') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

PETERS KORVGRYTA!


Denna gången har Peter stått vid spisen igen.....
Han är ju föräldraledig på Fredagar och då brukar han laga maten på kvällen.
Det är ofta väldigt spännande.
Han hade hittat ett recept i min "lilla" samling och det är ett recept jag alltid bläddrat förbi pga en viss ingrediens.
Surkål.
Jag har aldrig provat det men fått för mig att jag inte gillade det.
Ack så fel jag hade!!För det här var supergott!!
Så lägg nu alla fördomar om surkål åt sidan och ge denna grytan en chans.
Det är den värd!








Det här behöver du:

3-4 pers

200 g rökt fläsk i lite större strimlor
1½ dl vatten + 1½ dl vatten
2 st morötter
1 gul lök i skivor
1 gul paprika i strimlor
2 tsk senapsfrön
1 tsk timjan
300 g Bratwurst eller annnan kryddig korv
500 g surkål (avrunnen)
Svartpeppar


Gör så här:


Lägg det strimlade fläsket i en stor stekgryta.Häll på hälften av vattnet.
Skala och skiva morötterna.
Lägg ner lök,paprika och morötter i grytan och strö på hälften av kryddorna.
Skär korven i bitar och lägg ovanpå. Peppra.
Täck med surkålen, som fått rinna av.Lägg i resterande vatten och kryddor.
Låt grytan sjuda under lock 15- 20 min.


Servera med hemlagad potatismos och skånsk senap.






Detta behöver du.....






......en härlig doft spred sig i köket.......







........surkålen ska ligga som ett "täcke" över medans grytan sjuder i 15-20 min....






......nu är det färdigt!! Jag hade ALDRIG lagat detta själv,så jag är så glad att
Peter gjorde det.Det var en ny kulinarisk erfarenhet :D



Smaklig måltid!!





Kommentarer
Postat av: Jessica

Vilken spännande rätt. Har heller aldrig ätit surkål och har nog också för för mig att det nog inte är så gott. Men det blir nog till att prova iaf, så här ska fördomarna bort =)

2009-05-03 @ 08:26:49
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Jenny

Hm jag har också varit nyfiken på surkål, men inte vågat, man kanske ska ge det en chans ändå?

2009-05-03 @ 10:58:40
URL: http://beingfamous.blogg.se/
Postat av: Birgitta Regander

Jo, surkål är faktiskt gott. Min pappa gjorde en gryta med surkål och fläskfilé förr som var super god!! Duktig man du har:) Min Micke är också händig vid spisen och idag stod han för grillad flintastek...gott!

Ha en fin avslutning på helgen, trots lite tristare väder!

KRAM

2009-05-03 @ 16:44:04
URL: http://birran6.com
Postat av: åsa - hello sugar!

jag har aldrig ätit surkål, bara namnet gör ju att man blir lite rädd. men man kanske borde ge surkålen en chans trots allt. :)

2009-05-03 @ 19:13:42
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Filibabba

nu blev jag jättesugen på surkål, det är ju hur gott som helst. men det var längesen jag åt det.. Ser ut som en jättegod måltid! :D

2009-05-03 @ 21:38:56
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Anna

Mig behöver du inte övertyga! Jag tycker att surkål är supergott! Bra tips med detta recept! Ska prova att göra det här någon dag!

2009-05-03 @ 23:58:18
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: I Nadjas kök

Javisst, surkål är supergott med de rätta tillbehören så som bacon, fläsk eller stark korv.



Nadja

2009-05-04 @ 08:18:47
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Vicki

Skönt att slippa laga mat någon dag i veckan. Brukar Peter alltid laga på fredagar??



Vicki

2009-05-04 @ 16:17:42
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Postat av: Camilla K

Nu blev jag också sugen på att testa den här korvgrytan. Jag har heller aldrig ätit surkål..och ärligt talat har jag inte ens varit nyfiken på att prova..men nu kan jag faktiskt tänka mig det!



Jaadu..hon är go vår lilla prinsessa..men oj oj oj vulket humör den lilla damen har! :-)



Halloumi är en favorit här hemma medan andra tycker det är som att tugga på en gummibit. Min favorit är att skära halloumin i skivor, linda en baconskiva runt och lägg på grillen tills det blivit lite färg på baconet. Prova.det är gott!



Kramar från "MotalaCamilla"

2009-05-04 @ 17:17:59
URL: http://camillak.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS