') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

PANERADE FÄRSBIFFAR MED BACON!


Godmorgon!!
Ännu en mulen och icke så somrig dag....börjar bli van nu!
På måndag börjar jag jobba igen och då kommer säkert det fina vädret..he,he  :)
 
Idag får ni ett recept på ett par supergoda biffar jag gjorde för några dagar sedan. Jag har faktiskt aldrig panerat färsbiffar förut och nu förstår jag inte varför, för det var verkligen supergott! Och att ha lite bacon i smeten var pricken över i:et.
Batteriet i kameran var slut så tyvärr blir det dåliga mobilbilder ni får hålla till godo med.
Gillar inte att lägga upp så kassa bilder egentligen men eftersom maten var så god är jag tvungen. :)
 
 
 
 
 
Det här behöver du:
 
 
600 g blandfärs
1½ pkt bacon
2 ägg
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
vitpeppar
grillkrydda
lite chilipeppar
 
 
Panering:
 
2 ägg uppvispade
ca 1dl vetemjöl, blandat med lite salt och vitpeppar
2-3 dl ströbröd
 
 
Gör så här:
 
 
1. Strimla baconet, stek det och låt rinna av och svalna något.
 
2. Blanda färsen med äggen, fonden, sojan och kryddorna. Rör i baconet.
 
3. Forma till jämnstora biffar och dubbelpanera dom sedan, dvs vänd dom först i vetemjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
 
4. Stek biffarna gyllenbruna i smör och lägg sedan över dom på ett ugnssäkert fat och låt dem gå klart i ugnen i 200°i ca 15- 20 min.
 
5. Servera med exempelvis kokt potatis och en god champinjonsås.
 
 
 
 
Biffarna ska "dubbelpaneras".....
 
 
 
 
....i vetemjöl, ägg och ströbröd.
 
 
 
Färdiga för att stekas!
 
 
Stek dom i smör tills dem blir gyllenbruna och låt dem sen gå helt klara i ugnen.
 
 
 
Vi hade nykokt färskpotatis och champinjonsås till. Supergott!!
 
 

 
 
 
Vi var en tur till Danmark (Helsingör) förra veckan och gick och strosade lite och såklart blev det lite roliga saker inhandlade också.
Här kommer några av "höjdpunkterna" från shoppingkassen:
 
 
 
Hittade två krämiga likörer jag inte sett förut, den ena är jordgubb och den andra med vit choklad.
Har inte testat dom än så kan inte ge något omdöme. Gissar dock på att dom är ganska söta.
Jag köpte två små provflaskor för 25:- styck så är dom inte goda är det ingen större förlust... :)
 
 
 
ÖL måste man ju köpa när man är i Danmark! Det här är dock ingen vanlig ölburk......
 
 
 
 
 
...det är en STOOOOR ölburk!! 1 liter rymmer den! Kul grej!
 
 
 
Mitt bästa fynd blev dock den här Jamie Oliver grytan som dom hade "tilbud" ( rea) på!!!
149:- danska kostade den och det blir väl ca 180:- i svenska. Ett kap eftersom den grytan annars kostar ca 600-700 kr!! Jag har redan använt den och den är superbra!!!
 
 
 
Annars blev det i vanlig ordning även lite majonäs, röda pölser ( smakar godare när dom är köpta i Danmark :)  ) och såklart danska wienerbröd!
 
 
 
Önskar er alla en fin dag!
/Åsa.



PIZZA À LA LCHF!


God fredag på er allihopa!
Hur har ni det? Har ni semester, vad har ni för planer?
Jag har fullt upp idag i alla fall. Våran lilla Mollie fyller ju år imorgon så det är en del som ska förberedas. Tänkte prova ett nytt recept och bjuda på imorgon Hoppas verkligen att det blir gott och då ska ni såklart få receptet.
Till detta kalaset har Mollie önskat sig en tårta med Ariel och prinsen på och lila glitterströssel.  :D
Tur för mig att det finns så bra "bakaffärer" i närheten så jag ska nog kunna uppfylla hennes önskningar.
 
 
Fredag är ju annars den dagen vi brukar äta pizza på och då tänkte jag tipsa om lchf-pizzan vi åt för ett tag sedan. Oväntat god, men man kan inte jämföra den med "vanlig" pizza. Dock, äter man lchf så är det lycka att kunna laga detta.
Jag hittade receptet hos ÅSE som har en jättetrevlig blogg och massor av goda lchf recept.
 
 
 
 

2 plåtar ca 8 portioner

 

200 g riven grana padano eller liknande
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt

 

1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter.

2. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

 

 

Smeta ut degen på ett bakplåtspapper....

 

 

......och grädda i ugnen i ca 15 min.

 

 

Bred på tomatsås....

 

 

.....och valfritt pålägg.

 

 

Grädda i ugnen......

 

 

......tills osten fått fin färg.

Pizzan är verkligen mäktig och denna räcker lätt till 4 pers!

 

 

 

 

Servera med hemmagjord pizzasallad!

 

Nu måste jag sätta fart! Hej Svejs! / Åsa.




CHOKLADPAJ!!


Halloj!!
Fy fasiken vad jag börjar bli trött på det här vädret nu!!
Andra dåliga sommaren på rad. :(
Förra året lyckades vi ändå rädda upp det med en vecka i Grekland i Augusti. Tack vare det så tog man sig igenom vintern i alla fall..
Någon mer här som också blir sur och gnällig som jag utav solbrist?
 
 
Hursomhelst så säger dom ju att choklad är bra mot det mesta och då är ju denna pajen som jag gjorde häromdagen utmärkt!
Jag är inte överdrivet förtjust i mörk choklad annars men det här gick hem hos mig.
Dock kommer jag nästa gång att byta ut pajdegsbottnen mot en annan variant på krossade chocolate-chip-cookies och smält smör. HÄR kan ni se vad jag menar. Jag tror att det kommer att lyfta denna pajen ytterligare.
Avnjus bäst i små bitar med lättvispad grädde och färska bär.
 
 
 
Det här behöver du till ca 12-15 bitar:
 
 
Bottnen:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk strösocker
1 äggula
 
Fyllning:
 
80 g smör
80 g mörk choklad ( jag använde mig av Marabous mörka )
2 ägg
1½ dl socker
4 msk kakao
3 msk ljus sirap
2 msk creme fraiche
 
Täcke:
 
120 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
 
 
Gör så här:
 
1.  Hacka samman smör, mjöl, kakao och socker till bottnen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen och i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt 30 minuter. Nagga skalet och förgrädda ca 10 minuter i 175 grader.

2. Dela chokladen till fyllningen i bitar och smält tillsammans med smör i vattenbad. Vispa ihop ägg och socker. Sikta i kakao och tillsätt sirap och creme fraiche. Rör i chokladsmeten och blanda ihop. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 minuter i 150 grader. Låt kallna.

3. Hacka chokladen till glasyren och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör tills den smält. Häll glasyren över pajen och låt pajen stelna i kylen ett par timmar.

 

Pajdegen är förgräddad...

 

Häll sedan smeten i formen.....

 

...och grädda i ca 30 min. Låt svalna.

 

Gör smeten till täcket och häll på. Låt svalna igen i kylen i ett par timmar så den "sätter sig"

 

Färdig!!

 

Ja, det var inte det lättaste att få en bra bild med min "amtör" kamera! :)

 

 

 

 

Nu ska jag slå in paketer för glatta livet, Mollies födelsedag är på Lördag så det gäller att passa nu när hon ändå är hemma hos sin moster. :D

 

Ha det bra! /Åsa.




CRAVINGS!!


Godmorgon!
Idag har jag försökt att stiga upp lite tidigare än de andra dagarna och halv nio lyckades jag dra mig upp ur sängen. Då låg övriga kvar och snarkade gott!!
Men så trist det var att än en gång vakna upp till en grå och mulen himmel! Tre ggr om dagen kollar jag tre olika vädersajter för att se om det kaaaanske kan bli lite bättre väder så småningom men det verkar inte så... :(
 
Nu till något trevligare!
2005 var Peter och jag på en lyxig golfresa i Grekland. Anläggningen hette PORTO CARRAS och det var så himla NICE!!
Hotellet var femstjärnigt och den frukosten vi fick där var i särklass den bästa hotellfrukosten någonsin!!
Det fanns ALLT och lite till! Det jag fastnade speciellt för var att vid en av "stationerna" stod en kock och  grillade olika grönsaker. Så vansinnigt gott! Grillad zucchini blev min favorit, med olivolja och salt. MUMS!!
Så denna semestern har jag försökt återuppleva den lyxen och dragit fram grillpannan varje morgon och hyvlat zucchini för glatta livet. Nu har jag nog blivit beroende för jag MÅSTE ha det varje dag... :)
Man kan ha det på/till ALLT!
 
 
Beroendeframkallande??
 
Den enda nackdelen med att grilla dom i stekpannan är att brandlarmet ljuder nästan varje gång...ha,ha!!
 
Några körsbärstomater får också åka med...varma tomater är ju så mycket godare än kalla!
 
Lyxmackan: "Nybakad" baguette med en skiva ost och toppad med grillade tomater och zucchini!!
 
Eller som tillbehör till en god middag.....
 
 
 
Nä, mina vänner nu ska jag dra fram grillpannan igen!
 
 
Ha en underbar dag!/Åsa.



SEMESTERFRUKOST MED TACOOMELETT!


Godmorgon!
Härhemma har halva semestern gått och vi har verkligen kommit in i semesterlunken.
Inga tidiga morgnar här inte! :D
Förra veckan satte vi oss för att äta frukost kl 11:30(!) Ja, om man nu kan kalla det frukost förståss vid den tiden, snarare brunch får det väl bli.
Och när man äter brunch måste man ju ha omelett eller hur?!
Den här gången bytte jag ut skinkan jag brukar ha i mot tacofärsen som vi hade över sedan dagen innan.
Det blev riktigt gott och mättande.
 
 
 
 
Det här använde jag:
 
4 ägg
ca 2 msk mjölk
salt, peppar
kall tacokryddad köttfärs
lite riven ost
Jag hade gärna haft tärnade tomater och rödlök på också, men eftersom vi skulle dela den med Mollie så hoppade jag över det, Annars hade det blivit gnäll och ett evigt pillande ;)
 
 
 
Gör så här:
 
1. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem. Tillsätt mjölken och salta och peppra.
 
2. Smält lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Fördela färsen ovanpå och lite riven ost.
"Stick" lite i omeletten så att lös äggsmet rinner ner. Stek färdigt omeletten på medelvärme.
 
3. Servera med färska grönsaker!
 
 
 
Gott och mättande till frukost!
 
 
Sömntutan som man får väcka varje morgon nu.... :D
 
 
 
Önskar er alla en riktigt bra dag!
Kram! /Åsa.



EN MYCKET TREVLIG ÖVERRASKNING!!!


Hej på er!!
Sitter här och tar igen mig efter att vi röjt färdigt i garderoben...phu!!
Inte så rolig fredagsssyssla precis men å andra sidan är inte vädret så inbjudande heller. :(
Nu längtar jag verkligen efter högsommarvärme, sol och bad och ljumma grillkvällar.
 
Och på tal om grillkvällar då så måste jag berätta om ett mycket trevligt paket som kom på posten för nån vecka sedan.
Med jämna mellanrum så skickas produktprover till mig vilket såklart alltid är kul. Ibland blir man "förvarnad" men denna gången visste jag inte alls vad  det var för paket jag skulle hämta.
Det visade sig vara en låda full med "HELLMANS" produkter!
 
 
 
Gissa om jag blev glad!!
Jag har inte testat något av deras grejor tidigare förutom majonäsen och den ÄLSKAR jag!!
Smakar som hemlagad!!
 
 
Så här stod det på meddelendet:
 
 
 
  Häromkvällen när det faktiskt var grillväder så testade vi fyra av såserna.
 
Efter att ha läst på innehållsförteckningarna, vilket inte brukar vara så trevligt så måste jag säga att jag var positivt överraskad! Inte bara en massa konstiga tillsatser utan "äkta" ingredienser.
Som tex Thousand Island dressingen som innehöll gräddfil. DET hör inte till vanlighetrna.
 
Smaktest pågår.......
 
 
 
 
Mitt betyg på dressingarna är:
 
"Smokey Barbecue" : 5 av 5. Supergod!
"Thousand Island" : 4 av 5 . Jättegod, slår alla andra "färdiga" varianter jag testat.
"Curry & Pineapple": 5 av 5. Min favorit!! Outstanding.  Denna måste ni testa!
"Creamy Garlic & Herbs" 3 av 5. Helt okej! Men jag föredrar att göra egen vitlöksdressing.
 
 
 
Ska bli spännade att prova dom övriga dressingarna och majonäserna.
Lovar att återkomma med betyg!
Ni har kanske också testat dessa?
Vad tyckte ni? Eller ni kanske bara kör hemmalagde?
 
 
 
Ha en bra fredagskväll! Kram!/ Åsa.
 



LCHF "BRÖD"!!


