SUPERSNABB KÖTTFÄRS RISOTTO!!!
När jag lagade den här rätten så gick det så snabbt att jag inte hann ta några bilder mer än på det färdiga resultatet!
Jag hade varit förutseende nog och kokt riset tidigare på dagen eftersom jag visste att tiden skulle bli knapp när det var dags att börja laga middag...
Och det är ju perfekt att göra detta om man har överblivet ris i kylen,vilket händer i alla fall mig väldigt ofta.
Jag lär mig aldrig och kokar ALLTID för mycket ris :)
Vilket iofs hönorna här ute är glada för.....
Hursomhelst så kan man variera denna rätten efter vad man har hemma.
Här kommer min variant:
Snabbt ,lätt,gott och nyttigt..kan det bli bättre...?
4 pers
500 g blandfärs
1 morot i tärningar
1 hackad gul lök
4 skivade färska champinjoner
1 liten burk majs
3 dl kokt ris (matris)
3 msk chilisås
1-2 msk kinesisk soja
1 stor vitlöksklyfta
curry
paprikapulver
salt,peppar
Gör så här:
Bryn köttfärsen i en stekgryta eller vid stekpanna.
Tillsätt lök. morot,champinjoner,och majs.
Krydda med curry(rätt mycket) och paprikapulver.
Häll på sojan och chilisåsen o pressa i vitlöken.
Tillsätt riset och salta och peppra efter smak.
Låt stå och fräsa lite på svagvärme så smakerna "blandar" sig.
Servera med en fräsch sallad och toppa med lite chilisås.
Eftersom det knappt blev några bilder till denna maträtten så tänkte jag "fylla" ut lite med bilder på när Mollies spjälsäng packades ihop för gott.
Hon hjälpte mer än gärna till och monterade ner den!!
Skruttan är ingen bebis längre.....
Ja....äntligen ska den bort! Jag är ju för stor för den nu.....
Nu ska vi se.....var det på detta hållet man skulle snurra...?
Nu är den isärplockad!!! Och så här glad är jag!!
Ha en bra dag!!!
Oh ännu ett tips på en god rätt med färs, det norpar jag som vanligt:)!
Själv tänkte jag göra biffar med feta och soltorkade tomater imorgon!
Sicken lite prinsessa ni har och ja de växer som ogräs!!
Trevlig kväll!
KRAMAR
Birgitta
Aaah våren är på väg, varit härligt ljummet ute idag!
Jag brukar också laga "köttfärsrisotto" med ungefär samma ingredienserna. Jätteviktigt att ha chilisås eller tomatpuré i tycker jag..och det hade ju du också. Grönsaker brukar jag variera efter vad jag har hemma. Sist blev det vanliga djupfrysta salladsgrönsaker. Gott det också. /Camilla i Motala
Det där måste jag testa!! Låter jättegott. Bra också att ta till såna där dagar då man har knapert med tiden..
Hej! Hittade precis hit! Vilken trevlig sida som jag redan har sparat bland mina favoriter! Tack för alla bra tips!
Kram Starmama
Mums vad gottigt!
Mamma gör ju en liknande, fast med mycket soya o ketchup (låter groteskt)MEN den är skitgod, men ska faktiskt prova denna versionen också, sen ser redigt smarrig ut !
Kram Kram
Ja ska göra ett reportage för en lokal tidning och behöver lite hjälp från er alla bloggare..
hoppas du tar dej tiden att svara
varför började du blogga?
och vad vill du uppnå med att blogga, är det att skriva av dej eller har du andra planer?
ha en toppen Onsdag
kram
Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen :-)
Jag lottar ut en kokbok på min blogg www.birran6.com kolla gärna!
KRAM
Hej
Tack för den fina kommentaren på min blogg..
Har varit och kikat runt hos dig och hittar mycket goda recept..
Jag länkar dig på min blogg, hoppas det går bra.
Kommer definitivt att återkomma.
Vi hörs
Denna rätt kommer att tillagas hemma hos oss idag.Ska bli spännande o se om zimon gillar det.Kram
Då har man gjort den här rätten också och hela familjen tackar och bugar, det var strykande åtgång på maten!
Såg väldigt gott ut! =)