') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

MOROTSKAKA GOES CUPCAKE!


God middag på er! Det var ju ett par veckor sedan sist och jag hoppas att ni har det bra! Här i Skåne har våren anlänt på riktigt känns det som. Så nästa vecka ska jag nog börja plantera lite i trädgården. Vid enna tiden på året tycker jag det är trevligt att pyssla i trädgården men på sommaren när det ska plockas ogräs, utrota maskrosor och kirskål m.m då önskar jag nästan att vi hade balkong istället..... ;)

För ett tag sedan blev jag så sugen på morotskaka. Men när jag skulle baka så ville Mollie göra muffins i fina formar istället så det fick bli en kompromiss. En mycket god sådan kan jag berätta! Här får ni bilder och recept:





Det här behöver du till ca 20-25 st:



4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 dl neutral matolja tex raps
6 dl finriven morot


Frosting/Glasyr:

75 g smör
4 dl florsocker
300 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
några droppar röd karamellfärg
ev minimarshmallows till dekoration


Gör så här:


1. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt.

2.Blanda ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt.

3. Fördela smeten i formarna, gärna i en muffinsplåt så håller dom formen. Ta annars dubbla formar.

4. Grädda i 200º i ca 20 min. Kolla med en sticka att dom är klara.
Låt svalna på galler och gör frostingen under tiden.

5. Frosting:
Smält smöret ch låt det svalna.

6. Blanda i resten av ingredienserna och vispa tills det blir det en jämn smet.
Spritsa ut frostingen i ett snyggt mönster på varje kaka och dekorera med minimarshmallows eller annat.











Mollie poserar tålmodigt.......




.......men till slut blir frestelsen för stor och hon måste ta en tugga! :D




Så saftiga och goda och dom måste ju vara liiiite nyttiga med så mycket morötter i, eller hur??!!  ;)





Nu ska vi börja röja i köket för att måla om vårt 80-tals röda kakel. Grått ska det bli istället och jag är såå nyfiken på resultatet. Lovar att visa bilder sen!

Hej så länge! /Åsa.



HJÄRTLIG DUMLEKLADDKAKA!!


Halloj!!
Jag vill börja med att tacka för hjälpen i mitt förra inlägg då jag berättade om vår otur med kamerorna. Ni tipsade ju om att man kunde lämna in hos Siba istället nu när ON OFF har konkat. Och det stämde, så just nu har dom vår kamera där för lagning! Jag är troligen "kameralös" nu ett tag till och det är ju därför det inte blivit några inlägg på sistone....är ju inte så kul att fota med mobilen!  :(

MEN, när jag bakade denna Dumlekladdkakan till Alla Hjärtans Dag och upptäckte hur vansinnigt god den var så fanns det ju ingen annan utväg än att ta halvtaskiga bilder med mobilen ändå, för denna kakan måste jag ju bara tipsa er om! :D
Allra godast blir den efter en natt i kylen.






Det här behöver du till ca 8 pers:


100 g  smör
150 g  dumlekolor 
2 st  ägg
3 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk  salt





Så här gör du:


1. Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker.

2. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggblandningen.

3. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.

4. Grädda i 175 grader i ca 20 min




Gör gärna kakan dagen innan och förvara i kyl så blir den ännu godare!
Servera med lättvispad grädde.







Jag stansade ut hjärtan med mina pepparkaksformar dagen till ära.
Blev faktiskt jättefint och något jag kommer göra igen om man tex bjuder på en kakbuffé.





Hoppas att ni har en härlig helg! Här i Skåne kom våren häromdagen.
Över tio plusgrader och riktigt milda vindar. Första gången i år som jag fick sätta på ac:n i bilen!
Tänk att man varje år blir så lycklig av det!  :D







Till bloggens startsida


bloglovin

RSS