVÄRME, GOLF, MOLLIES FÖDELSEDAG OCH ÖLAND.........


Ja, det är vad jag har varit sysselsatt med  på sista tiden. :D
Så jag har inte övergett er eller bloggen men i den värmen som varit har det inte blivit några nya kulinariska upplevelser i köket.


Och sedan så har ju vår lilla Mollie hunnit fylla 3 år! Det har vi firat med två olika kalas och haft toppenväder båda dagarna så det var mycket trevligt och lyckat. Mollie fick så många fina presenter och hon blev verkligen jätteglad över dom!


Dagen efter Mollies kalas åkte vi till Öland tillsammans med ett par goda vänner och deras barn.
Vi bodde på Safari Camp på Ölands Djurpark. Jättemysiga stugor där man kan se några av djuren hela tiden. DET var poppis hos barnen. Två dagar spenderades inne på Djurparken där det tittades på djur, badades och åktes MASSOR av karuseller!! Mollie är helt galen och kan aldrig få nog verkar det som.... Jag är däremot tvärtemot och sträckte mig endast till Spöktåget.


En annan sak som tagit lite av min tid är att jag har tagit upp mitt golfspelande igen nu  i sommar.
Jag har inte spelat sedan sommaren jag innan jag blev gravid, alltså 2006. Så det är ett uppehåll på nästan fyra år. Men nu har jag verkligen fått blodad tand igen och tycker det är skitkul! :D
Så Peter och jag fixar barnvakt och ger oss ut och "härjar".
Än så länge är jag inte i närheten så bra som jag var innan uppehållet men snart så......







Mollie blåser ut ljusen i sin "tårta" ..........





.......som egentligen är en glasstårta. Jag bloggade om denna förra sommaren
och den passade perfekt nu i sommarvärmen!
Otroligt lättgjord och mumsig!!
HÄR finns receptet.






Jättefina klackskor och en "boa" fick hon av en av sina mobröder +familj.
Skorna vill hon ha nu HELA tiden!!




En "slidebana" eller vad det nu heter med Musse på var också väldigt uppskattad
och alla ville prova direkt!




Det är KUL att fylla år!!!!






Här har vi nyss anlänt till våra stugor på Öland och skålar för det!
Min vänninna A ser mycket nöjd ut!




Lite senare åkte Fresitan fram....
Jag fick den som varuprov för ett tag sedan och är helt fast!
Älskar den!!





Dagen efter var det dags för en dag i Parken. Tigrarna är mäktiga djur!




Men allra roligast var babianerna!!
Där stod vi bra länge........




En tur med minitåget som gick genom hela området var ju såklart ett måste.....





......liksom cirkusföreställningen.
Någon av er läsare som varit här??







Med andra ord har det varit en härlig tid!!
Hoppas ni också njutit av det fina vädret och semester kanske?



Snart kommer det mer recept + en tävling!
Nu ska jag snart ut och spela golf så jag har inte tid att sitta här mer....


Ha det gott!! /Åsa.







APRIKOSRUTOR MED VANSINNIGT GOD KOKOSGLASYR!


Det här receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg för ett tag sedan och blev direkt sugen på att prova! Så jag och Mollie plockade fram bakskålarna och skred till verket....
Jätte, jättegoda blev dom verkligen!
Kokosglasyren ovanpå är verkligen kronan på verket och smakar lite "kolaaktigt".
Jag har fått ännu en favviskaka.







Det här behöver du till en liten långpanna ca 20×30 cm:


2 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
200 g smör
250 g konserverade aprikoser
3 msk kokos till att klä långpannan med



Kokosglasyr:


50 g smör
1 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
200 g kokosflingor



Gör så här:



1. Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och smörj det. Strö över kokos.

2. Skär aprikoserna i mindre bitar. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och smöret.
Bred ut hälften av smeten i långpannan och fördela aprikoserna ovanpå. Bred ut resterande smet ovanpå.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.


4. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt det sakta sjuda i ca 10 min.
Ta ut kakan och bred på kokosglasyren och grädda ytterligare i ca 10-15 min.


Skär kakan i rutor när den kallnat.







Vispa ägg och socker poröst......




.....när smeten är färdig hälls hälften av den i en smord och bröad form.
Strö över aprikosbitarna i ett jämnt lager.....




.....ungefär så här.





Bred sedan på resterande smet och grädda i ugnen.





Gör under tiden kokosglasyren.





Bred den över den förgräddade kakan och grädda sedan i ytterligare ca 10-15 min.





Rekommenderas varmt!!!










Det är många som har frågat var jag köpt Dora oblatbilderna.
Jag har köpt dessa små på Tradera och hon som säljer dom lägger ut nya med jämna mellanrum.
Om ni inte vill handla dom där kan jag ev. förmedla hennes mailadress så att ni kan köpa direkt av henne.
Maila mig om ni är intresserade.

Man kan annars även köpa stora oblatbilder till tårtor hos tex www.tårtpinglan.se






På Tradera hittar man det mesta...... ;)






Hoppas ni får en härlig dag! /Åsa.









EKOLOGISKA SNAPSAR OCH ROSÉVIN........


På senaste tiden har jag fått möjligheten att prova lite olika saker.
Jag väljer att blogga om de sakerna som jag tror kan intressera er läsare.
Och saker som jag själv , utifrån min åsikt kan rekommendera.

Först ut blir Snälleröds ekologiska snapsar.
Dessa säljs i 5-pack med 5 cl i varje. Jag gillar konceptet med småflaskor och olika smaker.
Tanken var att vi skulle testa dessa på midsommarafton men typiskt nog glömde vi kylväskan hemma.....:(
Så det blev till att testa några dagar senare.
Min favorit blev inte helt oväntat:



• Jungfruns brännvin.





HÄR kan du läsa lite mer.







Denna blev min favvis....typisk "tjejsnaps". :D






Såhär ser förpackningen ut.
Perfekt "gå bort present"!








Och nu till lite mer alkoholhaltiga drycker.....

Jag har även testat ett ekologiskt Rosévin från Chile.
Först var jag lite nervös inför detta eftersom jag inte druckit Rosévin sedan en midsommarafton för vääääldigt länge sedan och då överdoserade jag ganska rejält om man säger så......
Så jag har inte direkt varít sugen på att dricka det igen.
Men det gick bra och det var riktigt gott!!
Som sagt så är jag ingen Rosévins expert, men jag tror nog att detta faller de flesta i smaken.









Lite info från pressmeddelandet:



Det organiska vinet Tarapacá Rose Organico 2009 finns nu på Systembolaget och kostar 79 kronor. Tarapacá Rosé Organico 2009 består till 100 % av ekologiska odlade Cabernet Sauvignon-druvor.

Typ: Rosévin
Artikelnummer: 94221
Volym: 750ml
Ursprung: Central Valley, Chile
Producent: Vina Tarapacá
Innehåll: 100% Cabernet Sauvignon








Det var allt från mig idag!
Nästa gång blir det nya smarriga recept! /Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS