') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

SWEET CHILIPASTASALLAD!


Idag har det verkligen blivit sommar med besked!! Strålande sol från en molnfri, blå himmel har vi haft här idag.
Vi packade väskorna och åkte till Österlen för att bada vid en supermysig strand som vi "hittade" förra året.
Det är lite kallare i vattnet vid den sidan av Skåne, men det gör inte mig något. Det ska ju vara svalkande när man går i eller hur?? :D
Efter stranden åkte vi in till Kivik och köpte glass och Mollie fick leka av sig på en lekplats.
Riktigt mysigt har vi haft det!
Väl hemma igen så startades grillen och kött grillades. Som tillbehör svängde jag ihop den här goda pastasalladen med sweet chili i.
Det kan kanske verka mycket att ta i en hel (liten) flaska men det blir jättegott!
Testa!







Det här behöver du till en stor skål :



300 g okokt pasta
1 dl majskorn
1 finhackad purjolök
1 liten rödlök strimlad
1 orange paprika hackad
1 dl majonäs
4 dl Créme fraiche
1 liten flaska (250g) sweet chilisås
salt
svartpeppar
ev chilikrydda om du vill ha mer "sting"




Gör så här:


1. Koka pastan och spola den under kallt vatten tills den är kall.

2. Blanda alla grönsakerna i en skål och tillsätt majonäs, créme fraiche och sweet chilisåsen.
Krydda. Rör om så att allt blandar sig ordentligt. Låt gärna "röran" stå och dra i kylen ett par timmar. 

3. Vänd ner den kalla pastan och servera.







Färgglada grönsaker......





.....och en hel del sweet chili blev en supergod pastasallad!
Det här kommer nog bli en av våra favoriter till grillat i sommar.






Ha en trevlig kväll! /Åsa,



BACON, BROCCOLI, TOMAT OCH MOZZARELLAPAJ UTAN PAJDEG!


Ehhh... ja det låter kanske lite konstigt men är otroligt gott!
Man skulle nog egentligen kunna kalla det för ugnsomelett eller frittata också.... :D
Inspirationen till detta fick jag av Matplatsen för ett tag sedan när hon körde LCHF.
Och ibland händer det att jag också kör såna dagar, alltså minimalt med kolhydrater. Jag tycker att man mår bra av det, men skulle inte kunna leva så alltid eftersom jag älskar pasta, potatis och ris för mycket!
Men när jag var golfänka en kväll så passade jag på att laga detta (Peter skulle nämligen aldrig äta såna "konstigheter") och det var sååå gottt! Mättande på ett bra vis.
Och det bästa av allt var att det blev så mycket över, så det åt jag till frukost sen i flera dagar.
Våga testa! Ni blir inte besvikna!!








Det här behöver du till en "normalstor" pajform:





1 stor bukett färsk broccoli, funkar med fryst också
2 pkt bacon
4 dl mjölk 3% , om man äter lchf så kan man även ta grädde
6 ägg
ca 10 körsbärstomater
1 "boll" mozzarella á 125 g
riven ost
salt
grovmalen svartpeppar





Gör så här:




1. Förväll broccolin så att den mjuknar. För maximalt näringsinnehåll så ångkoka den.

2. Fräs bacon i en stekpanna så att det får lite färg. Låt det överflödiga fettet rinna av i ett durkslag eller på ett papper.

3. Fördela bacon, broccoli och halverade tomater i formen.
Salta och peppra.


4. Riv över rikligt med din favoritost och lägg på mozzarellan som först skärs i skivor.


5. Vispa ihop äggen med mjölken och häll det i formen.
Grädda i ugnen i 225º i ca 25 min.




Låt pajen vila lite och "sätta sig" efter att den tagits ut från ugnen.
Servera med en god sallad!





Bacon, broccoli och tomaterna......




På med massor av riven ost + mozzarellan, häll på äggstanningen.....





...efter ca 25 min i ugnen ser det så här gott ut!!!







SMAKLIG MÅLTID!!







Härhemma har Mollie tillfrisknat, vi fick konstaterat att det var Höstblåsor. Hur man nu kan ha det mitt i sommaren...... ;)

Vi har i alla fall kommit in i värsta semesterlunken och stiger inte upp före kl 9 på dagarna.
Sååå skönt! Idag jobbar Peter sin sista dag sedan kan han också njuta av semester ihop med oss.
Då blir det till att ta itu med alla småprojekt som man alltid har, speciellt om man har trädgård......
För ett tag sedan hade vi min syster och hennes barn här på en "fixardag". Den hjälpen var verkligen välkommen!!!






Mollie och kusinen Zimon hjälpte till att måla gavlarna till vårt nya redskjul.....




Min systerson Christoffer monterade ihop vår nya grill.......




Syrran som absolut inte ville vara med på bild rensade mellan plattorna och i rabatterna.....




Peter var arbetsledare och full av färg........:D




Lite lek i Mollies minimala sandlåda blev det också.....




......och såklart lite fika. Rabarber och jordgubbspaj med vaniljsås....




Vi tackar för all hjälp vi fick!!!





Nä, nu är det dags att ge sig ut i det fina vädret!

Hoppas ni alla får en bra dag!/Åsa.








Till Barnkalaset: Dora-muffins!!


Hej på er ! För ett par veckor sedan så hade Mollie och jag storbak härhemma.
Hon tycker det är så roligt att baka samtidigt får jag stålsätta mig för att inte krypa ur skinnet när hälften av alla ingredienserna hamnar på golvet......;)
I alla fall så blev det jättegoda muffins med glasyr som vi toppade med ätbara oblatbilder med en av hennes favoriter...Dora Utforskaren.
Hon blev helt överlycklig när dom var färdiga och ville helst inte bjuda på någon....
Dessa kan jag verkligen rekommendera om ni ska ha barnkalas hemma, bilderna finns att få tag i med flera andra figurer på också, såsom tex Musse, Nalle Puh, Spindelmannen,m.m.....







Det här behöver du till ca 15-20 st:




Muffinssmet:

4½ dl socker
3,75 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
3 ägg
2,25 dl kokande vatten




Glasyr:

3 dl florsocker
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
6 msk smält margarin
lite vatten




Gör så här:



1. Blanda alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Rör i smöret, äggen o det kokande vattnet.


2. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem upp till hälften ungefär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min i 200º. Prova med en sticka, dom ska vara precis torra.
Låt dom sedan svalna på bakgaller.


3. Häll det smälta margarinet till glasyren i en bunke.
Sikta ner dom torra ingredienserna i smöret. Rör tills det blir en jämn smet.
Tillsätt lite vatten så att glasyren får rätt konsistens, den ska vara ganska fast.
Bred glasyren på de avsvalnade kakorna och tryck på oblatbilderna.








Dora och hennes vänner, Boots och Swiper....jo, jag kan dom utantill! ;P





Fler som har barn som gillar Dora?







Har precis köpt nya bilder och dessutom muffinsformar med Dora på som ska användas till Mollies 3-års kalas snart.
Blir nog poppis....... :D







Ja tänk att hon blir tre år snart!
Tyckte nyss att hon var en liten bebis..........




Här är hon blott 6 dagar gammal och brydde sig inte ett dugg om Dora........;)







Ha en underbar dag allihopa! /Åsa.






















PASTASALLAD MED MER ELLER MINDRE STING!


Den här pastasalladen hade jag som tillbehör till FÄRSRUTORNA.
Chilisås och senap i marinaden ger en god smak med sting i.... vill man ha ännu mer sting så kan man tillsätta lite sambal oelek också.
Jag tycker att det här är en av de godaste pastasalladerna jag gjort, passar så otroligt bra till grillat kött också eller varför inte på en buffé. 
Efter önskan om receptet så kommer det här:






4 portioner


300 g pasta okokt
1 msk olivolja
150 g förvälld broccoli
1 röd + 1 gul paprika i strimlor
1 finhackad rödlök
140 g knaperstekt bacon = 1 paket
svarta oliver, delade på mitten
hackad gräslök



Dressing:


1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap, mild
1 msk chilisås
ev 1-2 tsk sambal oelek
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olja, neutral





Gör så här:


1. Koka pastan och häll av i ett durkslag. Spola med kallt vatten.

2. Blanda pastan med broccoli, paprika, lök, bacon, gräslök och oliverna.

3. Blanda ihop dressingen och häll över pastablandningen.
Låt gärna salladen stå och dra lite.





SMAKLIG MÅLTID!







Tänker inte tjata om Brölloppet igår....men jisses vad hon var vacker!!
Dom gångerna jag kunde titta var det svårt att inte bli rörd och tagen.....
Såg tyvärr inte så mycket som jag velat eftersom det blev till att åka upp till barnakuten med Mollie som inte mådde så bra.
Efter att ha haft feber från och till i tre dagar och knappt velat äta eller dricka blev hon sämre under Lördagseftermiddagen.
Doktorn konstaterade att hon hade blåsor i svalget men att det var ett virus.
Så idag så poppade det upp lite blåsor här och var och efter att ha googlat runt och pratat med sjukvårdsupplysningen verkar det som att det antingen är Höstblåsor eller Vattkoppor.
Håll tummarna för att det är snabbt övergående så att vi kan njuta av vår semester!





Sjuk..........





Hej så länge!/Åsa.








CITRON & VANILJCUPCAKES!


Nu kommer det utlovade receptet på kakorna jag gjorde till Sveriges Nationaldag.
Det är ju ett tag sedan, men som sagt så var det just den dagen som vår kamera beslöt sig för att lämna in så jag har inte kunnat ladda upp bilderna förrän nu.
Hälften av bilderna är således tagna med den gamla kameran och hälften med Peters mobil så kvaliteten är lite skiftande.... :D

Cupcakesen var i alla fall otroligt goda, så goda att jag bakade dom igen en vecka senare till min systersons Studentfest och även där fick dom mycket beröm.
Jag har använt mig av grundreceptet som jag alltid har när jag bakar cupcakes, och sedan lagt till citron. Frostingen hittade jag i en veckotidning och det som skilde sig från andra varianter jag testat, är att denna innehöll även vispgrädde.
Och det blev fantastiskt gott!
Ni måste prova!







Det här behöver du:



Muffinssmet:

2 ägg
2 dl socker
1 dl yoghurt 3%
1 dl smält smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker + ev. lite vaniljpulver
rivet skal + saft av 1 stor citron


Frosting:

200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
½ dl florsocker
1½ msk vaniljsocker + ev. lite vaniljpulver
rivet skal och saft av ½ citron




Gör så här:



1. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Vispa ner yoghurten och smöret.
Tillsätt citronsaft och skal.


2. Blanda alla torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten med en slickepott eller slev.
Vispa ej!


3. Fyll muffinsformarna upp till 3/4.
Ställ gärna formarna i en muffinsplåt för extra stadga.



4. Grädda muffinsen i 200º i 10-15 min.
Prova med en sticka, smeten får gärna vara lite, lite kladdig.
Låt svalna.




5. Vispa ihop alla ingredienserna till toppingen till en fluffig smet.
Spritsa eller klicka ut den på de avsvalnade kakorna.
Dekorera ev med lite strössel.








Grundsmeten är samma som jag brukar använda, här smaksätts den med citron.





Mjölet är tillsatt och det blir en ganska "seg" smet som är lätt att klicka ut.
Ser ni hur gul den ser ut?
Det är pga äggen från gårdshönsen härhemma och deras gula är nästan orange!




Fyll formarna till ¾. Och grädda sedan  200 grader i ca 10-15 min.




Dom här formarna hittade jag på Netto och hamstrade!





Färdiga att ätas upp! :P





Dessa håller sig saftiga i kylen i upp till tre dagar. Om det nu skulle bli något över vill säga....






Nu har jag långledigt och det är så skönt!!
Mollie fick två dagars tidigare sommarlov och det firade hon med att inviga den nya poolen igår.
Gäller ju att passa på när solen vill visa sig!






Sååååå kul!!!




Idag blir det dock inget badande känns liiite för kallt för det!






Ha en underbar Fredag! /Åsa.







ÖRTKKRYDDADE KYCKLINGLÅRFILÈER OCH GRÄDDIG CITRONPASTA!


Härhemma äter vi en hel del kyckling, så jag blev klart intresserad när jag fick erbjudande från Kronfågel om att testa någon av deras produkter som heter "Direkt på grillen".
Det som är så bra och smidigt med dom är att kycklingen ligger i ett aluminiumtråg som man bara slänger på grillen, inget kladd på gallret och saften från kycklingen bevaras i formen.
Dessa förpackningarna finns i 4 olika varianter och jag beslutade mig för att testa "Örtkryddade Kycklinglårfiléer".
Jag är lite skeptisk mot färdigkryddade och marinerade produkter men denna gången blev jag glatt överraskad! Jättegod smak och riktigt saftigt kött!
Jag kommer absolut köpa dessa fler gånger och kan rekommendera dom varmt!

Som tillbehör hade vi gräddig Citronpasta som jag bloggat om tidigare.
Såååå gott!! :P









Gräddig Citronpasta:



3-4 pers

Ca 400 g okokt tagliatelle eller annan "lång" pasta
5 dl minimatgrädde
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
saft + skal av 1 citron
salt och peppar




Gör så här:


Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.Ta bort den någon minut innan.
Häll av vattnet i ett durkslag och håll pastan varm.
Medan pastan kokar, koka ihop grädde tärningarna,vattnet och saften av citronen.
Låt det koka upp och rör om ibland.
Sänk värmen och låt det puttra i 5-10 min.
Tillsätt skalet av citronen och krydda med salt och peppar.

Lägg i den kokta pastan och rör om så att allt blandar sig .







Så här ser förpackningen ut.
Denna räckte till mig Peter och Mollie, inte en gnutta fanns kvar! :D






Jag föredrar faktiskt lårfileéer framför bröstfiléer nu förtiden.
Blir saftigare och mörare...












Medans jag ändå är i tagen och "recenserar" varuprover så kör jag dessa också:



"Cid" finns på systembolaget i olika smaker och för ett tag sedan fick burkarna nytt utseende.
Jag fick hem två sorter att prova:


• Kaktus/Lime

• Wildberries


Jag kan nog säga att jag föredrog Wildberries, medan Peter gillade Kaktus/Lime bäst.
Men egentligen är det här för sött för mig och inget jag kommer att köpa igen.
Men smaken är ju olika......







"Cid's" nya utseende.






Har någon av er testat något av dessa?














Jag är på gång........


.....med att lägga in nya recept!
Tack till alla er som inte "övergett" mig utan fortsätter kika in! :D
Nu har jag snart lite långledigt, men den sista tiden har varit tuff med tre prov, en tenta, och ett projektarbete. Och till råga på allt så har vår kamera pajat så jag kan inte ladda upp bilderna på det jag har lagat... Men en ny är på väg att inhandlas, förhoppningsvis denna helg.
Så alldeles snart är jag tillbaka igen med massor av godsaker och andra nyheter!



Bjuder på en bild av några fruktansvärt goda Citron & Vanilj Cupcakes som jag bakade till Sveriges nationaldag:




Bilden är tagen med Peters mobil, så den får ni ha lite överseende med... ;)




Recept kommer!





Hoppas ni alla har det bra! /Åsa.



KOKOSPAJ!


Nu äntligen har värmen och solen kommit tillbaka! Jag hade faktiskt börjat tvivla på att den skulle visa sig igen och i Tisdags när det var som allra värst = spöregn HELA dagen och 10º, satt jag desperat och letade efter en restresa till Grekland.... Idag känns det inte lika aktuellt längre. Sån tur är!

Ingen missade väl Mors Dag i Söndags? Själv fick jag ett fint kort och en härlig rosbukett av Mollie.
Misstänker att hon fått hjälp med det....;)
Till min mamma bakade jag denna pajen som vi sen fikade på tillsammans.
En jättegod och annorlunda paj som jag nog tycker ska bakas dagen innan för bästa resultat.
Servera med lättvispad grädde och färska bär eller frukt.







Det här behöver du till 8-10 bitar:


Pajdeg:

100 g smör
2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver


Fyllning:

150 g smör
4½ dl riven kokos
1½ dl vetemjöl
3 ägg
3 dl strösocker





Gör så här:


1. Börja med pajdegen. Smält smöret och låt det svalna lite.
Smörj en form medlöstagbar kant ca 22-24 cm ø.


2. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i formen och grädda pajskalet mitt i ugnen i 225º i 7-10 min.
Sänk ugnsvärmen till 175º.


3. Gör fyllningen. Smält smöret. Blanda kokos och mjöl.
Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner kokosblandningen och smöret i äggsmeten växelvis.
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min.



Servera pajen ljummen eller kall (om du gör den dagen innan) med vispad grädde och färska bär/frukt.






God saftig kokosfyllning.......






Det här fina kortet och blommorna fick jag av Mollie på Mors Dag.
Visst är hon bra på att skriva för att vara knappt tre år.....??!!  ;)










Till bloggens startsida


bloglovin

RSS