') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

JÄTTEGODA GRAHAMSBULLAR!


Dessa goda bullarna överraskade jag Peter med en morgon.
Det var dessutom hans "sovmorgon" så han var rejält utsövd när han högg in på dessa.
Måste säga att dom var väldigt lättbakade!

Kändes väldigt nyttiga också!
Kan tänka mig att baka dom här till en god soppa en annan gång.

Hur många det blir av receptet beror ju helt på hur stora man gör dom.
Jag gjorde mina rätt stora så jag fick bara ut 14 bullar.

Tänk på att om man gör dom mindre så minska på gräddningstiden.





Sååå gott med nybakade bullar till frukost!!!! :D



Det här behöver du:


50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kesella
50 rumsvarmt smör
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn med extra fiber (vanliga går också bra)
6 dl vetemjöl
½ dl linfrö
2 msk mjölk till pensling
flingsalt till garnering




Här är alla ingredienserna....




Så här gör du:

Smula ner jästen i en degbunke.Värm mjölken och kesellan tills den är fingervarm.
Häll blandningen över jästen och rör tills den är upplöst.
Klicka ner matfettet och tillsätt därefter saltet.
Blanda ner havregrynen,linfröna , grahams- och vetemjölet.
Arbeta samman till en blank och smidig deg.
Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i 30 min.

Stjälp upp degen på mjölat (jag använde grahamsmjöl) bord och knåda samman den lätt.
Forma till en längd och dela i så stora bitar du vill ha.
Rulla degbitarna till runda bullar och lägg dom på en plåt med  bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek ca 30 min. 
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med mjölk och strö över flingsalt.
Grädda i ca 12-15 min beroende på hur stora dom är.




Degen är klar! Låt vila i 30 min.......






...forma till en längd och skär i bitar......






........när bullarna jäst färdigt skall dom penslas med mjölk och få lite flingsalt på  sig.....







....efter 10-15 min är dom klara!! Doftar och smakar jättegott!!

Riktig lyxfrukost!!


Kommentarer
Postat av: Kryddburken

lättbakat och nyttigt är ju toppen! Ser himla goda ut till en helgfrukost! Ha det så gott!

2009-03-19 @ 20:08:33
URL: http://kryddburken.se
Postat av: silvia

gott gott gott med all mat i din blogg! :)

2009-03-19 @ 20:12:43
URL: http://silviap.blogg.se/
Postat av: Unga Morsan

Mums! Det är sällan jag ätit nybakt bröd till frukost eftersom jag det första jag gör när jag gått upp är att sätta på en kastrull med vatten och havregryn. Sen är jag mätt. :) Men jag borde ta mig tid att göra det oftare, för det är ju så gott! Aurora är ett stort fan av hembakt bröd också.



Ha de gött!

Kram

Jasmine

2009-03-19 @ 22:03:24
URL: http://ungamorsan91.wordpress.com
Postat av: Camilla K

Hej! Skoj att du lämnade en kommentar efter mig..och vad skoj att ha hittat till dig. Här fin s en mssa smarrigt som jag skulle vilja prova!

Ja..den där vitlökssåsen blev uppskattad av bl.a Camilla G för flera år sedan. Tyvärr tappade vi sen kontakten och det tycker jag är jättetråkigt. Hälsa henne gärna det!

Ha en skön helg! //Camilla i Motala

2009-03-20 @ 15:24:26
URL: http://camillak.com
Postat av: Jenny

http://kellybiddle.se/2009/march/var-forsiktig-1.html



Hon lånade en bild på nätet, hon fick 2000 kr i böter.



2009-03-21 @ 08:47:53
URL: http://beingfamous.blogg.se/
Postat av: Anna

Mumsiga och vad mycket gott i! Kesella är fantastiskt att baka bröd med!

2009-03-21 @ 11:03:50
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: I Nadjas kök

Dessa måste jag bara prova! Tack så mycket för receptet.



Nadja

2009-03-21 @ 16:28:17
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: I Nadjas kök

Ska den jäsa en gång till efter det att man har format dem till frallor? I så fall hur länge?



Nadja

2009-03-23 @ 11:20:09
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: I Nadjas kök

Ledsen men det var jag som inte läste ordentligt. Jag bakade dessa igår och de är jättegoda, känns verkligen nyttiga.



Hälsningar Nadja

2009-03-24 @ 07:12:15
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: Caiza

Supergoda bröd! Det är tredje gången jag gör dom och hela familjen gillar dom jättemycket :-)



//Caiza

2010-02-11 @ 19:26:37
Postat av: Elin

Det här är ett av mina favoritrecept :-)

Bakar dem lite då och då och har gjort så sedan förra sommaren. Jag brukar lägga lite salt på bakplåtspappret också, då jag snabbt upptäckte att överdelarna är populärast ;-)

2011-02-06 @ 16:28:09
URL: http://guldkornbyelin.blogspot.com
Postat av: KungOscar

mycket fina o goda !

2011-03-03 @ 18:40:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS