') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

SEEEG SÖNDAG, KÖPEPIZZA OCH BALLERINA!


Vilken typisk Söndag vi har haft här hemma idag!
Slappat, städat lite och varit ute och lekt med Mollie i den smältande snön.
Gäller att passa på nu innan den försvinner!

Just nu sitter vi och väntar på att få pizzor hemkörda.
Jag har i vanlig ordning beställt en Calzone.
Det är min absoluta favorit, rena enkla smaker.


Häromdagen när jag och Mollie var och handlade så delade dom ut gratis smakprov av Ballerina Kladdkaka.
Jag har sett dom innan, men inte testat dom.
Vi har inte heller provat dom andra "nya" smakerna som varit heller.
Blir lite skeptisk när det kommer nya sorter hela tiden.
Men nu var det ju GRATIS så då tog vi ett smakprov. ;)


Och det ÅNGRAR jag nu!!!!
För jisses så gooooda dom var!!!!
Helt beroendeframkallande ju!

Har ni testat dom, och vad tyckte ni??

Tilläggas bör att jag inte doppade dom i mjölk som rekommenderas eftersom jag inte är så förtjust i mjölk.



Ballerina Kladdkaka


Varning!! Beroendeframkallande!!






I fortsättningen får jag gå långa omvägar runt kakhyllan.....






Nu plingade det på dörren!
Pizzorna är här!


Ha en skön Söndagskväll! /Åsa.





PETERS SUCCÈGRYTA!


Här har det varit lite dåligt med uppdateringen på sistone.
Detta beror på att Mollie fick sin andra magsjuka på 2 veckor!! :(
Är så otroligt trött på alla dessa sjukor nu!!!!
Såklart är det ju mest synd om henne dock!
Magsjuka medför ju så otroligt mycket, tvättning av kläder lakan m.m, desinficering av allt för att själv försöka undvika att bli smittad och så klart att man blir så ISOLERAD.
För jag tycker att det oerhört VIKTIGT att man respekterar 48 timmars regeln och inte träffar andra folk innan dess.
Tyvärr, är det inte många som gör det.....
Såja, nu har jag fått "gnälla" av mig lite. ;)



Den här grytan som jag bjuder på idag är skapad av Peter för flera år sedan.
Vi blev helt sålda på den och sedan dess har han fått göra den många gånger!
Hemligheten är jordnötssmöret!!
En gång testade han med att byta ut fläskköttet mot kycklingfilé, men det var faktiskt inte lika gott!
Vi äter jasmin eller basmatiris till men det passar säkert även bra med nudlar.






Det här behöver du till ca 6 pers:



900 g benfri fläskkarré
1-2 små burkar champinjoner
2 gula lökar
ca 10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
3 st paprikor i olika färger, är dom stora räcker det med 2
5 dl grädde minimat 4%
ca 5-6 msk jordnötssmör
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
cayennepeppar
svartpeppar
salt
allroundkrydda (typiskt honom hi,hi... )




Gör så här:



1. Skär karréskivorna i strimlor. Inte för tunna.
Hacka grönsakerna grovt.


2. Bryn köttet på hög värme i omgångar i en stekpanna.
Lägg över i en vid gryta.


3. Bryn även löken och svampen och lägg sedan detta i grytan med köttet.


4. Häll på grädde, vatten och mjölk. Krydda med kryddorna.
Tillsätt jordnötssmöret och låt sedan alltsammans sjuda i ca 30 min.


5. Lägg i paprikorna och låt dessa koka med i ca 15 min till.


6. Späd med mer vätska om det behövs. Eller red av om du tycker såsen är för tunn.








Peter har själv stått för fotograferingen.
Tycker han gjort ett bra jobb!





Härliga färger!!




Paprikan tillsätts när 15 min av koktiden återstår.
På så sätt behåller den sin krispighet.





Nu är grytan klar!!





SMAKLIG MÅLTID!! :P








FESTLIG FALUKORVSGRATÄNG!


Falukorv.....troligen den mest ätna korven i de flesta hemmen!
Inget undantag här.....
Dock när jag var gravid så kunde jag absolut INTE äta det!!
Mådde illa bara av åsynen.
Sen, så fort Mollie "ploppade ut" gick det bra att äta igen. :)
Den här rätten blev ett litet experiment som lyckades bra, så bra att vi tre åt upp en hel form!! :D
Tar lite tid att laga så det är kanske inget man ger sig på när man måste ha maten på bordet inom 30 min.








Det här behöver du:



400 g falukorv
1 gul lök strimlad
1 brk champinjoner hackade
½ broccolibukett


Såsen:

2 dl grönsaksbuljong ( 1 tärning + vatten)
2,5 dl grädde valfri fetthalt
1-2 msk provencale senap ( se bild)
1-2 msk tomatpuré
½-1 msk kycklingfond
några droppar vinäger
salt, vitpeppar
ev redning



Potatisduchesse:

ca 1 kg mjölig potatis
½-1 dl matolja tex raps
2 äggulor
salt, peppar









Gör så här:


1. Börja med att skala och koka potatisen.
Pressa sedan potatisen och blanda i olja och äggulor.
Salta och peppra.
Låt detta sedan svalna tills det är dags att spritsa ut den.


2. Dela broccolin i mindre buketter och förväll den i några minuter.
Häll av vattnet och ställ åt sidan.


3. Skiva falukorven och stek den i lite smör.
Lägg på hushållspapper så att fettet rinner av.


4. Fräs lök och champinjoner i lite matfett så att det får lite färg.


5. Gör såsen. Blanda alla ingredienserna och låt sjuda i ca 10 min.
Red ev av om såsen är för tunn.


6. Spritsa potatismoset snyggt längs kanterna i en ugnsfast form.
Lägg lite sås i botten och placera korvskivorna omlott ovanpå.
Fördela lök/svampblandningen på korven och strössla över broccolibuketterna.
Avsluta med att hälla över såsen.


7. Gratinera i ugnen 200º i ca 15 min eller tills det fått fin färg och är genomvarmt.



Servera med sallad!









Den här senapen finns i de flesta butiker.
Har alltid varit nyfiken på hur den smakar och nu kom den till användning!






Potatisen pressas till duchessen.....






2 fina äggulor tillsättes.....





......och sedan lite olja, salt och peppar.




Falukorven försteks....





....såsen är klar.




Spritsa duchessen längs kanterna.....




....lägg lite sås i botten och sedan korvskivorna ovanpå.....





....på med lök, svamp och broccoli......




....och slutligen hälls såsen över alltsammans!




In i ugnen i 200º i ca 15 min.....




....sedan är härligheten klar!!! :P






Servera med sallad!!





Smaklig måltid!!












VINNAREN ÄR DRAGEN!


Efter mycket skrivande och klippande, (jag är inte så modern att jag använder mig av dragningssystem på nätet... ;)  ) är nu vinnaren i tävlingen om fina priser från INREDA.COM dragen!




Den lyckliga vinnaren blev Lotta Mårtensson!! 
 



STORT GRATTIS till dig!!
Ditt pris kommer så fort du mailat mig din adress.

Hoppas du får mycket glädje utav dina fina saker!





Jag vill tacka alla som ställt upp i tävlingen, synd att alla inte kan vinna.
Men nu vet ni i alla fall var ni kan hitta dessa fantastiskt fina produkter.



Än en gång stort tack även till ANNELI på INREDA.COM som sponsrat. :D



DET ÄR MYCKET NU.........!


Idag är det Fettisdagen och jag har helt glömt bort det!!
Och inte hinner jag göra några idag heller eftersom jag ska ha ME & i party ikväll.
Till detta har jag visserligen bakat , men inga semlor.....attans att jag glömde det!!




Tävlingen med underbara priser från Inreda.com är avslutad.
Vad kul att så många ville delta!!
Men jag förstår er, skulle själv vilja ha det fina paketet... ;)
Tyvärr hinner jag inte dra någon vinnare idag men jag lovar att göra detta imorgon!




Förra veckan skrev jag mitt första prov i skolan.
Var lite nervöst måste jag säga!
Men det gick JÄTTEBRA!! 100% rätt.



Inom dom närmsta dagarna kommer det också fler recept, har en hel del sparat, men det har blivit så lite tid vid datorn på sistone.
En orsak till detta är lilla söta Mollie som med buller och bång hamnat i trotsåldern!!
Det är en utmaning varje dag vill jag lova....
Tur att det går över! För det gör det väl???!!!







Inga semlor här idag..... :(






Hur är det hos er??
Äter ni semlor idag för att "fira" fettisdagen eller känns det som det kvittar?








Förresten igår hörde jag något på radion som jag aldrig hört talas om förut.
Det var Internationella Geléhjärtans dagen igår.
Ha, ha vad dom kan hitta på!! :D








Alltså......15 Februari är det Internationella Gelehallonsdagen.
Glöm nu inte det nästa år!






Hej så länge! /Åsa.




CHEESECAKEBROWNIE MED PECANNÖTTER!


Oh my God!!!! :P
Detta är det bästa sättet att beskriva denna kakan på.
Sååå saftig, kletig, chokladig.....och alldeles underbar!
Receptet är ursprunligen på engelska som jag översatt efter viss möda.


Mitt bästa tips när ni gör denna är att använda endast en liten form.
Max 20×20 cm.
Annars får ni dubbla receptet.
OCH att läsa igenom HELA receptet först!
Det gjorde inte jag, och pecannötterna som kakan skulle dekoreras med hamnade under glasyren.
I och för sig påverkade det ju inte smaken, men det är så typiskt mig!!!







Det här behöver du till en form 20×20 cm:




Cheesecakesmet:


300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver
¾ dl strösocker




Browniesmet:


2 ägg
100 g smör
Knappt 2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade pecannötter



Fudgeglasyr:


40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
Pecannötter till garenering




GÖR SÅ HÄR:




1. Sätt ugnen på 180º. Lägg ett smort bakplåtspapper i formen.

2. Cheesecakesmet:  Rör samman cream cheese, vaniljsocker/pulver och strösockret.
Ställ åt sidan.


3. Browniesmet: Rör ägg och socker ljust och luftigt.
Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon.


4. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.


5. Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan.
Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna.
Täck med resterande Browniesmet.


6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Låt kallna i formen.


7. Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.
Låt sjuda upp någon minut.
Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan.
Dekorera med Pecannötter.
Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.



Skär upp i bitar och servera.







Jag använder mig nästan bara av det här vaniljpulvret när jag bakar.
Finns i de flesta butiker.
Kostar några tior men varar länge eftersom det är koncentrerat.





Cheesecakesmeten.....





Pecannötterna till smeten.....





Kakan är färdig för att gräddas....
Sen dog batteriet i min kamera så nästa bild blir denna:





Uppskuren i bitar och dags att provsmaka....... :P






Kakan ska förvaras i kylen.




Tänkte påminna alla om TÄVLINGEN som går ut på Måndag kl 24.00.
Jättefina priser, ta chansen!





Ikväll är det Fredagsmys som gäller och jag funderar fortfande på vad vi ska äta.
Har ni några bra tips till en som har idétorka??? :D






MAZARINKAKA MED HALLONGLASYR!


Mazariner är en sådan kaka som jag aldrig köper.
Vet inte varför egentligen, för om man blir bjuden på det så är det jättegott!
Men det känns lite som det är mest äldre människor som bjuder på det nuförtiden (Förlåt Mamma och Pappa! ;) )
I alla, fall det här receptet har jag rivit ur en tidning för läääänge sen, men det är först nu jag blev färdig att baka den.
Ett tips måste jag ge, och det är att det MYCKET försiktigt när du häller i bittermandelaromen.
Droppa gärna i en liten skål först och tillsätt sedan detta i smeten.
Jag kan säga att jag fick göra om det några gånger....










DET HÄR BEHÖVER DU:



175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
4 droppar bittermandelarom
1½ dl mjölk
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver


HALLONGLASYR:

1 ½ dl florsocker
1 dl hallonsylt
ev strössel till garnering





Gör så här:


1. Sätt ugnen på 150º.
Smörj en rund bakform.
Fördela ut lite kokosflingor eller mjöl så att kakan inte fastnar.


2. Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan.


3. Vispa ägget med bitermandelaromen och mjölken i en skål.
Tillsätt  socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.


4. Rör ner det smälta smöret och häll smeten i formen


5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Låt kakan svalna något. 


6. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan.






Förvara kakan i kylen, jag tyckte den blev godast då.





     

Baket framskrider.......






Och det färdiga resultatet.
En klassisk kaka!















Tack för alla kommentarer i mitt förra inlägg!
Kul att ni vill hänga med 1 år till. :D


Men, jag väntar fortfarande på era favorirecept......
Kom igen nu!!! ;)






Ha det så bra! /Åsa.



IDAG FYLLER JAG 1 ÅR + ABSOLUTA FAVORITRECEPTET!


Ja, tänka sig att det har gått 1 år sedan jag "startade" bloggen och gjorde mitt allra första inlägg.
Jag vill rikta ETT STORT TACK till alla er som följt/följer min blogg!
Det är ni som gör detta så kul!
Hoppas ni hänger med ett år till! :D







Detta första året har resulterat i :


♥ Ca 200 recept

♥ Över 70 000 besökare

♥ Många nya "bekantskaper" i bloggvärlden

♥ Många härliga trogna läsare

♥ Massor med nya rätter vi provat härhemma






Alltså ingen dålig summering av mitt första bloggår!




Nu vill jag ha er hjälp att sammanställa en grej..
Jag har själv klurat och klurat på vilka två recept, (ett inom matkategori, och inom bakkategorin)
jag tycker har varit mina ABSOLUTA favoriter under det gångna året.



Och nu är jag överens med mig själv! :D



Så då vill jag veta vad NI tycker!!!
Av dom recepten ni provat här så meddela mig vilket som var ER absoluta favorit.
Gärna inom båda kategorierna.....



Så ska jag sammanställa det och sedan jämför vi om vi tyckte likadant.
Spännande.....




Hoppas ni är med på detta, skulle vara sååååå roligt!











Nu ska vi fira denna dagen med den här goda kakan!
Skulle egentligen bjudit på den ikväll då jag hade planerat in ett Me & I party.
Tyvärr blev Mollie sjuk så jag har fått flytta fram det.

Men då blir det ju mer kaka till oss....... ;)





Receptet kommer inom kort!






Än en gång, tack för detta året!! /Åsa.




TÄVLING MED SUPERFINA PRISER!


OBSERVERA ATT TÄVLINGEN AVSLUTADES MÅNDAG 15 FEBRUARI KL 00.00!!!!!!!!!!!!!

Nu mina vänner har ni chansen att vinna jättefina grejor!
Det är INREDA.COM som är så generösa och sponsrar med det fina vinnarpaketet.
Har ni varit inne på deras sida och kollat??
Om inte, så kan jag verkligen rekommendera den!
Där hittar man massor av roliga saker inom mat, bak m.m. :D



                                         
                 ALLT DETTA KAN BLI DITT!











Nu undrar ju ni, vad ni behöver göra för att vara med. ;)
Jo, det här:



1. Gå in på www.inreda.com. Klicka på "Baka roligare" uppe till vänster.
Kika runt där och välj vilka som är era TRE favorimönster på muffins/ sockerkaksformarna.


2. Lämna en kommentar här hos mig och berätta vilka de är. Fyll även i er mailadress till mig.
Detta ger EN lott!


3. Om du har en blogg och länkar till tävlingen så får ni TVÅ lotter.
Meddela mig detta i kommentaren.




Tävlingen pågår till Måndag 15 Februari kl 24.
Skynda nu in och utse era favvismönster!!



Jag vill passa på och tacka Annelie som driver INREDA.Com för denna fina chansen!




LYCKA TILL ALLIHOPA!!



AWARD!


Jag har fått en AWARD av Jessica ( Hallon och blåbär ) och en av Nadja (I Nadjas Kök  ).
Tack snälla ni för detta!!

                                     
      

 [kreativ_blogger_award1_thumb_70211650.jpg]


Så här funkar det när man mottagit denna fina utmärkelse:

 

  • Kopiera awarden till bloggen.
  • Länka till personen du fått awarden av.
  • Berätta 7 intressanta fakta om dig.
  • Välj 7 andra bloggar att ge awarden till.
  • Länka till deras bloggar.
  • Lämna en kommentar på deras bloggar att dom fått en award dig.
  •  




    Nu har jag funderat på vilka 7 intressanta fakta om mig själv jag ska "avslöja".
    Inte världens lättaste då jag tycker att jag uttömde mig i 100 frågorsutmaningen.
    Men, men, håll till godo.... :  ;)




    Jag är näst yngst i en syskonskara på 6 syskon!

    ♥ Var enormt mörkrädd ända fram tills jag fick min första egna lägenhet, då vände det helt plötsligt.

    ♥ Hatar orättvisor och när det går fel till på andra sätt. Kan därför inte längre se program som "Kalla fakta" och " Uppdrag granskning" .
    Jag blir så upprörd att jag mår fysiskt dåligt!

    ♥ Min dotter Mollie har mig lindad runt sitt lillfinger..... <3

    ♥ Kör ofta för fort....... men har än så länge inte hamnat i en hastighetskontroll. Peppar, peppar.....

    ♥ Första maträtten jag lagade själv var Köttfärsfyllt Franskbröd för en herrans massa år sedan.

    ♥ Mitt matintresse väcktes av min mamma (som var kallskänka) och när jag sommarjobbade i köket på ett dagis då jag var 13 år.




    Ja det var det....


    Nu ska jag utse 7 andra bloggar och det är ju många som redan fått denna och då vill jag inte välja dom igen.
    Så här kommer mina 7 val:



    1.  FROSTROSOR


    2.  REMSANS BISTRO


    3. FRIDAS RECEPT


    4. JENNY /BEING FAMOUS


    5. HEMMA HOS KLARA


    6. TÄNK OM JAG ÄNDÅ HADE EN BLOGG


    7. STARMAMAS BLOGG



    Än en gång tack för denna Award!!/ Åsa.






    VARM SMÖRGÅSTÅRTA MED STING!


    Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR smörgåstårta!
    Dom som säger att det är "ute" och "otrendigt" kan gå och gömma sig under en sten!! ;)
    Dock har jag aldrig tidigare ätit varm smörgåstårta.
    Jag har sett massvis med olika recept och folk har berättat hur himla gott det är så i Lördags var det dags för oss att testa.
    Jag gjorde en variant med köttfärs och jag måste säga att det blev riktigt gott!!!
    Både jag och Peter var överens om att det var en tiopoängare!
    Och så himla smidigt det var....Perfekt "bjudmat".
    Detta är ytterligare ett sånt recept där man kan förbereda allt och sen bara grädda i ugnen när gästerna kommer.
    En god sallad till kompletterar fint!






    Det här behöver du till ca 4 pers:


    6 skivor landgångsbröd
    500 g blandfärs
    1 paprika
    1 liten brk champinjoner hela eller skivade
    1 gul lök
    1 pressad vitlöksklyfta
    3 dl= 1½ brk Creme fraiche Paprika & Chili
    1-2 tsk basilika
    salt
    peppar
    Ev redning
    Ev några droppar collorit soja (enbart för färgens skull)
    ca 2 dl riven ost




    Garnering:


    Ca 250 g mozzarellaskivor
    Tomatskivor
    Rödlöksringar
    Riven ost
    Svarta oliver
    Oregano




    Gör så här:



    1. Sätt ugnen på 225º.
    Hacka grönsakerna i grova bitar.
    Fräs köttfärsen i lite matfett tills den är genomstekt.



    2. Tillsätt grönsakerna i färsen. Pressa i vitlöken och krydda med basilika. Salta och peppra.
    Häll på creme fraichen och låt allt koka ihop på svag värme i några minuter.Tillsätt soja om du tycker färgen är tråkig.


    3. Red ev. av röran med mjöl+vatten om den är för rinnig.

    4. Lägg ut två brödskivor på en pappersklädd plåt.
    Bred ut ett jämnt lager med färsröran.
    Fördela lite riven ost ovanpå.

    5. Lägg på nästa två brödskivor.
    Gör likadant som ovan.

    6. Avsluta med de sista brödskivorna.
    Täck med ett tunt lager riven ost.
    Varva sedan mozzarellaost, tomater och rödlök på toppen.
    Krydda med lite oregano och lägg på några oliver.


    7. Grädda i ugnen i ca 10-15 min.








    Blir lite sting i köttfärsen av Paprika och Chili creme fraichen......




    Placera två brödskivor på en plåt.....






    .....bred ut färsröran i ett jämnt lager. Toppa med riven ost.






    Lägg på ytterligare två brödskivor, men lägg dessa "tvärsöver" istället.
    Om man gör såhär så glider inte delarna isär när man skär i tårtan senare.
    Upprepa samma procedur med färs och ost.






    Garneringen.
    Jag brukar köpa mozarella i 500 g förp.......






    .....denna här!!
    Passar jättebra när det är till gratinering.






    Tårtan är färdigpyntad och skall gratineras i ugnen i ca 10-15 min.





    Inte lika sngg längre, men gooood!!







    Dags att provsmaka! :P






    Som sagt, så är detta något jag kommer laga fler gånger.
    MEN inget slår en smörgåstårta på "gammalt hederligt" vis!
    Min absoluta favvis är efter ett recept som min mormor brukade göra.
    Vem vet, kanske hamnar det här på bloggen nångång..... ;)






    Ha en bra Måndag! /Åsa.

























    Till bloggens startsida


    bloglovin

    RSS