') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

UGNSPANNKAKA À LA PIZZA!


Jaha, då var det Måndag idag igen! Alltså veckorna bara rusar iväg trots att man inte gör så mycket vettigt..... jag uppdaterar ju inte ens bloggen så ofta. ;)
Förhoppningsvis ska jag skärpa mig nu!
Fast egentligen är det inte mitt fel....utan Mollies. Hon är just nu inne i en period där hon ska ha koll på vad jag gör heeela tiden och helst sitta i mitt knä så fort jag sätter mig ner. Antagligen så är det väl bara en fas hon går igenom.
I alla fall, nu så ska ni få ett riktigt gott "vardagsrecept"!
Jag hade en idé i huvudet och det blev jättebra, så jag kände mig faktiskt lite stolt över mig själv! :D
Grejen är att jag ÄLSKAR ugnspannkaka med fläsk, men det gör INTE Peter!
Däremot ÄLSKAR han Pizza, så jag tänkte att om man kunde kombinera dom båda så går det kanske hem.....och det gjorde det!
Jättegott!









Det här behövs till 4-6 pers:



5 ägg
1 pkt Keso (250 g)
1 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
350 g kassler, tärnad
1 liten gul paprika, hackad
1 liten grön paprika, hackad
1 liten rödlök, hackad
ca 150 g riven ost, valfri sort
salt
svartpeppar
oregano
2-3 tomater i skivor till gratinering.





Gör så här:



1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en ugnssäker form ca 20×35 cm.
Vispa ihop ägg och keso. Krydda med salt, peppar och oregano.



2.Fräs alla grönsakerna och kassler i lite smör i några minuter.
Det ska inte få färg.



3. Vispa ihop ägg och keso. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Rör sedan ner kasslerblandningen och den rivna osten.


4. Häll smeten i formen och fördela tomatskivorna ovanpå.
Strö ev. över lite oregano.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.




Servera gärna med pizzasallad!!







Kasslern, löken och paprikan ska fräsas i lite smör i någon minut...




Blanda ägg, keso och kryddor. Rör sedan ner mjöl och bakpulver.





"Smeten" är klar och ska hällas upp i en smord form....






....täck med tomatskivor och krydda med lite oregano.
Grädda i ca 25 min......





.......och sedan är den klar!!
Voila!!  Pizzapannkaka!





Vi hade "pizzzasallad" med morötter i som tillbehör.




Hoppas ni alla fått en bra start på denna veckan!
Det har jag i alla fall och när jag hämtat Mollie på dagis så ska vi till IKEA!
Tjohooo!! Alltid lika kul! :D



Ha det! /Åsa.



KLASSISK NEW YORK CHEESECAKE!!


Oj,oj vad mycket kakrecept det blivit på sista tiden.... :D. Alltså vi äter faktiskt inte så mycket egentligen det är bara det att det varit mycket kalas, klädpartyn och andra bjudningar.
Så vi äter faktiskt MAT härhemma också! ;)

Den här cheesecaken tog en fd. arbetskamrat med och bjöd på jobbet för väldigt länge sedan, närmare bestämt 15 år! Jag föll som en fura och sedan dess har jag bakat den massvis med gånger!
Jag har kommit fram till att den är allra godast att dekorera med blåbär. Frysta går utmärkt!
Om man vill ha den riktigt hög och fin så kan man ta 1½ sats av fyllningen, tänk bara på att gräddningstiden blir något längre då.








Det här behöver du till ca 8-10 bitar:


Botten:



15 digestivekex, gärna McVities eller Göteborgskex.
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
75 g smör





Fyllning:


400 g Philadelphiaost
1 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av 1 stor citron
1 krm salt





Täcke:


3 dl gräddfil
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker






Gör så här:




1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret till botten. Krossa kexen till finstötta smulor.
Tillsätt socker och kanel och det smälta smöret. Blanda allt väl och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ formen i kylen så länge.


2. Vispa samman färskosten, sockret och saltet. Tillsätt rivet citronskal och äggen.
Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
Den ska "gunga" i mitten.
Ta ut kakan och gör "täcket".



3. Rör samman gräddfil, socker och vaniljsocker.
Bred över kakan.
Stäng av ugnsvärmen och sätt tillbaka kakan i ugnen. Låt stå i 5 min.


4. Ställ kakan i kyl och låt den svalna helt innan den avnjuts.
Det bästa resultatet får du om du bakar 1 dygn i förväg.








Bottnen är förberedd och skall svalna av i kylen en stund.




Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen......





....och grädda i ca 25-30 min. Kakan ska "gunga", den stelnar sedan i kylen.




