') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

IBLAND BLIR DET INTE SOM MAN TÄNKT SIG.........!


I går var det ju som sagt Alla hjärtans dag...och eftersom vi var bjudna på kalas på eftermiddagen hade vi tänkt gå ut och äta på kvällen.För första gången skulle vi också ta med oss Mollie.
Dock blev kalaset flyttat till nästa helg p.g.a. sjukdom.
Det var ju synd men planerna för kvällen kvarstod.Vi var ganska spända på hur det skulle gå att ha med Mollie, då hon ju inte vill sitta stilla för länge...Hon är en 1½ åring med benen fulla av spring!
Vi hade bunkrat upp med böcker o choklad som vi skulle kunna "muta" henne med om det skulle behövas.

Väl på restaurangen tog det väl en kvart innan vi fick beställa, o sen kom ägaren och sa att det tog en stund att få maten eftersom kockarna hade fullt upp.Ok tänkte vi,vi kunde ju inte ana hur länge vi skulle vänta!
 Efter 1 timme var Mollie rejält uttråkad i sin stol, då hade vi avverkat alla böcker o två choklad!

När det gått 1½ timme gav vi upp!Då sa dem visserligen att maten var på väg men vi bad att få det i formar o äta hemma istället för Mollie visade väldigt tydligt att hon ville hem!

Så kvällen slutade med mat i folieformar hemma framför Pingu på tv:n!
I och för sig mysigt det också!


Då var det ju tur att vi hade myst lite extra med god mat i fredags i stället!
Det blev en enormt god pastasås med räkor och vitlöksbröd till det!




Det här var riktigt gott!


PASTA OCH RÄKSÅS MED STING!

4 portioner

500 g skalade räkor (tinade)
1 hackad gul lök
5 cm strimlad purjolök
1 liten burk champinjoner
7 dl grädde (jag använde minimat 4%)
4 msk hummerfond
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk cayennepeppar
c:a 1 dl hackad persilja
salt o peppar


Gör så här:

Bryn lök ,purjolök o champinjoner i smör i en stekpanna eller gryta.Krydda med curry o cayenne.
Häll på grädden,hummerfonden o pressa i vitlöken.Salta o peppra.
Låt sjuda 5-10 min så att såsen tjocknar något.
Tillsätt räkorna o persiljan o låt allt bli genomvarmt.
Servera genast med nykokt god pasta o tomatklyftor!




Härliga räkor!




Låt inte såsen koka efter att du lagt i räkorna, då blir dom lätt hårda!






Vitlöksbröd är ju aldrig fel!!

Ta ett gott bröd o gör tex. hjärtan, rundlar eller trianglar.
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 krm timjan
flingsalt

Pensla bröden med oljeblandningen o strö över flingsalt.
Lägg dem på en plåt o grädda i 200 grader c:a 5 min.

Smaklig måltid!




Kommentarer
Postat av: Anonym

hej åsa!

vilken fin sida du fått till! och vilka smaskiga recept! har redan lagt dig bland mina bokmärken, ser fram emot fler spännande rätter att inspireras av :)

kram pia

2009-02-15 @ 21:06:49
Postat av: Allice

Ännu ett gott recept att ta till vid behov. Som du vet hjärnverksamhet 0. Ses på jobb.

2009-02-15 @ 21:35:44
Postat av: Michelle

Vitlöksbröden såg helt sjukt goda ut! dom ska jag absolut prova någon gång, nu ska jag fortsätta med bullbaket så det blir några att ta på till jobbet på onsdag, ses då

2009-02-16 @ 15:56:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS