') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

VINN LYXIGA MUFFINSFORMAR OCH PICKNICKPAPPER FRÅN KALASFÅRM!!


OBS!!!  TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!!! VINAREN MEDDELAS PÅ BLOGGEN FREDAG 7 AUGUSTI:


Nu är det dags för mig att ha min första tävling.
Spännande!


För en tid sedan fick jag ett paket av Christina på Kalasfårm med underbara produkter.
Jag älskar verkligen deras formar som finns i alla möjliga storlekar och formar.
Nu har DU chansen att vinna ett urval av deras fina saker!














Det här innehåller vinsten:



♥Picknickpapper limegrönt (Jättesnyggt att packa in utflyktsmackor med!)

♥Muffinsformar Ros Stora

♥Muffinsformar Lagom viol





Ta nu chansen och var med!!


Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar i detta inlägget .
Då får du en lott och om du har en blogg och länkar till tävlingen får du ytterligare en lott !
Glöm inte att fylla i fältet med mailadressen, det är bara jag som kan se den...





                      








Tävlingen pågår fram till Onsdag 5 Augusti kl 24.00.



Jag vill ge ett stort tack till KALASFÅRM för deras generositet!



LYCKA TILL!!!



ÄNNU EN PAJ........!!


Ja,jag vet att ni förmodligen drunknar i recept på olika efterrättspajer!
Men efter att ha ätit denna pajen nu två dagar i rad måste jag dela med mig av receptet! :D
Ursprungsreceptet kommer från ett Ica blad som släppts nu i sommar.
Stort plus i kanten för att den gick jättesnabbt att göra och minimalt med disk blev det.
Jag lade till hackade hasselnötter som ingrediens och det tycker jag blev pricken över i:et.
Man kan använda vilka bär eller frukter man vill, jag använde frysta hallon/blåbär eftersom det var det som fanns hemma när pajsuget satte in......












Det här behöver du:



Frysta bär ca 400 g eller motsvarande mängd färska.
Socker att strö över bären/frukten
Potatismjöl


125 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl grovt hackade hasselnötter
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker




Gör så här:




Sätt ugnen på 200º.
Smält matfettet i en kastrull.
Blanda i mjöl,havregryn,socker,kokos,nötter,bakpulver och vaniljsocker.
Rör om ordentligt så att allt blandar sig.


Lägg bären i en ugnsfast form och söta efter behov.
Strö också på potatismjöl.
Fördela smulpajen över.
Grädda i ugn i ca 20 min.


Godare och enklare än så här blir det inte!!









Häll bären i en ugnsfast form och strö över socker och potatismjöl.












De torra ingredienserna till smulpajen......









Nu är pajen redo för att gräddas i ugnen i ca 20 min i 200º.














Och nu är den klar!!
Vem kan motstå detta ???!!!!




Jag kan tillägga att jag åt den med vaniljglass ena dagen och vaniljsås den andra.
Lika gott vilket som!! :P




Smaklig spis!!





KALKONBURGARE OCH LJUMMEN PASTASALLAD MED BACON OCH SMULAD FETAOST!


Ja nu är vi hemma från vår lilla tripp till Österlen!
Har varit hur mysigt som helst och det finns otroligt mycket att se och besöka i krokarna där vi bodde.
Men hur trevligt vi än har haft det är det ändå skönt att komma hem... :D.
Nu kan jag laga mer mat och blogga igen!


En "ny" maträtt åt vi igår efter att vi packat upp.
På hemvägen hade vi nämligen stannat till på Ingelsta Kalkon och köpt med oss lite godsaker.
Det stället är helt underbart tycker jag... dom har så fräscha ,goda och "roliga" saker i matväg.
Jag fastnade för något jag inte provat förut,nämligen en "lyxburgare" som gjorts på köttet från vingarna och sedan kryddats.
Såg så gott ut och det var inget mot vad det verkligen var!! :P
Kommer absolut inhandlas fler ggr!!!
Till detta blev det en ljummen pastasallad och en enkel sås gjord på creme fraiche,vitlök.
italiensk salladskrydda och svartpeppar.
Riktigt mumsigt var det!!










Det här hade jag:


2 st "lyxburgare" från Ingelsta kalkon






Till Pastasalladen:

Ca 4 pers:



400 g torkad pasta av någon variant (jag hade jättesnäckor)
Ca 200g frysta haricots vertes
1 gul lök
1 pkt bacon
2 tomater
200 g fetaost i hel bit
Salt, svartpeppar
Svarta oliver





Gör så här:




Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Låt rinna av och svalna.
Häll under tiden lite olja i en stekpanna och häll i haricots verts.
Strimla baconet och skär löken i tunna klyftor.
Tillsätt det i stekpannnan.
Låt det fräsa på ganska hög värme tills baconet och bönorna fått färg, det kan ta en stund.
Salta och peppra.
Skär tomaterna i grova bitar och vänd ner dom i bönblandningen.
Dom ska bara precis bli varma.Ta stekpannan från plattan.

Häll pastan i en stor serveringsskål.
Vänd ner den varma grönsaks och baconblandningen.
Smula över fetaosten och strössla på några svarta oliver.


Servera genast!









Dom supergoda kalkonburgarna tillagades i grilljärnet.......














Att använda en "bra" pasta är viktigt tycker jag.
Det är verkligen skillnad på olika märken!








Haricots vertes,bacon,lök och tomater.
Färdigt att vändas ner i pastan.....











.....smula sedan över lite fetaost......










......och strö över lite svarta oliver.Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
 Ät sedan med en gång!!











Smaklig måltid!!!









Här kommer lite bilder på vad vi hittat på den senaste veckan:








Vi var på Ystad Djurpark där dom hade en bra blandning på olika djur.
Vi började hos grisarna.....









....såg några supergulliga åsneungar.....











....och sedan även kameler som Mollie ville in och hälsa på hos!!










Vi gjorde också ett besök på Glimmingehus.
Blir lika imponerad av denna historiska byggnad varje gång jag är här!!










Ångtåget på Österlen var vi också och tittade på.
Hann dock inte med att åka det.....
När man stod där på perrongen och såg det åka iväg kändes det som att man
förflyttades MÅNGA år bakåt i tiden.....









Mollie har även kommit underfund med att man kan flytta stolar och klättra
upp på dom.
Då kommer man åt det man vill ha!!
Hon älskar cheeseballs..... :)






Ja det var lite vad vi har hittat på....hoppas ni har haft en bra vecka!


Hej så länge! :D























GODASTE "FUSKTÅRTAN" !


Semestern fortsätter med "sådärväder".
Trodde att vi skulle kunna grilla och sitta ute och mysa på kvällarna men det har varit lite för kallt tyvärr.
Igår blev det middag ifrån BUHRES FISK i Kivik. Helt underbar butik och har ni inte varit där så kan jag verkligen rekommendera det!!
Dom har allt möjligt där och jag skulle kunna gå där och vända på varenda burk och flaska i timmar!


Här kommer det sista receptet på godsaker från Mollies kalas....:
Jag kallar  den "fusktårta" eftersom det är mycket färdigköpta ingredienser...
Men så blir det ibland och har man ont om tid så har man...
Ju tidigare man lägger ihop den desto godare blir den!







Ännu ett bakverk från Mollies kalas.....
Så himla gott med olika röda bär på!









Det här behöver du:

Det blir inga exakta mängder på krämen och grädden eftersom jag glömde skriva upp hur mycket som gick åt...
Ni får höfta lite... ;)


1 pkt färdiga tårtbottnar (3-delad)
2 brk (små) krossad ananas
Vaniljkräm som du gör på pulver
Ca 5 dl vispad grädde (skall räcka både till fyllning och dekoration)



Till garnering hade jag:


Jordgubbar
Smultron
Röda vinbär




Gör så här:



Låt ananasen rinna av i ett durkslag litegrann.
Blanda med vispad grädde ,ca 2-3 dl.
Grädden ska bara binda ihop ananasen.
Lägg ut  tårtbotten nr 1 på ett fat och bred på ananasgrädden i ett jämnt lager.
Gör vaniljkräm enligt anvisningarna på paketet.
Skulle tro att det går åt ca 3 dl färdig kräm.....
Lägg på botten nr 2 och bred på vaniljkrämen.
Avsluta med botten nr 3 och täck med vispgrädde.


Garnera med valfria bär eller något annat gott!







Blanda ihop ananasen med den vispade grädden.....










Smaskig vaniljkräm i lagom tjockt lager......










Nu är tårtan färdigfylld och skall "svepas" in i vispad grädde och dekoreras med goda bär......









Färdig!!





Känns som att det här blev ett lite konstigt "recept"....
Jag gillar inte när jag inte kan skriva ut rätt mängder, men hoppas på att ni kan lösa det ändå!!




Det här är en riktig "räddare i nöden" !!!








Här kommer lite bilder från Österlen.....










Jag på Buhres fisk i Kivik....ser ganska nöjd ut!








Igår var vi även i Sandhammaren där det finns en superfin strand!
Hit kommer vi åka fler gånger!!
Och ja,det är jag på bilden.... ;)










Mollie fick helt plötsligt för sig att hon skulle bada när vi var i Kivik.
Så vi hann snabbt få av kläderna innan hon doppade sig.
Hon är som sagt ingen badkruka.....brås nog på mig som hatar "fisljummet" badvatten.
Svalt och skönt ska det vara!! :D










Eftersom vi inte räknat med att hon skulle bada hade vi ingen handduk med oss....
Så det var bara för Peter att offra sin tröja!

Vad gör man inte för de små....?





Det var allt för denna gången!

Ha det så bra alla!














KRÄMIG PASTASALLAD MED CHILI!


Första gången jag gjorde denna salladen är nog över 10 år sedan!
Jag tycker den passar jättebra till det mesta.
Nu senast bjöd vi på den på Mollies ena kalas.
Som tillbehör hade vi olika sorters korvar som vi grillade, en god grönsallad och vitlöksbröd.
Jättegott!
Chilin består av chilisås som jag har i, vill man så kan man även ha chilipeppar...















Det här behöver du till ca 10 pers:





1 pkt pasta ca 500 g tex fusilli
1 gul paprika hackad
1 röd paprika hackad
1 rödlök hackad
1 purjolök strimlad
½ gurka tärnad
2-3 dl majonäs neutral
5 dl creme fraiche
Ca 3 dl chilisås
grovmald svartpeppar
vitlökspulver
mexikansk kryddblandning
salt




Gör så här:



Koka pastan enligt anvisningarna.
Häll av i ett durkslag och spola under kallt vatten.

Blanda pastan med alla grönsakerna i en rymlig skål.
Tillsätt majonäs,creme fraiche,chilisås och kryddor.
Rör om ordentligt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Gör gärna salladen i god tid så att smakerna kommer fram ordentligt.








Den här majonäsen brukar jag använda...den köper jag på City Gross
och den har en god neutral smak.









Ingredienser man alltid har hemma......











....blir en väldigt god sallad!!!





Passar som sagt både till grillat kött och korv men även på en buffé till kallskuret.

Prova även att tillsätta bacon i så passar det i picknickkorgen på  utflykten.
Komplettera bara med ett gott bröd....




Vi har det bra här i stugan, igår kom min ena syster på besök med hennes familj.
Då passade vi på att besöka Christinehofs slott och därefter blev det en fika på Skånes äldsta café.
Kaffestugan i Andrarum.Otroligt charmigt och pittoreskt ställe!
Efter det bjöd vi på middag härhemma,då blev det MAKARONIGRATÄNG CHEDDAR CHEESE.
Här är ett välutrustat kök så det är inga problem att svänga ihop en god middag.
Får väl se vad det blir idag.....




Ha det så bra alla!









KANELBULLEKAKA BLIR MUFFINS.........


Nu har vi precis anlänt till "vår" stuga på Österlen som vi har hyrt i en vecka.
Men inte kan man låta bli att blogga för det! ;)
Tänkte tipsa om en ny variant på den supersmarriga KANELBULLEKAKAN......
Jag gjorde den i muffinsform på Mollies kalas och strödde även på lite pärlsocker.
Blev hur bra som helst!













Gör så här:

Ca 15-18 muffins.




Följ originalreceptet.

Placera muffinsformar i en muffinsplåt, så flyter dom inte ut över hela plåten.
Klicka först i lite smet och strö sedan på kanelsocker i ett lager,lägg på ett lager smet till.
Och avsluta med kanelsocker,en klick smör och pärlsocker.

OBS! Fyll dom inte för mycket, dom ska vara fyllda till ¾.

Grädda  i ugnen i 175º i 15-20 min.
Prova med en sticka om dom är klara.









Varva smet och kanelsocker,avsluta med en smörklick och lite pärlsocker...











......efter 15-20 min i 175º blir dom så här fina! Och GODA! :P













Jag hade hittat små söta princessflaggor som jag dekorerade med.







Har ni inte provat denna kakan än har ni verkligen gått miste om något!! :D








HIMMELSKT GOD DAIMCHEESECAKE!


Oj, det har verkligen varit fullt upp de senaste dagarna!
Men kul!! Det har varit en hel del jobb med två kalas, två dagar på raken men det är hon värd min lilla groda...♥
Och det är så kul när släkten samlas allihopa.
Jag börjar med att lägga ut recept på denna supersmarriga kaka.
Jag gjorde om ursprungsreceptet på DENNA HÄR, och det blev väldigt lyckat!
Ingrediensen var daim och då kan det inte bli fel!
Denna måste ni prova!











Det här behöver du:




Botten:


200 g chocolate chip cookies
100 g smör



Fyllning.


400 g philadelphiaost
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ påse daimkulor
150 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker



Garnering:


1 hackad dubbel daim
Resterande daimkulor
Ev. guld och pärlströssel





Gör så här:




Sätt ugnen på 175º:
Krossa/mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 5 -7 min.
Låt svalna.




Vispa ihop färskost,socker,ägg och vaniljsocker med elvisp så att det blir en slät kräm.
Vänd ner daimkulorna.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten "stannat" ca 25 min.

Smält under tiden den vita chokladen i micron eller över vattenbad.
Vispa ihop choklad ,socker och creme fraiche.


Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ett jämnt lager överst.
Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare 5 min.


Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen.
För bästa resultat ska den stå över natten.


Garnera med daim och strössel.


Sååå gott!! :P





                          


Dom här kexen använde jag.









Nu är kexbottnen klar och ska in i ugnen i 5-7 min.








               



Vispa alla ingredienser med elvisp till en slät smet,tillsätt daimkulor och häll i en form.
Grädda i ugnen i ca 25 min.Låt stå i kylen några timmar,gärna över natten.









Garnera med daim och lite fint strössel.




Fick mycket uppskattning av gästerna för denna kakan!!







Bjuder på lite bilder från kalaset:








Mollie är redo för gästerna.....









.......när kommer dom???








Mollie samspråkar med kusinen Zimon om presenterna.....










                     

Smörgåstårta och kokostopar med vit choklad samt chokladbollar med nougat

bjöds det också på på kalas nr 1.....








Lite trixigt var det att blåsa ut ljusen.......











Mollie gapar stort över tårtan!!
Farfar i bakgrunden hugger också in......





Det har varit två väldigt lyckade dagar,och vilken tur vi hade med vädret!!!





Ha en Härlig Fredag allihopa!

















GRILLAD FLÄSKKARRÈ MED FÄRSKPOTATISSALLAD!


Detta är ju en klasisk sommarmåltid och mitt recept skiljer sig väl inte direkt....möjligtvis att jag använder rätt så mycket vinäger för att det inte ska bli för "tam"smak.
När vi skulle plocka fram grillen och grilla köttet så började det regna. :(
Så det fick bli "innegrillen" istället.








Färskpotatissallad:



*Nypotatis
*Rödlök
*Gräslök
*Rädisor
*Sockerärter
* Kraftig grönsaksbuljong ( 2 dl vatten + 1 tärning)



Vinägrette:


½ dl rapsolja eller annan neutral olja
*¾-1 dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
*grovmald svartpeppar
*lite salt





Gör så här:


Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Gör buljongen under tiden,den ska vara riktigt varm när potatisen är färdig.
Häll av vattnet på potatisen och låt ånga av lite.Dela i mindre bitar.
Häll sedan buljongen över potatisen och låt stå och dra tills den svalnat.


Hacka övriga ingredienser under tiden.

Gör vinägretten.
Häll vinägern i en skål,tilsätt senapen.Blanda ordentligt med en ballongvisp el. liknande.
Tillsätt oljan i en tunn stråle och rör mellan varven.
Den ska bli trögflytande.Salta och peppra.



Blanda alla ingredienserna till salladen och häll över vinägern.
Krydda mer om det behövs.

Servera till det grillade köttet.









Häll buljongen över den varma potatisen. Låt stå och dra ..........








Rädisor,sockerärter.rödlök och gräslök...det är sommar!!










Färdig att servera!








Till den här middagen så fick grilljärnet rycka in akut!
Blev bra det också..








Smaklig måltid!







Barn är väl för härliga....
Mollie hade badat härhemma en bra stund och vi tog upp henne,torkade och satte på badrocken .
Jag går iväg för att hämta en sak och är borta max 30 sekunder.
Då hör jag : Oj då!!
Och skyndar mig och hittar det här:







Skall du bli arg nu mamma..?









Det var ju rätt kul att bada med kläderna på......




Ja, vad säger man.....inte kan man bli arg i alla fall! :D








Imorgon kommer ett nytt smarrigt recept på en cheseecake jag "experimenterade" fram till Mollies födelsedag.






Hej så länge!






 




AJVAR OCH OLIVBRÖD!


Hur gott är det inte med hemmagjorda vitlöksbröd..??!
Så enkelt också att göra...jag brukar göra mina så HÄR!  
Häromdagen testade jag en ny variant när vi grillade.
Dom ena smaksatte jag med Stark Ajvar Relish och dom andra med finhackade gröna oliver med pimento.
Supergott!











Det här behöver du:



* Bröd
*Olivolja
*Stark Ajvar Relish (går bra med mild också )
* Finhackade gröna oliver med pimento
*Flingsalt









Så här gjorde jag:



Använd ett riktigt gott bröd, italienskt eller något annat, gärna stenugnsbakat..
Skär i skivor och dela på hälften om skivorna är stora.
Ringla över olivolja på brödet och pensla ut med en pensel.


Bred Ajvar på hälften av bröden i ett lagom tjockt lager och strö på lite flingsalt.
På andra hälften strör du över dom finhackade oliverna och avslutar med flingsalt.

Lägg bröden på en pappersklädd plåt och grädda i ugn 200º i ca 5-10 min
eller tills bröden fått lite färg och blivit genomvarma.
Servera direkt!!








Börja med att ringla olivolja över som du sedan penslar ut över hela brödet.













Gröna oliver med pimento ger god smak....man kan såklart använda andra oliver också....










Sååååå gott och sååååå enkelt!  :D







Smaklig måltid!




Nu skall jag fixa lite för Mollies andra kalas,det blir så när man har stor familj på båda sidor!
recept från båda kalasen kommer inom kort...



Stort tack för alla gratulationer till födelsedagsbarnet!!!





Hej så länge. :D



MOLLIE 2 ÅR!!


Idag fyller vår lilla skatt 2 år!
Jag är i full gång med att förbereda för våra gäster men var  tvungen att sätta mig ner och minnas lite....
Hur det var denna dagen för just 2 år sedan....
Vi kom in på förlossningen kl 14.30 i Lund och knep det sista rummet!
Tur det annars hade vi fått åka vidare.
Kl. 21.17 är hon född.
Och hon delar födelsedag med Sveriges Kronprinsessa så det kommer alltid flaggas för henne. ;)





Grattis Mollie!!  ♥♥♥











Det här var när hon fyllde 1 år....gud vad det har hänt mycket!











Badkruka är hon då inte.....hon är totalt orädd!




Nu ska jag fortsätta med förberedelserna.
Kommer uppdatering på maten och kakorna imorgon!


Ha en härlig dag!









MUFFINS MED VANILJ, KOKOS OCH LIME!


Nu är vi hemma igen från Ronneby brunn.
Det har varit jättetrevligt!!
Jag stod dock för en dramatisk avslutning på hotellet.....
Vi var precis på väg ut med väskor och allt och jag gick sist,då tappade jag min ena väska och jag böjer mig ner för att ta upp den och då går den automatiska dörren igen.
Jag får handtaget mitt uppe i huvudet och ser bokstavligen stjärnor!!
Fyyyy så ont det gjorde!! Kände med handen och den blev helt röd av blod.
Efter ett snabbt ingripande av min kära reskamrat Allice och hennes dotter stoppades blödningen ganska snabbt.
Och efter att ambulanspersonal tittat på det och sagt att det inte behövde sys åkte vi hem.
Vilken final på en toppenhelg....;)




Bjuder nu på ett snabbt och lättlagat recept...:
Jag kom på mig med att jag har bakat en hel del med kokos på sistone.....
Men det är ju så gott!
På sommaren är jag mest sugen på bakverk med friska fräscha smaker.
I den kategorin passar dessa muffinsen in!
"Vanliga hederliga" muffins med mycket smak.











Det här behöver du till 10-12 muffins:





150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
saft och rivet skal av 1-1½ lime (beror på hur stora dom är)
2 dl vetemjöl
3 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver







Gör så här:


Sätt ugnen på 200º

Vispa smör och socker med elvisp till en vit och porös massa.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa däremellan kraftigt.
Häll i skal och saft av limefrukten.
Blanda mjöl,kokosflingor,vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
Blanda ordentligt och klicka sedan ut i formarna så att dom fylls till ¾.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.










                                     





                   











Otroligt saftiga blir dessa godsakerna!!  :P







Samma dag som jag bakade muffins gjorde jag även en ny sats av Morotsbullarna efter önskemål från Peter.
Denna gången blev det grovrivna morötter i istället för finrivna och det blev lika bra.....!








En liten smakbit........





Ha det så bra alla !!!








BIFF STROGANOFF MED TAGLIATELLE!


Tro det eller ej, det är faktiskt första gången jag lagar detta!!
Men definitivt inte sista för det var såååå gott.
Det kan Mollie intyga,hon tog nämligen 5 ( ! ) portioner.
Hon satt och åt långt efter vi lagt ner besticken..ha,ha!
Tänk att en gryta med så "vanliga" ingredienser och kort lagningstid kan bli så god!
Har ni inte provat,GÖR DET!!











Det här behöver du till ca 4 pers:





500 g strimlad  lövbiff eller ryggbiff om du vill "lyxa" till det...
1 hackad gul lök
1 liten brk hela champinjoner
2 msk vetemjöl
3,5 msk tomatpuré
2 buljongtärningar 1 kött + 1 grönsak
2,5 dl matgrädde
3,5 dl vatten
grovmald svartpeppar,salt
hackad bladpersilja att strö över






Gör så här:



Bryn den hackade löken och svampen i lite matfett i en stekpanna.
Löken skall bara bli glansig.
Lägg över i en kastrull.
Bryn sedan lövbiffen och låt den få lite färg.
Lägg sedan över den i kastrullen.
Strö över vetemjölet.
Salta,peppra och lägg i buljongtärningarna och vattnet.
Rör om så att dom löser upp sig.
Tillsätt tomatpurén och grädden.
Låt sjuda i ca 10 min.Koka under tiden bandspaghettin.




Servera med sallad!









Strimla lövbiffen.................





                                


Fräs lök och svamp,lägg över i en kastrull och tillsätt den brynta lövbiffen.












När övriga ingredienser är tillsatta ,låt grytan sjuda i 10 min (eller mer).
Under tiden passar man på att koka pastan.











.......För övrigt är det kanske dags att lära Mollie lite bordskick.... ;) !







Rapport från Ronneby:
Vi har det jättemysigt här...vädret kunde ju varit lite bättre om man nu ska hitta något att klaga på....
Igår kväll efter middagen var det trubadurafton och Mollie dansade för fullt!!
På kvällen blev det lite Yatzy och annat mys med våra resekamrater.
I eftermiddag ska vi spela minigolf.....får väl se hur det går! :D


Ha en trevlig Lördagkväll kära läsare!












KOKOSKAKA MED VIT CHOKLAD!


Igår kom min syster hit och skulle hjälpa mig med lite "datasaker".
Hon är en hejjare på det! Och det är jag så glad för.... :) .
Som tack bjöd jag henne och hennes familj på denna ljuvliga kaka.
Jag älskar verkligen kokos i kakor,det ger så god smak och det kostar praktiskt taget ingenting!
Kombinationen vit choklad och kokos är verkligen en höjdare.
Kakan serverade jag med vaniljgrädde, nyplockade hallon,röda vinbär och lite smultron...
Gott,gott,gott!










Det här behöver du till ca 10 bitar:



150 g vit choklad
120 g smör
1 ½ dl vetemjöl
100 g florsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
150 g kokosflingor
4 msk hett vatten
2 krm salt






Gör så här:




Koka upp vattnet.
Mät upp kokosflingorna i en skål och häll det varma vattnet över.
Låt stå i 5 min, under tiden smälter du chokladen och smöret  i vattenbad eller i microvågsugn.


Blanda sedan ihop alla ingredienserna och häll i en smord och bröad form ca 22Ø.
Grädda kakan i 200º i 11-12 min,låt kakan svalna och och ställ in den i kylen att stelna ett par timmar.

Servera med syrliga bär och vaniljgrädde eller vaniljglass.






                           

Choklad smöret hälls över flingorna, jag "bröade" formen med kokosflingor......






                  

Grädda kakan i 11-12 min i 200º . Färdig!




Grädden jag hade till hade jag smaksatt med mitt vaniljpulver och lite,lite strösocker.
Man kan även ta endast vaniljsocker.










Sommar....   :D !!







Idag åker vi på en lite minisemester till Ronneby Brunn och det ska bli så härligt!!!!










Peter städar bilen inför färden idag.......




Eftersom jag har med min rosa lilla bärbara skönhet så kan jag
ändå bjuda på lite gott i helgen...


Ha det så bra alla!!!




Ronneby, Here we come!!









KÖTTFÄRSLIMPA PÅ PETERS VIS.....!


Nu har min kära sambo lagat mat igen och resultatet blev så gott att jag måste lägga ut det!
Han dokumenterar allt han gör om i fall att......
Denna varianten hade en massa gott i som var rätt så grovhackat.
Gott,då blir det lite att tugga på!
Eftersom han lagt ner hela sin själ i köttfärslimpan, hade jag överseende med att det blev pulversås till....... ;) .











Det här behöver du till en limpa för ca 4-5 pers.




800 g blandfärs
1 gul lök
1 röd lök
1 pkt bacon
6 färska champinjoner
1-2 ägg
Salt
Jamie Olivers Thyme, Lemon & Bay salt (Kan ersättas med  timjan och citronpeppar)
Grovmald svartpeppar
Lite vitlökspulver till svampen
1 stor röd tomat



Gör så här:



Sätt ugnen på 175º.
Grovhacka båda löksorterna.
Skiva champinjonerna och fräs dom i lite matfett.
Krydda med salt och vitlökspulver.
Dela bacon paketet mitt av och spara ena halvan till garnering.
Andra hälften strimlas.
Blanda i en bunke köttfärs,löken.svampen,ägg och baconet.
Tillsätt kryddor och salt och rör om så att allt blandar sig.
Lägg smeten i en avlång sockerskaksform eller forma en limpa och lägg på pappersklädd plåt.
Dekorera med tomatklyftor och dom halva baconskivorna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Höj värmen till 200º och grädda ytterligare 10 min.

OBS! Detta kan skilja sig från olika ugnar...limpan ska ha fått fin färg och vara helt genomstekt.
Kan hända att man får hälla av lite vätska efter halva tiden.
Servera med kokt potatis och en god sås!







Det här behövs.....










Efter 5 min kom Peter på att han glömyt ta en bild innan han satte in den,

så här såg den ut då........











.....och så här när den var färdig!! Mums!! :P





Smaklig Måltid!!






























GRILLSPETT , UGNSSTEKT NYPOTATIS MED ROSA SALT OCH TRE SORTERS SÅSER!


Ja , det här var en riktigt "lyxig" grillmiddag!
Jag provade två av Jamie Oliver kryddorna.
Till potatisen använde jag det "Rosa Himalaya" saltet (SUPERGOTT!) .
Till köttet provade jag "Oak Smoked Chili & Paprika". Mmmmm... ;P
Och till detta hade vi tre olika såser ,varav två var färdigköpta och en "hemmagjord"
Den jag gjorde själv har jag hittat på Camillas blogg och länge varit sugen på att testa...
En lite annorlunda vitlökssås som kommer göras fler gånger härhemma!
Sedan blev det några grönsaksspett också....











Till grillspetten använde jag :


*Fläskkarré som skurits i mindre bitar
*Rapsolja
*Jamie Olivers "Oak Smoked & Paprika Grinder"


Blanda oljan och kryddan.Lägg i köttbitarna och låt marinera en stund.
Trä upp på spett.










Potatisen gjorde jag såhär:


Skrubba nypotatis.Dela i grova bitar.
Lägg på papperklädd plåt.
Ringla över rätt så rikligt med oliv eller rapsolja.
Salta med Jamie Olivers "Pink Himalaya Salt"
Vanligt flingsalt går också bra.
Stek i ugn 200º tills den är gyllenbryn och mjuk rakt igenom.










Dom tre såserna vi hade var:


*Lohmanders " Hot Bearnaisesås" (Kanongod!)
*Stark Ajvar Relish (Jättegott till grillat!)
*Camillas Vitlökssås (Recept kommer nedan)







Camillas vitlökssås:


2 äggulor
1 dl matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche
några droppar citronsaft
salt och svartpeppar.




Så här gör du:


Vispa äggulorna lätt och börja sedan att vispa ner olja droppvis.
Jätteviktigt då såsen blir tunn och blaskig om du tillsätter oljan för snabbt!
Vispa kraftigt hela tiden med elvisp.När du sedan fått en tjock kräm tillsätter du kryddor,citronsaft och vitlök.
Allra sist rör du ner creme fraichen.
Låt stå kallt en stund innan servering.









Det ska bli en tjock kräm när man vipar olja och äggulor...
Obs!  Tillsätt oljan droppvis!









                 

Nu har jag testat dessa och dom fick högsta betyg!









Mollie hjälper mig att salta potatisen.......







....hm....jag undrar om det räcker??
Min lilla hjälpreda ser bekymrad ut. :)








Ingen måltid är komplett utan grönsaker!!





Smaklig Måltid!!








GLASSTÅRTA MED "ÄDELSTENAR" OCH DAIM!


Mmmmm...detta blev en jättegod glasstårta med knapriga bitar i.
Ädelstenar är en sorts godis som finns i lösviktssortimentet,påminner om M&m kulor med jordnötter.
Supergoda! Men ganska svåra att hacka... ;) .Dom for över hela köket innan jag fick in tekniken!
Man skulle kunna använda en hammare också.....
Här ingår även hackad daim och hackade chocolate chip cookies.
En riktigt lättgjord,festlig och supersmarrig dessert!












Det här behöver du till ca 8 pers:





4 äggulor
1 dl strösocker
200 g färskost (philadelphia)
3 dl vispgrädde
1 knivsudd vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker (se foto nedan)
2 dl "ädelstenar" el. liknande
150 g daim
6 st chocolate chip cookies







Gör så här:



Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Tillsätt vaniljpulver/socker.
Vispa i färskosten.
Hacka "ädelstenarna", daim och kakorna grovt.
Vänd ner i smeten.
Vispa grädden styv och vänd till sist ner i smeten.
Häll i en sockerkaksform eller dyl. och ställ i frysen minst 6 timmar.
Plasta in den ordentligt så att den inte får en tråkig yta.

Ta ut glassen minst 10 min innan den ska serveras och stjälp upp den på ett fat.
Skär sedan i bitar.
Kan med fördel serveras med lite jordgubbar!









Måste tipsa om det här vaniljpulvret jag hittat på Coop i Burlöv!
Används istället för vaniljsocker och då tar man inte lika mycket.
Underbar smak och härliga svarta prickar blir det!!







Så här ser det ut............. Ägg och socker är vispat och vaniljpulvret tillsatt.









                

Nu ska dessa godsakerna grovhackas..........









Blanda sedan ner dom i smeten......









......och vänd till sist ner den vispade grädden......









Häll över i en form och plasta ordentligt!! Frys i minst 6 timmar!
Jag strödde lite hackad daim överst också.





Det här kan jag säga var en av dom lättaste efterrätter jag gjort,bara att röra ihop.
Men oj,oj,oj så god!! :P




Denna måste ni prova!








I dag ska Peter och jag på Bröllop!!
Ska bli så kul! Och varmt......det sägs att det ska bli 30º idag......

Peter sitter just nu och finslipar sitt tal eftersom han är Best man.





                                    

                       STORT GRATTIS TILL K+E !!!  ♥♥♥




                   Ha en underbar Lördag allihopa! :D





























KALL SÅS MED TRE SORTERS LÖK!


Jag gillar verkligen kalla såser!
Kan äta det sommar som vinter.....
Den här såsen gjorde jag till Kasslern och det passade så bra!
Denna skulle även passa bra till lax,speciellt om man tillsatte lite dill....







Det här behöver du:


1 dl äkta majonäs
2-3 dl lätt creme fraiche
ett rejält knippe bladpersilja
ett knippe gräslök
ca 10 cm purjolök
1 rödlök
Salt och peppar




Gör så här:



Blanda majonäs och lätt creme fraiche.
Finhacka persilja,gräslök,purjolök och rödlök.
Rör om så att allt blandas.
Salta och peppra.

Låt stå kallt ,gärna en bra stund så att smakerna "sätter sig".










Härligt kryddgrönt i denna somriga sås!




Phuuuu...så varmt det är idag också.......
Ja,jag vet jag klagar inte.....bara konstaterar fakta ;)





Ha det gott alla i Sommarvärmen!








SOMRIG INBAKAD KASSLER MED SENAP OCH OST!


Ibland får grillen vila lite så här mitt i sommaren....hur gott det än är, så kan det behövas en grillpaus.
Jag gjorde då en i mitt tycke somrig variant av kassler.
Jag skårade den och fyllde med skivor av prästost,sedan ringlade jag mild senap över.
Svepte om smördeg och kryddade med lite timjan.
Till det hade vi nypotatis och en kall sås med tre sorters lök.
Gott,gott,gott! :P





Sommarfräsch mat!





Jag har inga exakta mängder eftersom jag  glömde att skriva ner det.
Men det här behöver du:




*Benfri kassler (räkna 100-200 g per person)
* Färsk eller fryst smördeg på rulle
* Nägra skivor prästost (eller annan lagrad ost)
*Mild senap
*Uppvispat ägg till pensling




Gör så här:







Rulla ut smördegen och lägg kasslerbiten mitt på.
Det måste räcka så att du kan svepa om hela kasslern.
Skåra kasslern som på bilden.
Tryck ner ostskivor i skårorna.
Ringla senap ovanpå kasslern efter behag.







Svep om smördegen och pensla med uppvispat ägg.
Strö lite timjan ovanpå.







Grädda i 175º i 20-25 min eller tills smördegen fått fin färg och kasslern är genomvarm



Servera med en kall sås,sallad och kokt nypotatis!

Receptet på min kalla sås kommer inom kort....







Vilken sommarvärme vi har!! Helt underbart,men ibland måste man få gå in och pausa lite......







Mollie sitter och svalkar sig och kollar på Dora ......






Varma hälsningar Åsa! :D




NY KRYDDA TESTAD!!!


I min sändning från TOJA IMPORT fanns även denna krydda med.
Jag har sett den tidigare på bl.a City Gross men inte blivit färdig att köpa den.
Jag har en viss tendens att köpa på mig en massa kryddor som jag sedan får slänga för att dom blivit för gamla......
Men nu har jag testat den när vi grillade kycklingfilé häromdagen och den var mycket god!
Rekommenderas verkligen!!









Det här innehåller den: Finsalt,lökpulver,chilipulver,brunt socker,rökt paprika,korianderfrön,rostade vitlöksflarn,senapspulver,persilja,tomatpulver,röksmak,citronsyra,basilika och oregano.
Stort plus alltså för att den inte innehåller någon glutamat eller andra "konstigheter" !!





Jag gjorde som så att jag kryddade kycklingfilérna ordentligt med kryddan och gned in lite.
Sedan penslade jag på kallpressad rapsolja.
Så fick det stå ett par timmar.
Det blev mycket gott och jag kommer nog använda upp denna ganska snart... :)







Krydda rejält och pensla på olja och låt stå i ett par timmar.....













Sååååå gott!!



Någon som har en god krydda att tipsa om?


Nu ska jag ut svettas i högsommarvärmen!! :p













Till bloggens startsida


bloglovin

RSS