Himla gott är det!!!
Inga krusiduller, bara en "vanlig" cheesecake....











Passar även på att tipsa om andra Cheesecakerecept jag har här på bloggen som även dom är väl värda att testa!










APELSINCHEESECAKE MED PEPPARKAKA!







DAIMCHEESECAKE!!





JORDBUBBSCHEESECAKE MED VIT CHOKLAD!






Hoppas ni alla får en riktigt bra vecka!!/Åsa.




LJUVLIG, BUSENKEL VANILJSÅS!!!


När ni nu ska baka den goda äpplepajen i mitt tidigare inlägg så MÅSTE ni göra den här fantastiska vaniljsåsen till. Jag hittade receptet hemma hos mamma i en av hennes veckotidningar och blev direkt sugen på att testa. Jag ändrade lite i receptet och tog vaniljstång istället för bara vaniljsocker som det stod och det lyfte nog såsen en hel del....
Jag har gjort vaniljsås förut men då skulle den kokas och passas för att inte skära sig.
Det behöver inte denna eftersom det är en så kallad "rårörd" vaniljsås, man bara vispar ihop allt!
Mycket enkelt!
Dock kanske man skulle kalla det för vaniljvisp istället för den blir så där härligt fluffig.










Det här behöver du:



2 äggulor
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde




Gör så här:


1. Lägg äggulorna, strösocker och vaniljsocker i en skål.


2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv eller sked.
Lägg innehållet i skålen med äggulorna.


3. Vispa upp detta så det blir ljust och poröst, helst med elvisp.


4. Vispa grädden i en separat bunke och blanda sedan samman med äggsmeten.







Kyl fram tills servering.








Endast 5 olika ingredienser!
Dock saknas 1 ägg på bilden och jag vet fortfarande inte varför....... :O





Vispa allt utom grädden i en skål, tillsätt sedan den vispade grädden i äggblandningen...





.....och det är klart! Enklare än så här blir det och nu finns ingen ursäkt för att köpa färdig vaniljsås och vaniljvisp med en massa tillsatser, härdat fett och E-nummer!!












Måste bara visa den här bilden som jag tycker så mycket om!
Den är tagen förra helgen när vi var och uppvaktade min mamma som fyllde år.
Mollie har krupit upp hos sin morfar (min far). Han är gammal och väldigt skruttig och har hjälp av hemtjänsten flera gånger om dagen, men varje gång Mollie kommer dit lyser han upp som en sol och busar så gott han kan med henne.
Ofta frågar han min mamma om inte Mollie ska komma och hälsa på.
Jag är SÅ glad att han faktiskt har hunnit uppleva henne och att hon fått träffa sin morfar vilket inte var en självklarhet eftersom han varit sjuk så länge.






Mollie och hennes morfar!!  ♥






Min far har alltid varit väldigt barnkär ( bör man kanske vara när man har 6 barn..... ;)  ) och man märker att han gillar när alla barnbarnen (9 st) kommer och hälsar på.




Det var allt för idag, ha en riktigt trevlig helg!!!! /Åsa.






VÄRLDENS GODASTE ÄPPELPAJ MED KNÄCKIGT KOKOSTÄCKE!!!!


Godmorgon alla kära läsare!!
Ja, rubriken utlovar stora saker, men det är faktiskt så att denna pajen som jag nu gjort två gånger är den godaste jag ätit! Båda gångerna rensades formen fullständigt på nolltid. Första gången hann jag inte ta ens ta foto till bloggen innan den var slut så därför var jag "tvungen" att baka den igen.
Bilden är inte den bästa och gör inte alls rättvisa till hur oemotståndlig denna paj är.
Och det bästa av allt är att täcket rör man bara ihop i en kastrull. Inget kladdande och kletande.
Testa NU!!! :D





Det här behöver du till en normalstor pajform:



4-6 äpplen, beroende på storlek
socker att strö på äpplena
kanel att strö på äpplena
150 g smör
3½ dl kokosflingor
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk



Gör så här:



1. Sätt ugnen på 175º.
Skala äpplena och dela dom i tunna klyftor.
Smörj formen lite och fördela äpplena ovanpå.
Strö över socker och kanel efter smak.
Rör runt så att det täcker alla äpplena.



2. Smält smöret i en kastrull och blanda i alla övriga ingredienser.
Fördela smeten över äpplena.

3. Grädda pajen i ca 30 min eller tills den fått fin färg och är knäckig.


4. Låt svalna lite och servera med vaniljglass eller världens godaste vaniljsås som du hittar recept på i nästa inlägg.




Ät och njut!!!! :P




Skär äpplena i tunna klyftor och lägg i en smord form.
Strö över socker och kanel......





Jag hade hjälp av Mollie att skära äpplen och trots att hon hade en väldigt barnvänlig kniv så lyckades hon skada sig. Hon ville absolut att jag skulle ta bild av plåstret....... :D




Smält smöret i kastrullen och blanda i alla ingredienserna.




Rör om till en jämn smet.




Bred smeten över äpplena och grädda i ca 30 min.




Underbart gott!!!!








Här är tips på fler goda Äppelrecept:







KNÄCKÄPPELPAJ










NÖTÄPPLEN













ÅRETS GLÖGG FRÅN BLOSSA!


Uhhh....känns lite konstigt att börja tänka på Jul nu, kräftskivetiderna är ju knappt över.
Men, men det ska börjas i tid! :D
Blossa har nu släppt nyheten om vilken smak det blir på deras årgångsglögg i år och dom menar på att den kommer "dofta som nygräddad lussebulle".
Smakerna i år är således saffran, konjak och en gnutta pomerans.
Jag måste säga att det låter spännande.


Om du vill vara helt säker på att få ett exemplar så kan du förhandsboka på www.blossa.se redan den 10:e september.



Blossa 10 i guldglittrande flaska.
(Bild från blossa)








Jag har faktiskt inte testat så många av deras årgångsglöggar förut men denna måste jag prova!
Brukar ni köpa dom??






Ha det så bra! /Åsa.








OEMOTSTÅNDLIGA DUMLEKAKOR!


God Söndag på er alla!
Upptäckte att det gått en hel vecka sedan jag gjorde ett inlägg senast, faktum är att det inte lagats så mycket "nytt" härhemma som varit något att blogga om.
Jag har återanvänt en hel del av mina egna recept nu i veckan som gått. Gott! :D
Fast i Onsdags så bakade jag och Mollie dessa otroligt goda kakorna.
Dumlekakor har nog de flesta redan testat men för er som inte gjort det så är det dags NU!!!
Receptet fick jag av min svägerska Camilla som bjöd på dessa förra Lördagen när min brorsdotter fyllde år.








Det här behöver du till ca 15 st:




200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
15 dumlekolor
15 st noblesse
15 st formar, antingen pappersformar eller folieformar.





Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175º.
Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienserna till en deg.


2. Rulla till bollar och lägg i formarna.


3. Tryck ner en dumlekola i varje form och grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 min


4. Ta ut dom ur ugnen och lägg på en noblesse på varje kaka direkt så den smälter.
Ställ dem sedan lite svalt så att den stelnar igen.






Riktiga godiskakor blir det, kan ju inte bli annat än gott med dessa ingredienserna!
Jag använde som ni ser "Noblesse Apelsin". Jättegott, men man kan ju såklart även ta den "vanliga".





Degen är klar och ska nu rullas till kulor.....




...lägg dem i formarna och tryck i en dumle i varje.
Grädda i 10-12 min.




Lägg på en Noblesse direkt när kakorna kommer ut från ugnen.





Klara!! Måste nog......




.....smaka lite..... OH MY GOD!!! Sååååå goda!!! :P





Tänk att så lättgjorda kakor kan bli så löjligt goda!!!








Förra Söndagen åkte vi tillsammans med två av Mollies kusiner till Skånes Djurpark.
Av alla de gångerna vi har varit där förut så har det ALLTID börjat regna.... :(
Såklart var det inget undantag denna gången!! Men vi hade ändå tur för vi hittade en jättebra plats
under ett träd som dessutom hade bord och grillplats så vi passade på att fika medans regnet drog förbi!






Kusinerna "Tripp, trapp, trull" kollar in getterna.





Kaninerna var ju också väldigt populära!!
Jag bara väntar på att Mollie ska börja tjata om att få ha en egen kanin.....




Grillad korv är ett måste när man är där.



Och här har vi den utomordentligt duktiga grillmästaren!!




Efter korvgrillningen fick vi springa till ponnyridningen eftersom dom stängde lite tidigare.
Vi hann precis!!
Mollie står beredd med betalningen för den "stora rundan" som hon ska rida.





Så stolt och duktig var hon!!!
Mitt hjärta! ♥




Och på kvällen däckade hon totalt!!  :D





Hoppas ni haft/har en trevlig helg!
Själv är jag Golfänka idag och då ska vi passa på att åka och hälsa på mina föräldrar.





Ha det bra!/Åsa.






Till bloggens startsida


bloglovin

RSS