') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

RESTFEST!!


Japp det hade vi igår! Att äta rester låter så tråkigt tycker jag, men säger man att vi ska ha restfest isället låter det genast mycket godare och roligare! :D
I frysen hittade jag överbliven köttfärssås från ett tidigare storkok och i kylen ett paket färska lasagneplattor. Detta, tillsammans med en bechamelsås och lite ost blev en ljuvlig festlig rätt!!


Idag blir det räkmackor för mig och Peter medans Mollie ska ha pizza. Hon har fått för sig att man måste äta pizza varje fredag. :D 
Önskar er alla en riktigt trevlig helg!







Det här hade jag:



Köttfärssås
1 pkt färska lasagneplattor
hemmagjord bechamelsås
chilimix (min favoritkrydda från Knorr)
riven ost




Så här gjorde jag:


1. Lägg en sträng med köttfärssås på en lasagneplatta och rulla ihop.
Lägg rullarna tätt ihop i en ugnsfast form.

2. Strö över lite köttfärssås ovanpå och krydda med chilikryddan.
Häll över bechamelsåsen så att det täcker.

3. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 200° i ca 15-20 min.



Servera med en god sallad!





Lägg en sträng med sås på varje platta....




...rulla ihop och lägg rullarna tätt i en ugnsfast form.




Strö över resterande köttfärssås.....




.....och häll över bechamelsåsen.
Avsluta med riven ost ovanpå. grädda i ca15-20 min.



Gratängen är klar!!




Mums!!






CHOKLAD DUMLEKAKOR OCH HOME MAKEOVER!


Förra veckan gjorde jag ett litet "bakexperiment" som föll ut väldigt väl! En kaka som har bakats flitigt härhemma är DUMLEKAKAN och nu kände jag för att förnya den lite. Så jag lade till kakao i degen men gjorde i övrigt som vanligt. Naturligtvis blev det ju jättegott!!  Kul att kunna variera en favorit lite.
Och har ni inte provat att baka den innan så gör det NU! :D







Det här behöver du till ca 15 st:


200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
15 dumlekolor
15 st noblesse
15 st formar, antingen pappersformar eller folieformar.


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175º.
Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienserna till en deg.

2. Rulla till bollar och lägg i formarna.

3. Tryck ner en dumlekola i varje form och grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 min

4. Ta ut dom ur ugnen och lägg på en noblesse på varje kaka direkt så den smälter.
Ställ dem sedan lite svalt så att den stelnar igen.





Så goda och lättgjorda kakor!!




Originalet..........




.........och min nya version! Vet inte riktigt vilken som är godast.
Ni får själva avgöra! :D


Vi har nyss ändrat om lite i Mollies rum. Hon börjar ju bli stor nu och har lite andra behov numera. Så vi köpte ett "skriv/ritbord" till henne, möblerade om, satte ben på hennes säng och satte upp en sänghimmel. Och hon trivs jätte bra i sitt "nya" rum, så bra att vi knappt ser henne längre! :D
Bjuder på lite bilder:




Det nya skrivbordet passade perfekt in i denna hörnan, här stod tidigare hennes säng.
Kan vara lite svårt att möblera när man har snedtak tycker jag, men detta blev riktigt bra!
(Efter att bilden togs har vi även köpt en lådhurts som vi ställt under bordet, perfekt för pennor, papper och annat "skröfs")



Sängen fick ben (har tidigare stått rakt på golvet) och en sänghimmel.
Hon har verkligen gott om plats då hennes säng är 140 cm bred......
Tänk om man haft en sån här säng när man var liten!



Ett helt nytt rum blev det med endast några små nya saker och ommöblering.
Sånt gillar jag! :D





Ha en bra kväll!! /Åsa.







ÄPPELMARÄNGKAKA!


Tjoho!! Nu är det Fredag! Som jag längtat....jag trivs alldeles ypperligt på mitt jobb men helg med familj smäller ju ändå högst eller hur? :D
Den här veckan har Mollie dragits med en rejäl förkylning så Peter har varit hemma med henne. Men nu är hon på bättringsvägen och börjar bli uttråkad av att gå hemma så hon ringde mig tidigare på jobb och sa att hon ville baka när jag kom hem. Inte mig emot!
Det lutar nog att det blir "Semlebullar", vi får se.

Idag får ni receptet på en alldeles fantastiskt god kaka jag gjorde förra veckan. Jag tröttnar aldrig på äpplekakor och det finns ju så många olika varianter man kan göra.
Det finns bara ETT måste: den måste innehålla kanel och gärna myyyycket!! :P
Den här äpplekakan innehåller det förståss och blev en stor favorit, kommer bakas många fler gånger kan jag lova!





Det här behöver du:



2 äggulor
1 ägg
1 dl socker
150 g smält smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
Kanel



Maräng:

4 äggvitor
1¾ dl socker



Gör så här:


1. Vispa äggulor, ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt det smälta smöret.

2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott.

3. Häll smeten i en välsmord form med avtagbar botten eller en pajform.

4. Skala äpplena och skär dom i klyftor. Lägg dom ovanpå smeten i formen och strö över kanel.

5. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut, detta kan ta ett tag.

6. Spritsa eller klicka ut marängsmeten ovanpå äpplena och grädda i ugnen i ca 35 min. Täck med folie om ytan blir för mörk.



Servera med vaniljvisp, sås eller glass!






Smeten är klar och äppelklyftorna läggs i ett fint mönster ovanpå......




...strö över kanel. Mycket ska det vara tycker jag!




Spritsa ut marängsmeten och grädda i 175º i ca 35 min.




Nu är den klar!!




Sååååå gott med en klick vaniljvisp till!!







På Söndag ska jag och Mollie gå och se Disney on Ice i Malmö, ska bli rilktigt kul faktiskt.
Har någon av er sett årets föreställning och vad tyckte ni i så fall?




Jag kan väl tänka mig att klädvalet kommer bli något liknande det här på Söndag eftersom temat på föreställningen är "Prinsessor och hjältar".






Ha en riktigt trevlig helg!! /Åsa.



MUSTIG, LÅNGKOKT KÖTTFÄRSSÅS MED LAGERBLAD OCH CHILI!


Jaha mina vänner, då var det måndag igen!
Jag har en undran om det är många av er som veckoplanerar matsedel hemma?
Jag gör det i perioder men önskar att jag kunde skärpa till mig och göra det alltid. Blir ju så mycket smidigare med inköp, m.m.....
En rätt som i alla fall ofta är med på matsedeln härhemma är ju Spaghetti och Köttfärssås. (Ovanligt va.... hi,hi)
Och nu tänkte jag tipsa om en gryyyyymt god variant jag gjorde förra veckan. Hemligheten är lagerblad OCH att den får stå och puttra i 1½ timme på spisen. Galet gott , tyckte vi allihopa!
Ni måste testa!



Till ca 4-6 pers:



700 g blandfärs
2 gula hackade lökar
1 morot i små tärningar
ca 100 g rotselleri i små tärningar
1-2 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater( Muttis)
2 lagerblad
chilimix
salt och svartpeppar


Gör så här:


1. Bryn lök, morot och selleri i lite smör i en stor gryta eller stekpanna.

2. Lägg i köttfärsen och finfördela med hjälp av en gaffel. Låt köttet bli helt brynt.

3. Tillsätt tomatprén, tomaterna, vitlöken och kalvfonden. Lägg ner lagerbladen och krydda med chilimix och peppar.

4. Låt grytan puttra under lock i ca 1-1½ timme.

5. Smaka av med mer kryddor om det behövs.




Bryn lök, morötter och selleri......




........tillsätt köttfärsen.




....och övriga ingredienser.



Den här är flitigt använd härhemma och gör det där "lilla extra" i många maträtter.




Sååå gott det blev med lagerblad i !!! Annars brukar jag bara använt det i kalops och den HÄR grytan.



Nu har såsen fått puttra i 1½ timme och ska avnjutas med nykokt spaghetti!




MUMS!!







KAN-INTE-SLUTA-ÄTA CHOKLADFUDGEKAKA!


God middag!! Hur har ni det? Här har vi massor på agendan idag men har ändå inte kommit ur våra pyjamaser....ha,ha! Vi ska fixa till Mollies rum som blivit ommöblerat och köpa ben till hennes säng som tidigare stått på golvet. Men nu är hon så stor sådet är inte så stor risk att hon rullar ner på golvet. Hon har dessutom fått en himmelsäng som ska sättas upp. Ja, och sen har vi ju köket som jag började måla om innan jul och som inte är helt klart med inredningsdetaljerna. Vi får väl se hur långt vi hinner, en helg går ju SÅ fort!


Idag tipsar jag om en kaka som är HELT oemotståndlig!! Trots att den är söt och mäktig så är det väldigt svårt att sluta äta av den! Jag fick till sist ge resterna av kakan till hönorna! :D







Det här behöver du:

150 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver


Fudge:

1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad, jag använde Marabous "vanliga" mörka mjölkchoklad.
75 g smör, rumstempererat

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet.

2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör i. Rör till sist i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord, bröad form (jag använde kokosflingor) med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.  Låt kakan svalna i formen.

4. Fudgen: Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbottnen och låt kakan kallna.




Servera med vispad grädde och gärna några bär till.





Vispa ägg,socker och vaniljsocker.....




...tillsätt kaffet. Vänd ner mjöl och bakpulver och till sist smöret.




Häll smeten i en smord och bröad form. (Jag hade kokos)
Grädda i 20-25 min i 175º.




Blanda alla ingredienserna utom smöret till fudgeglasyren i en kastrull.
Låt koka i några minuter och rör sedan ner smöret.




Häll fudgesmeten på kakan och låt den svalna helt.




Nu är den klar!




NJUUUUUT!!!!!!!!




Ha en riktigt härlig helg nu på er och lämna gärna en liten kommentar till mig!





FAVORIT I REPRIS!


Ofta kikar jag runt här bland mina recept för att få lite inspiration när fantasin till vardagsmatlagningen tryter och då hittade jag ett recept som var bland dom allra första här på bloggen. "INDISK SOPPGRYTA" heter rätten och jag lagade den häromdagen. Den hade helt fallit i glömska, men nu ska den lagas mera för t.o.m en numera väldigt kräsen 4-åring åt som en häst!
Jag tycker verkligen ni ska testa detta!





Det här behöver du till 4 Portioner:


500 g grytbitar av fläsk
2-3 gula lökar
1 grön paprika
1 burk hela tomater
4 dl god buljong (tex mörk ox)
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk curry
1 tsk cayennepeppar
salt o peppar
ev maizena till redning
lite vetemjöl




Gör så här:

1. Doppa köttet i mjöl. Bryn i smör i en stekgryta.


2. Hacka lök,paprika o vitlök. Häll ner i köttet.
Krydda med kryddorna o tillsätt tomaterna o buljongen.


3. Låt koka minst 30 min eller tills köttet känns mört.
Red ev av med lite maizena.





Vi åt Basmatiris till, men man kan ha vilken sort man vill såklart.










Ha det så bra! /Åsa.




MJÖLKCHOKLADPANNACOTTA!


God Kväll!
Nu är jag helt på banan igen känner jag! Som jag skrev innan så insjuknade jag förra veckan och trodde först att det var influensa, men det visade sig sen när jag ääääntligen (efter tre dagar) fick tid hos läkaren att det var det inte. Så när han sa orden halsfluss och att jag skulle få penicillin hade jag lust att krama honom!!!  Penicillin= bli frisk snabbt! Jag vet inte när jag hade detta sist och jag visste faktiskt inte att man kunde må så dåligt av detta!! Men nu så mår jag mycket bättre! Och aptiten är helt tillbaka oxå, på gott och ont, ha,ha!



Idag får ni receptet på vår nyårsdessert, nämligen en krämig och god mjölkchokladpannacotta.
Peter är absolut inget större fan av kakor och efterrätter men denna slukade han hela, så det får vi väl se som ett riktigt gott betyg!





Det här behöver du till 4-6 port:



5 dl vispgrädde
2,5 msk strösocker
150 gram marabou mjölkchoklad
2 gelatinblad




Gör så här:



1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och lägg i socker och chokladen i bitar.
2. Rör om tills chokladen smält. Ta upp gelatinbladen och låt de smälta i grädden.
3. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills dom stelnat. Garnera med bär eller något fint/gott strössel

 





Så len, krämig och GOOOD!!
Kul att variera sig lite och inte alltid göra den
KLASSISKA PANNACOTTAN, även om den är en av mina favoriter annars. Tröttnar aldrig på den!




Som dekoration använde jag det här strösslet från Borgeby Kryddor.
God smak av kaffe har det. Ibland rullar jag chokladbollar också i det här och det blir en lite "vuxnare" smak då.




Nä, nu är det dax att ställa sig vid spisen, blir dock inget kulinariskt idag utan rester....



Ha en bra kväll! /Åsa.







LJUVLIGT GODA SAFFRANSSNITTAR MED CHOKLAD!!


Här kommer ett recept på en kaka som jag gjorde innan jul, och det kanske verkar konstigt att jag lägger ut den nu. Men jag tycker att det är synd att man nästan bara använder saffran till jul.
Ok att man inte står och bakar lussebullar mitt i sommaren, men dessa tycker jag absolut att man kan bjuda på året om!
Jag tänker i alla fall snart baka en sats till av dessa löjligt goda kakorna!







Det här behöver du till ca 20-25 st:



2 msk vispgrädde
1 pkt saffran (0,5g)
3 msk socker
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl



Ljus blockchoklad till garnering





Gör så här:




1. Värm vispgrädden tillsammans med saffranet, låt det bli helt svalt.

2. Rör socker och smör mjukt, blanda i mjöl och den avsvalnade grädden.

3. Arbeta samman till en deg och forma till två längder.

4. Tryck ut längderna med hjälp av fingrarna.

5. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.

6. Smält chokladen i vattenbad och ringla den över längderna när de
fortfarande är varma. Låt svalna och skär sedan längderna på snedden.





Möra, mjuka , saftiga och ljuvligt goda!!!!!






Vi syns! /Åsa.







SEMESTER 2012??


Godmorgon! Idag är det en väldigt skakig Åsa som skriver.....Insjuknade i förrgår med hög feber och halsont som igår utvecklades med ONT i kroppen,och då menar jag verkligen ont överallt,t.o.m i tårna. Fy vad jag kände mig ynklig, undrar om det är influensa? Nattten har i alla fall varit bra tack vare mina vänner Alvedon och Ipren.  Hoppas att det går på rätt håll nu!!
 
Januari, Februari och halva Mars tycker jag är den tråkigaste och segaste tiden på hela året!
Och då menar jag både vädermässigt, alla sjukdomar som härjar + att det inte händer så mycket "kul" förrän påsken kommer.
Men en sak som brukar pigga upp är ju att planera årets semester!
Dock har vi lite problem där i år och kan inte bestämma oss/komma på nåt. Vi ska åka någonstans i Sverige eftersom det ev blir en utlandsresa i Augusti, och det måste ju vara barnvänligt till viss del.
De senaste åren har vi bla gjort följande:

• Hyrt stuga på Österlen
• Bott på Ronneby Brunn
• Hyrt stuga på Öland och besökt bl.a Ölands Djurpark
• Varit på Astrid Lindgrens Värld, High Chaparall, Liseberg, Universeum


Så nu är ju frågan, ska det bli en repris eller blir det något helt nytt och i så fall, VAD? **kliar mig i huvudet**
Någon som sitter inne med några bra tips så får ni gärna berätta!! :D




Och på tal om semester så har jag ju inte uppdaterat er om vår Greklandsresa som vi gjorde i slutet av augusti förra året.
Det var helt underbart att komma iväg och få sol och värme efter den kassa sommaren vi hade här i Skåne!!

Resmålet var byn Makrigialos på Kreta och vi åkte med Ving och bodde på deras Sunwinghotell.
Jag har tidigare varit lite "allergisk" mot såna här anläggningar men gud vad bekvämt det var när man har små barn! Vi satte oss varje dag vid dukat bord, inget städande och massor av aktiviteter för barnen.
Detta var verkligen SEMESTER!
Här kommer ett bildregn....




Mollie är väldigt förväntansfull......... Vi har nyss anlänt till Malmö Airport.



Peter tar den obligatoriska ölen i vänthallen!



Eftersom planet var nästan 2 tim försenat köpte vi en pysselbok till Mollie för typ halva reskassan!
Nä skämt åsido, men jisses vad dom tar betalt på flygplatser!!!
Mollie ser jätteknasig ut på bilden men det får hon bjuda på eftersom jag blev ju bra...hi,hi.




Vårt plan.....



Dax att äta, Mollie fick köttbullar och potatismos och vi vuxna någon kryddstark kycklinggryta som var överraskande god!



När vi kom fram var det mitt i natten och kolsvart ute, så när vi steg upp på morgonen möttes vi av det här!



Vi svidade snabbt om till badkläder och begav oss mot stranden som låg typ 100 m bort!




Mollie hade bråttom!


Jättefin strand var det!




Och kan ni tänka er..Peter slog till och köpte ett par solbrillor!!!!
Han har inte använt det sedan en våg svepte bort hans förra på Korfu -02!



En hel del bad i poolen blev det också! Här slappar jag i "Lollo" poolen.
Såååå gottigt!!!



Vi såg fantastiska solnedgångar varje kväll vid middagen.




Mollie kunde sitta still i sisådär 10 min under middagen sen var det minidisco och annat kul som lockade.



Det bjöds på show 5 kvällar av 7, den här kvällen var det Abba tema!
Jätteduktiga var dom och tjejerna blev Mollies idoler.



Faktum är att Mollie är en liten teaterapa och ställde upp i "Ministars" med låten "Popular" av Eric Saade . Hon var den enda av alla barnen som uppträdde själv och det var himla modigt tycker jag!
Någon liten stolthetstår fälldes kan jag säga!



Efter uppträdandet belönades hon med ett diplom och GLASS!




Lite shopping i byn hanns såklart också med! Bl.a den här klänningen till Mollie.
Tyckte den var jättesöt!



Jag och Mollie! ♥



GOOOD mat i massor blev det också förståss!! Jag tror att jag överdoserade lite på tzatziki, om man nu kan det??!!!




I restaurangen hade dom olika teman varje kväll och sista kvällen var det "Asiatiskt".
Peter provade Sushi för första gången i sitt liv! Dock var han inte vidare impad. Han är mer en "kött-sås-potatis" typ...ha,ha!




Nu är det dax att åka hem till Sverige igen efter en underbar vecka!




Hej då Grekland!!



Ja det var en semester som vi fortfarande lever på! Och Mollie pratar varje dag om att åka tillbaka och jag är väl inte så svårövertalad!




Kom igen nu och bomba mig med era bästa Sverigesemestertips!

Hej svejs! /Åsa.


















LITE NYA PRODUKTER.......


En rolig "bieffekt" med att ha en blogg är att man erbjuds att prova en massa nya saker som ska komma ut i affärerna.
Nu ligger ju jag lite efter i uppdateringarna så antagligen har dessa produkterna som jag skriver om idag redan funnits ute ett tag....



Först ut är KETTLE CHIPS. Jag hade ärligt talat varken testat eller hört talas om dessa innan jag fick dom, men tydligen är dom väldigt efterlängtade av många nu när dom lanserades i Sverige.
Jag fick prova tre sorter och alla var goda men en stack ut lite extra!




Dessa tre sorterna testade vi och min favorit blev......




.....denna! "Cheddar & Red Onion"  Jättegoda chips!



HÄR kan du läsa mer om KETTLE CHIPS och deras historia.







Sedan har jag även fått ett trevligt paket från RISENTA (älskar deras produkter). Dom har lanserat tre olika askar med solrosfrö för olika ändamål.
Än så länge har jag bara testat solrosfröna avsedda som salladstopping och jag ger dom bra betyg! Dock gillar jag när fröna är rostade men det kan man ju göra hur lätt som helst själv.




Såhär ser askarna ut.







Har ni testat något av dessa produkterna än?














