') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

Kyckling Marengo!


Nu är vi nyss hemkomna från Skånes Djurpark.
När vi åkte härifrån Staffanstorp sken solen och det var bra väder.
Bra tänkte vi, eftersom de två senaste gångerna vi varit där har vi verkligen haft otur med vädret!
Den ena gången frös vi häcken av oss, och den andra gången överraskades vi av ett åskväder som heter duga!!! Från ingenstans kom det och var rakt ovanför oss på under 5 min. Vi försökte springa mot bilen men hade inte en chans  att hinna fram. Jag och Mollie försökte skjula oss mot en husvägg, men jag kan säga att jag blev totalt DYNGSUR!!
Som sagt, så sken solen när vi åkte men vädret blev sämre ju närmare vi kom. Dock höll det sig bra fram tills vi skulle grilla korven vi hade med oss....Då tornar stora svarta moln upp!
Jag hann tänka att det här är SISTA gången vi åker hit! Men det verkade som högre makter uppfattade det, för vi fick bara några stänk på oss sen blev det bättre igen.:D

Här kommer ett recept på en historisk maträtt, det var självaste Napoleon som blev serverad denna
av sin kock i den Italienska staden Marengo efter att ha vunnit "Slaget vid Marengo" år 1800.
Gott som tusan var det!
Bra kock han hade den där Napoleon....;)









Det här behöver du:


4 kycklingklubbor
salt, vitpeppar
2 burkar hela eller krossade tomater
2-300 g champinjoner
8-10 smålökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
3 lagerblad
1 liten knippa persilja
1 brk "Fond du chef" Chicken, eller 1 hönsbuljongtärning
½-1 citron rivet skal
4 dl torrt vitt vin




Gör så här:

1. Bryn kycklingen väl och lägg över i en stor gryta.
Salta och peppra.

2. Skär burktomaterna grovt (om du använder hela tomater) och häll dom och spadet i grytan.
Tillsätt delade champinjoner och de skalade smålökarna.
Pressa i vitlöken och lägg i timjan, lagerblad, stjälkarna från persiljan och citronskal.

3. Häll i vinet och kycklingfonden/buljongtärning och sjud under lock i ca 40 min.
Smaka av.

4. Garnera med finhackad persilja och servera grytan med ris och grönsallad.









Bryn kycklingklubborna......





.....lägg över i en gryta och salta och peppra.





Fyll på med övriga ingredienser.
Snart sprids en underbar doft i köket.....




Jag använde Knorrs "Fond du chef" Chicken, till grytan. Har man inte det går det lika bra med flytande fond eller hönsbuljongtärning.




Smaklig Måltid! /Åsa.




Kommentarer
Postat av: Therese

Vilken tur att det gick bättre denna gång ni besökte djurparken..annars hade man ju funderat om ni hade tordas fara dit någe mera..

Såg korten på din gröna gräsmatta, här ligger snön kvar så inga gröna mattor här inte men det det tinar fort nu tack och lov..

Längtar efter sommar och sol..

Ha det gott..

Postat av: Vaniljskorpan

Åh, det såg gott ut

2010-04-19 @ 21:41:22
URL: http://vaniljskorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS