') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

KABANOSSISPÄCKAD FLÄSKFILÉ MED AJVARSÅS!


Fläskfilé är så tacksamt att laga mat med.Den går att variera i all oändlighet.
Här gjorde jag en korvspäckad variant. Mycket gott!
Till detta åt vi råstekt potatis och en sås gjord på Ajvar relish.
Perfekt helgmat!






TILL 3-4 PERSONER:

C:a 500 g fläskfilé
1 "ölkorv" 50 g (jag använde kabanossi)
smör att steka i
salt,peppar


Gör så här:

Putsa filén fri från hinnor.Gör ett  "hål" i mitten av filén med en lång smal kniv eller något annat spetsigt.
Tryck in korven så långt det går. Bryn filén runtom i en stekpanna i lite smör.Salta och peppra.
Lägg över i en form och stek färdigt i ugnen i 175 grader i c:a 30 -40 min.
Låt filén "vila" innan du skär upp den i 1 cm stora skivor.





Bryn runtom så att den får fin färg.



Till detta gjorde jag som sagt en supergod och löjligt enkel sås!

Detta behöver du:

2 dl creme fraiche
1 dl Ajvar Relish (jag hade den milda)
1 krm cayennepeppar
grovmald svartpeppar,salt.


Rör ihop alla ingredienserna och låt stå kallt till servering.
Ju tidigare man gör såsen desto godare blir den!

Smaklig måltid!






Kommentarer
Postat av: MammasRussin

Vilken härlig blogg du har! SÅ mycket gott! Hit kommer jag igen!

2009-02-24 @ 20:22:43
URL: http://mammasrussin.blogspot.com/
Postat av: Kryddburken

Men gud vilket häftigt recept! Korv i fläskfilén, det måste provas! Här blev det också fläskfilé idag! Trevlig kväll! :-D

2009-02-24 @ 20:28:26
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Christel

Kära Syster! Du är så duktig,det ser jätte gott ut.

Kramiz

2009-02-24 @ 22:05:50
Postat av: I Nadjas kök

Hej! Tack för din kommentar i min matblogg. Du har ju en hel del riktigt smarriga saker här. Är det okej att jag länkar till dig?



Hälsningar Nadja

2009-02-25 @ 07:53:52
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: Nadja

Åå vad duktig du verkar vara på att laga mat :) Allts er jättegott ut!

2009-02-25 @ 20:12:32
URL: http://nadjadanielsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS