') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

PECANPAJ TO DIE FOR!!!


God middag! 
Hur står det till så här dagen efter "Egon"? Här blåser det än så länge rätt bra fortfarande faktiskt. 
Vår "värsta" incident igår var dock bara ett litet bord med en kruka på som åkte i backen.
Nu kommer äntligen receptet på desserten som var mitt bidrag till nyårsfesten vi var bjudna på.
Jag visste direkt att jag skulle göra Pecanpaj, ar ätit det ett par gånger men aldrig själv gjort det. Detta är så vansinnigt gott!! 
Man kan servera den med en god vaniljglass eller tex med vaniljpannacotta som jag fick inspiration till från Danel Roos kokbok.
Har ni inte testat? GÖR DET! 



Det här behöver du:

Pajskal:

3 dl vetemjöl
125 gr smör
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk iskallt vatten


Fyllningen:

150 g smör
3 dl ljus sirap
1,75 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 lätt uppvispade ägg
200 g naturella pecannötter



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Gör pajdegen. Tärna ner det kylskåpskalla smöret i en skål- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.


2. Kavla ut degen till en rundel och klä en pajform ca 25 cm i diameter. Låt gärna kanterna "hänga över" kanten lite så sjunker dom inte ner så mycket under gräddningen. Nagga degen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10m min.Ta ut och låt svalna.

3. Gör fyllningen: Lägg smör, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull och låt det koka upp.
Låt blandningen sjuda under omrörning i ca 5 min.
Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret, äggen och nötterna.

4. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 35-40 min.
Låt pajen svalna och ställ sedan in i kylskåpet. Den ska vara helt kall vid servering. 





Nästan så jag dreglar.....





Älskar nötter i alla former och speciellt pecannötter!


Ha en riktigt bra Söndag och ni vet väl hur glad jag blir när ni lämnar ett avtryck? ;))







GODASTE CHOKLADSÅSEN EVER!!!


Alltså....ni får verkligen ursäkta den trista och dåliga bilden idag.
Till skillnad från många andra matbloggare så äger jag ingen avancerad proffskamera, jag har inte heller redigerat eller stylat bilden. :))
Men har man ett fantastiskt recept får det tala för sig själv.
Sedan jag lagade denna chokladsåsen första gången så köper jag aldrig färdig på tub längre.
Så enkelt att vispa och koka ihop och så sjukt gott!!
Denna blir en lagom tjock och krämig chokladsås med lite kolasmak, pricken över i:et är havssaltet som bryter av perfekt!👌


Det här behövs till ca 6 pers:

1 msk smör 
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
3 msk strösocker
1 dl vispgrädde
1 nypa havs/flingsalt


Gör så här:

1. Smält smöret, vispa ner kakaon.
Tillsätt resten av ingredienserna.

2. Låt koka ihop några minuter.
Häll över på flaska eller i en annan skål/bunke.

3. Ställ i kylen för att svalna, eller avnjut den ljummen till en riktigt god glass.


Oh my, vad jag blev sugen på Marängsviss nu!!
Bäst att gå och borsta tänderna och lägga sig nu innan sötsuget tar över! 😱





KÖTTFÄRSGRATÄNG MED CURRY OCH STRIMLAD POTATIS!


Godkväll!
Hur många av er sitter med jobbångest inför första arbetsdagen för i år imorgon? Jag har redan avklarat min igår. :) 
Dock är det jobb tre dagar i sträck och det var ju ett tag sedan om man säger så.
MEN det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen och normala sovtider. Vi har alla tre varit uppe länge och sovit ännu längre... 
Skönt också att börja laga "vardagsmat" på riktigt igen.
Som den här gratängen jag bjuder på idag. Rätten är inspirerad av ett recept vi har på jobb och trots att det är en allt-i-ett-rätt så äääälskar barnen denna!
Jag har försökt skriva ner rätt mängder men svårt när jag brukar höfta. 


Det här behövs till ca 6 pers:

500 g blandfärs
1 stor gul hackad lök
cury
salt, peppar
1 köttbuljongtärning
1 pkt Keldas ostsås, helst den med fyra ostar
2-3 dl chilisås+ketchup.
ev. mjölk att späda såsen med om den är för tjock.
6-8 stora strimlade potatisar
riven ost till gratinering


Så här gör du:

1. Bryn färsen och löken i en stekpanna med höga kanter.
Krydda med curry, salt och peppar.
Smula ner buljongtärningen

2. Tillsätt ostsåsen och chilisåsen/ketchupen. Om det behövs kan man späda med lite mjölk. Låt puttra i ca 10 min. 
Såsen ska var lite krämig. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

3. Lägg den strimlade potatisen (jag använde matberedaren till detta)i en gratängform. Häll påköttfärssåsen och rör om lite.
Strö över riven ost.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 min eller tills osten fått en fin gyllenbrun färg.

Servera med en god sallad!



Lägg strimlad potatis i en ugnsfast form.....


......häll på köttfärssåsen och riven ost.....



......efter ca 15 min är gratängen klar!
Perfekt vardagsmat!


Nu får man väl snart krypa i säng, klockan ringer tidigt imorgon.

På återseende!/Åsa




Till bloggens startsida


bloglovin

RSS