BESLUTSÅNGEST, FÖRSVUNNA BILDER OCH NYTT ÅR!


Heeeej!!! Och god fortsättning på er allihopa!!
Har året börjat bra för er och hade ni en bra jul? Oj, ja det blir många frågor nu när det var länge sedan jag uppdaterade...

Och på tal om det så har ju inläggen varit klart färre förra året som ni märkt. Främst har det ju berott på tidsbrist och jag har haft ständigt dåligt samvete för detta och för er som så troget kikar in här och lämnar avtryck.
Så de senaste veckorna har jag allvarligt funderat på att lägga ner bloggen, jag har velat fram och tillbaka och till slut kommit fram till att nä.....jag vill FORTSÄTTA! Det är så roligt med responsen från er och att kunna glädja och inspirera med nya recept.
Så nu blir det nya tag och recepten kommer att varvas som förr med inslag från vår vardag.
Är det något ni saknar och efterlyser här så let me know!



Receptet idag lagade jag faktiskt för över en månad sedan men Peter bytte minneskort i kameran innan jag lagt över bilderna i datorn och sedan var kortet försvunnet!! Jag har letat som en vettvilling för denna maträtten var så enkel och supergod så jag ville gärna dela det med mig! Visst jag kunde ju lagt upp receptet ändå, men det är så tråkigt när det inte finns några bilder.
Men, igår bara låg det där! Mitt framför näsan.....  Så varsågoda, här kommer årets första recept:






Till 3-4 pers:


500 g strimlad falukorv
2-3 dl strimlade rotfrukter med purjolök (finns i frysdisken i vissa affärer, annars strimla själv)
1 pressad vitlöksklyfta
5 dl grädde med valfri fetthalt + 1 dl vatten
ca 1 dl sweet chilisås
salt
ev. redning



Gör så här:



1. Bryn den strimlade falukorven i lite smör. Tillsätt rotfrukterna och purjolöken.


2. Pressa i vitlöksklyftan och häll på grädden och vattnet. Tillsätt sweet chilisåsen och låt det puttra i ca 5-10 min. Smaka av med salt och red ev av om du vill ha den tjockare.


3. Servera med pasta eller nudlar och en god sallad!





Bryn den strimlade falukorven i lite smör......





...tillsätt de strimlade rotfrukterna och purjolöken.




Den här rotfruktsblandningen använder jag ganska ofta och den finns bl.a på City Gross.
Innehåller morot, palsternacka, rotselleri och purjolök.
(Många tror att frysta grönsaker inte är lika "bra" som färska men det stämmer inte alls!
Det är tvärtom, om man inte handlar sina grönsaker på ett ställe där dom nyss skördats.
De frysta grönsakerna skördas och fryses ner direkt vilket gör att näringsämnena bibehålls betydligt bättre än i "färska" grönsaker som kanske lagrats och transporterats länge.)




Sådärja, middagsmaten på bordet inom 20 min! Inte dåligt! :D









I början av december var vi på Lisebergs Julmarknad för andra året i rad.
Den här gången kunde våra goda vänner som vi skulle åkt med förra året men som fick förhinder följa med. Och om vi hade perfekt väder dec -09 med ett par minusgrader, ingen vind och snö, så var det totalt motsatt den här gången! Blåsigt och mycket regnigt!! :(
Men, vi hade det trots allt ganska mysigt ändå.
Den stora grejen med det här besöket var dock att Mollie skulle lämna sina nappar till tomten dom har där. Detta hade vi pratat om hela hösten så hon var verkligen redo!
Och det har gått jättebra får man säga! Inget gråt bara lite stilla konstaterande att "jag saknar mina nappar" har det varit sen dess. SKÖNT!





Mollie har samlat ihop alla sina nappar och är redo för att ge dom till tomten!




Lite blyg var hon men också väldigt stolt!




Och såklart överlämnades även önskelistan! :D


En riktig milstolpe var det!



Nu ska jag och Mollie gå och baka ett gäng Dumlekakor som hon har tjatat om nu i flera dagar.




Ha det så bra alla!! /Åsa.




Till bloggens startsida


bloglovin

RSS