') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

LAXTÅRTA!!


Om i missat det så är jag en riktig sucker för smörgåstårta!!
Lite kräsen är jag dock och gillar faktiskt mina egna mest...haha!😊 
Mina favoriter hittar ni för övrigt här på bloggen.
 
En annan sak jag älskar är denna laxtårtan som passar perfekt på en buffé! Eller varför inte till julbordet som inte är så långt bort i tiden längre. ( Längtar!! ) 
Väldigt enkel att göra, tänk på bara att göra den dagen innan så alla smaker sätter sig ordentligt. 
 

 
Det här behöver du:
 
  • 150 g kavring
  • 75 g Smör
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 12 dl hackad gräslök
  • ½  dl finhackad purjolök
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  •  löjrom eller stenbitsrom till garnering + några citronskivor och dill
 
Gör så här:
 
1. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl.
 
2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, purjolök, crème fraiche och peppar.
 
3. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim, men allra helst över natten. Garnera med rom , dill och citronklyftor.
 
 
  
Idag har Mollie och jag haft "bakskola". Det är ett ord hon hittat på. Hon frågade mig för några månader sedan om jag kunde lära henne baka och laga mat och det måste ju uppmuntras! 
Så nu har vi då "bakskola" ca 1 gång/mån då vi bakar lite lättare recept och hon får göra i princip allt själv medan jag övervakar. Hon tycker det är jätteroligt och idag testade vi ett nytt recept, kladdkakscookies. Blir provsmakning efter middagen. Får dom tummen upp så lägger jag ut dom! ☺️

Ha en bra kväll! / Åsa.  



MUMSIG GRATINERAD ANSJOVISRULLE!!


Gokväll i stugorna! Så ruggigt och höstigt ute nu, älskar det!! Tänder massor med ljus nu varje kväll. 
Inte långt kvar nu heller tills man får/kan sätta upp julbelysningen!🎍
På tal om jul så har jag köpt dom första julklapparna och några rullar julklappspapper. Jag blir fullständigt salig när jag ser ett nytt mönster och bara måste köpa! ☺️ Resultatet är att vi har gaaanska många rullar nu och Peter surar ihop när jag kommer med nya...hahaha!!
 
Receptet idag kommer från min svägerskas mamma som alltid gör denna till framförallt midsommarafton och den är så jädrans god!! Varit helt såld sen jag smakade den första gången så nu har jag tiggt till mig receptet. 
Passar alldeles utmärkt på julbordet också, där har den en given plats i år! 
 
 



 
Det här behöver du till ca 6-8 pers (buffe):
 
3 ägg
1 dl grädde
4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk ansjovisspad
 
 
Fyllning:
 
2 gula lökar
några msk vatten
1 ask ansjovisfileér
1 liten bunt dill
2 dl riven ost
 
 
Gratinering:
2 dl riven ost
 
 
Gör så här:
 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa samman äggen med grädde och 1 dl mjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och ansjovisspad. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.

3. Skala lökarna och hacka dem ganska fint. Fräs lökhacket i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt lite vatten och låt löken puttra ytterligare 8-10 minuter så att den inte får för mycket färg, utan bara mjuknar. Hacka ansjovisen fint. Hacka dillen och riv osten.

4. Fördela lökhack över hela kakan. Strö sedan över ansjovishack, dill och riven ost i nämnd ordning.

5. Rulla ihop pannkakan som en rulltårta, ganska fast. Lägg rullen på en plåt eller ett ugnssäkert fat med skarven nedåt. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten smält och allt är genomvarmt.

 

Superdupergod! Denna måste ni testa! 😋

 

 
 
 
 



OREO MUDCAKE,


Oj, så länge sedan jag skrev här nu! Jag måste säga att ni som tappert kikar in är fantastiska! 
Bloggen finns i mina tankar dagligen och jag har en hel del recept att delge er. Men så kollar jag på andra matbloggar och får minst sagt mindervärdeskomplex..... Jag har ingen proffskamera, jag "riggar" inte bilderna i fantastiska miljöer med olika tillbehör, jag retuscherar inte.... Så vem vill egentligen kolla på min futtiga blogg? 
Det är nog där jag har fastnat. Vad har ni för tankar om detta? 

Här har ju hänt massor sen sist, men jag tänker fresta med en urläcker MUDCAKE  jag gjorde i somras till Mollies 8-årskalas.
Kaloristinn men livsfarligt god! 



Det här behöver du:

150 gram smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 paket oreokakor

Topping
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 dl grädde
1 paket Oreokakor Mini eller vanliga som du halverar.
1 påse Marshmallows Mini
1 dl chokladsås


1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

2. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara några till topping. 

3. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans och ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar.
Servera gärna med en klick grädde. 


Kakan är redo för ugnen.....

.....minimarshmallows! 😊

Smarrig chokladfudge hälls på.....

Det färdiga resultatet! 
Jag hittade tyvärr inga mini-oreos, men stora som delades mitt itu funkade lika bra! 

Lite bilder från dagen: 

Många paket blev det till den nybakade 8-åringen! 
Nån fördel med att vara ensambarn måste man ju ha! 😃

Farfar övervakar presentöppningen....

En spark med STORA hjul stod på önskelistan
och det var en av sakerna som gömde sig i paketen.....

Ett eget golfset med bag var en annan! 
Rosa såklart! 



Nu ska jag snart sticka och hämta upp Mollie från ett Halloween kalas men återkommer snart med fler recept! 

Ha en bra kväll! / Åsa.







Till bloggens startsida


bloglovin

RSS