I perioder så har jag provat på att äta enligt LCHF metoden och det har funkat väldigt bra tycker jag! Man mår verkligen mycket bättre av den "dieten" men i längden tycker jag faktiskt det blir enformigt tyvärr.
Nu senast så hängde i alla fall även Peter på och han är en riktig godisråtta som älskar öl dessutom så jag trodde inte han skulle klara många dagar....Men han fixade det utmärkt!
En sak som man saknar enormt dock är bröd!
Så jag googlade runt och hittade detta fantastiska recept hos ÅSE.
Jättelätt att göra och smakade dessutom som bröd! Halleluja!
Även ni som inte äter LCHF skulle säkerligen uppskatta detta.
 
 
 
Det här behöver du till 1 bröd:
 

0,5 dl sesamfrön

1 dl rostade solroskärnor

1/2 dl kruskakli

2 msk linfrön

1 dl riven lagrad ost  tex. västerbottensost

4 ägg

2 tsk fiberhusk

1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

lite flingsalt

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender.

2. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.

3. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor och flingsalt

4. Grädda i ca 20 minuter.

 

"Degen" är ihoprörd.....

Brödet är färdiggräddat!

Jag gjorde även ett bröd utan solroskärnor.

Skiva upp brödet medans det fortfarande är varmt....

...ser ni hur gott det är!!?? :D

Om ni ska frysa några skivor så gör det direkt.

Eller så avnjut en smörgås direkt med smör och brieost på!

Såååå gott!!!

 

 

Nu ska jag gå och duscha för vi är bortbjudna om typ 40 min.... OMG!! :S

 

Bye bye!!!/Åsa.

 

 




KITCHEN MAKE-OVER LIGHT..........


Godmorgon! Idag vaknade vi till en mulen men varm dag...
Jag ska försöka få en tid hos läkaren för min hälsporre som jag nu har dragits med i snart ett halvår. Riktigt drygt är det och jag har i och för sig hört att det kan ta lååång tid innan det läker ut men nu har ena foten dessutom börjat svullna , vilket troligtvis beror på felbalastning...
Nåja , det kunde ju varit värre, eller hur?
 
I dag har jag inget recept men något annat som kanske kan intressera?
I höstas så hittade jag äntligen en begagnad kökssoffa till ett rimligt pris på blocket. Jag hade letat länge men eftersom det just nu verkar vara i ropet så var dom onödigt dyra.
Var dom dessutom vitmålade och ordet "Shabby Chic" stod med i rubriken så steg priset väääääligt mycket!
I alla fall, jag snubblade över ett riktigt fynd! Kökssoffa med bord och två stolar för 250:-
Visserligen var det bara soffan jag ville ha men ändå... Den var i furu så vi slipade ner den och målade den vit.
Dock drog ju då detta med sig en massa andra förändringar i köket. ;)  Vi hade en mörkt rödmålad fondvägg sen ca 3 år tillbaka som jag tröttnat rejält på och ville ha vit igen.
"Javisst" sa Peter, "men du får måla den själv". Han tyckte nämligen inte alls att det var något fel på den väggen! 
Så jag målade om själv såklart!
 
Här kommer lite bilder:
 
 
Sähär såg möblemanget ut när vi köpte det...80-tals furu så det förslår! :) I bakgrunden syns den röda väggen. Vi hade här innan ett runt modernt bord och "sjuan" stolar.
 
Och så här blev det efter!
Den nya soffan som vi målat och klätt om, vi tog fram vårt gamla köksbord igen och två stolar i mörk ek som stod och skräpade på grannens vind  fick vi. Stolarna blev även dom vitmålade och fick nya dynor.
Köket blev verkligen helt annorlunda!
Lampan i köket har visserligen bytts ut........
 
.......mot denna! Ett fynd ifrån Ullared! :D
 
Kaklet vi hade var ett mörkrött kakel från början av 80-talet och i början gillade jag det, det kändes lite retro.
Men när jag ändå var i gång med förändringar fick det också ryka!
 
 Istället för att riva det ( hade varit väldigt mycket jobb och kostsamt) så köpte vi kakelfärg och målade om även det!
 
 Väldigt lätt och smidigt!
 
 
 
 
Så om man vill ändra om och förbättra lite hemma så behöver det inte kosta skjortan.
Just nu så är det matrummet som liggger lite "illa" till härhemma. Har en del planer för det...... :D
 
 
 
Ha en bra dag! /Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS