') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

NYTT I BUTIKSHYLLORNA!


Häromveckan fick jag hem en Bag-in-box med "Don Simon" Sangria. Det tackar jag för!
Sangrian har funnits tidigare på Systembolaget men återlanseras i år i boxförpackning.
Perfekt till sommaren olika fester!




HÄR hittar du mer information.



I affärernas frysdiskar finns nu också olika sorters moussetårtor från ALMONDY.
Jag fick hemskickat några tårtcheckar så att jag kunde testa.
Men eftersom jag just nu försöker undvika för mycket kolhydrater så får dom vänta kvar i frysen ett tag. :)

Jag lovar såklart att ge mitt omdöme till er när jag testat.
Har ni kanske redan hunnit prova dom? Berätta gärna vad ni tyckte!



Hallonmoussetårtan......



...och Chokladmoussetårtan ligger nu i säkert förvar i frysen.
Ser urläckra ut på bilden i alla fall! :P



Annars är den här klassikern min favorit av deras tårtor.







Det var allt för mig idag, ha en bra kväll!! /Åsa.




HALLONPAJ MED KOKOSSMULTÄCKE!


Woho!!! Vilket väder vi haft igår och idag!! Helt underbart! :D  Vi har inte gjort så många knop  på hela helgen utan mest njutit i trädgården. Ett litet moln har jag dock haft på min himmel och det är att min kära pappa blivit inlagd igen på sjukhuset. Han har KOL och drabbas ganska ofta av infektioner i luftvägarna som kräver läkarvård. Hoppas att han blir bra igen snart! ♥


Idag tänkte jag ge er receptet på en god efterrättspaj jag gjorde helgen, en hallonpaj med smaskigt smultäcke med kokos. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag är väldigt svag för kokos!
Vi åt den med vaniljglass men det hade nog passat ännu bättre med den HÄR goda vaniljssåsen.



Det här behöver du:



Frysta eller färska hallon
Socker efter smak
Potatismjöl


Smuldegstäcket:

200 g smör
2 dl strösocker
2-2½ dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker



Gör så här:


1. Lägg hallonen i en pajform och strö över socker och potatismjöl.

2. Smält smöret till smuldegen och blanda i de övriga ingredienserna. Rör om och fördela degen ovanpå hallonen.
 

3. Grädda i 200° i ca 20 min i nedre delen av ugnen.



Servera pajen något avsvalnad.



I väntan på färska hallon fick frysta duga.


Smuldegen är så enkel att göra!


Mycket "täcke" ska det vara! :)



Så mumsigt!!!






Men nu så ska jag och Peter äta LCHF  i ett par veckor så nu blir det inga fler sötsaksrecept på ett tag. :D



Hoppas ni får en fin vecka!! /Åsa.



POTATISRULLAR MED SMÖRDEG!


Hej svejs! Idag måste jag tipsa om ett recept jag snappat upp från Matplatsen!
Jättegoda potatisrullar gjorda av smördeg bl.a. Endast en liten pytteändring gjorde jag i receptet.  Jag lade till persilja, det skulle nog varit riktigt gott med dom frysta provencalekryddorna också! Får bli nästa gång.... :D Hur lätta som helst är dom att göra och bra att man kan förbereda dom helt och sen bara skjutsa in dom i ugnen innan dom ska serveras. För dom ska vara helt nygräddade vid servering tycker jag.






Det här behöver du till ca 6 pers:



2 rullar färdigkavlad smördeg
Kall kokt pressad potatis (ca 10 st)
Ca 200 g riven västerbottenost
Hackad persilja
Salt och grovmald svartpeppar
2 uppvispade ägg till pensling.




Gör så här:



1. Rulla ut arket med smördeg. Pressa potatisen och fördela i ett jämnt lager över smördegen.


2.  Strö över först osten och sedan persiljan, salta & peppra


3. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i bitar ca 2 cm tjocka.
Pensla med uppvispat ägg och strö ev. över lite mer ost.  (Jag gjorde inte det, tyckte det blev för mycket ost)


4. Grädda mitt iugnen i ca 200º till de fått fin färg.





Smördegen som är toppad med pressad potatis, ost, persilja, salt och peppar....


...rullas ihop som en rulltårta.



Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg på en pappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen i 200 grader tills rullarna fått fin färg.



Vi serverade potaisrullarna med en riktigt god grillad (i grillpanna) ryggbiff....




.......och baconlindade Haricots Vertes, beasås (Eric Lallerstedts är min favorit just nu! )och rödvinssås.
Så j-kla gott om jag får säga det själv!! :D



Till förrätt denna kvällen hade jag gjort en klassisk Toast Skagen.
Jag hade även skrivit ut kvällens meny och placerade en vid varje tallrik. En liten sak som "lyxar" till det lite.



Och till efterätt blev den vansinnigt goda Nutellasemifreddon!
Receptet hittar du HÄR




Hoppas att ni hittade lite inspiration till kommande middagar!





Ha en bra kväll! /Åsa.




VIKTVÄKTARSALLAD!


God kväll!! Vilken varm och skön dag vi haft idag! I och för sig ingen sol men nästan 20 grader och knappt någon vind. :D
Längtar så efter varma sommarkvällar då man kan sitta i trädgården och njuta långt efter att solen gått ner.


Häromdagen hittade jag ett gammalt och väl beprövat recept i gömmorna. Receptet fick jag när jag var med i Viktväktarna första gången 1995....alltså 17 år sedan! Jag har gjort denna salladen många gånger sedan dess och den är verkligen jättegod. Tänk bara på att göra den i god tid för den ska stå och dra i några timmar, gärna över natten. En sak har jag uteslutit när jag gjort den och det är sockret. Jag gillar när det är mycket vinägersmak så därför hoppar jag över sockret.
Men det får ni själv välja hur ni vill ha det.



Det här behöver du:


½ kg rivna morötter
1 ½ kg strimlad vitkål
1 röd + 1 grön strimlad paprika
1 strimlad purjolök

Lag:
1 dl äppelcidervinäger
½ dl socker
1 dl olja
1 tsk salt
Italiensk salladskrydda efter smak och tycke



Gör så här:


1. Blanda alla strimlade grönsaker i en skål.


2. Låt ingredienserna till lagen koka upp.


3. Häll den varma lagen över salladen. Krydda med salladskryddan. Täck med plastfolie och sätt in i kylen i några timmar så den får "dra".
Salladen håller sig i ca 1 vecka i kylen.







Förra helgen vårstädade vi Mollies lekstuga som stått igenbommad under vintern. Riktigt fint blev det och jag skulle gärna flyttat in där själv! :D





Gardinerna hängdes på plats......




Köket städades från grus och annat skräp.




Ja, jag kan ju säga att Mollie var väldigt nöjd när allt var klart!
Nu lär det bli en hel del lek där i sommar.





Ha det bra! /Åsa.



GALET GOD DESSERT: NUTELLASEMIFREDDO!!!


Godkväll på er!
Jag sitter här nu med tändstickor för att hålla upp mina trötta ögonlock och längtar väldigt mycket efter sängen just nu!
MEN....jag har lovat Mollies förskolefröknar att lägga in receptet på desserten jag lagade i Lördags och nu har talat så varmt om. Efter att ha sett receptet på denna Nutellasemifreddon på ett flertal matbloggar och matsajter så var jag sugen på att testa. Och så enkel den var att göra! 10 minuters arbetsinsats och sen var det klart. Sen ska den ju stå i frysen ett tag också såklart. Och jisses så god den var!! Hamnar lätt på min 10-i-topp lista med desserter!

Nu får ni tyvärr hålla tillgodo med en urusel bild, men försök föreställa er hur vacker och fin den var egentligen. :D





Det här behöver du till ca 10 pers:


2 marängbottnar, jag använde färdigköpta
4 ägg
2 msk strösocker
3 tsk äkta vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)



Gör så här:



1. Separera gulor från vitor.


2. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden med vaniljsockret för sig.

3. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.


4. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den några sekunder i mikron så den blir lite rinnig) och rör försiktigt så att det blir ränder i smeten.


5. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Täck noga med plastfolie och frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.


6. Ta fram tårtan ca 30-40 min innan den ska serveras så att den mjuknar något.



Servera med exempelvis färska jordgubbar (hade jag) eller andra bär.





SÅÅÅÅÅÅÅÅ GOOOOOD!!!! :P







Nä, NU ska denna svensk gå och lägga sig!
God Natt! ♥



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS