') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

GALET GODA SEGA CHOKLADSNITTAR!!


Tro nu inte att det här receptet är på några torra, hårda chokladsnittar som man brukade få på kaffekalas förr!
Nä, dessa är så otroligt goda så man kan liksom inte sluta äta dom.
Saftiga, sega och så chokladiga!!
Och dessutom superenkla och snabba att göra. Kan det bli bättre? Nä, just det! :D







Det här behöver du till ca 30 st:


200 g rumsvarmt smör, INTE margarin
2½ dl socker
1 msk ljus sirap
3½ msk kakao
2 tsk äkta vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 4½ dl vetemjöl
1 ägg (till pensling)
Pärlsocker



Gör så här:



1. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Lägg i en plastpåse och låt vila i ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 175°.


2. Dela degen i tre längder och rulla ut dom till rullar.
Lägg över på en bakpappersklädd plåt och platta ut dom med handen lite.


3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockret.


4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 13-15 min.
Skär längderna i sneda snittar medans dom fortfarande är varma.



Ät och njuuuuut!!! :P






Idag blev det tyvärr inga "steg-för-steg" bilder eftersom jag hade fullt sjå med att passa Mollie så hon inte åt upp hela degen! :D







Jag tar tillfället i akt och passar  på att tipsa om fler goda småkakor jag har här på bloggen:
(Klicka på namnet på kakorna så kommer du direkt till receptet)





MOLLIES GODA SYLTKAKOR!





DUMLEKAKOR!





DAIMKAKOR!!




NOUGATGÖMMOR!!





CHOKLADSNITTAR MED PLOPP!!






Ha det så bra! /Åsa.




JA,JAG VET ATT JAG ÄR SEN.........


.....men jag har nyss upptäckt den här goda chokladsåsen!!
Brukar aldrig annars använda "vanlig"chokladsås men den här är ju dundergod!!!
Nu måste jag bara testa den i lakritsvarianten också!






GOOOD chokladsås som stelnar på glassen....





Är det här för mycket sås kanske??? ;)





Har ni provat den?? Vad tyckte ni??






TUNNA PANNKAKOR MED BACON!


Hej på er!
Nu har det ju gått så där lååång tid igen sedan senaste inlägget!!
Trodde att det var någon vecka sedan jag uppdaterade, och såg sen att det var hela TRE veckor!!??
Jag fattar inte var tiden tar vägen? Någon som vet?
Här har det hunnits med en del nya recept som kommer snart och så har ju jag firat min födelsedag i Fredags.... :D
Mollie och Peter hade varit och köpt present till mig ett par dagar tidigare och jag trodde helt klart att hon skulle skvallra om vad dom köpt. Men inte då!!
Fast på morgonen på min födelsedag när jag väckte henne sa hon:"Mamma, ska du öppna din tröja nu?"  Ha,ha...gullunge! ♥ Inte helt lätt att vara hemlig när man bara är fyra år!
Finfina presenter fick jag. Av mina käraste arbetskamrater, som vet att jag älskar att baka, fick jag en massa bakgrejor som kommer att använda flitigt. Nu ska jag baka så mycket kakor till dom så att dom kommer rulla fram till jul....hi,hi.
Av Peter och Mollie fick jag då som sagt en jättefin tröja, ett superfint armband och en stekpanna ur "Jamie Oliver-serien" som han gjort till Duka. Ska bli kul att testa den! Kvällen avslutade med Fondue på favoritrestauragen.


Nu till dagens recept.....jag älskar fläskpannkaka och det gör INTE Peter! Däremot gillar han ju vanliga pannkakor så jag gjorde de här tunna pannkakorna med bacon till middag en dag och tänkte att dom skulle falla honom lite bättre i smaken.
Om han gillade dom?? Nja...inte så där jättemycket, MEN det gjorde jag!!! Supergott!!






Det här behöver du till ca 12-15 st:


4 pkt bacon
4 ägg
9 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1 tsk salt
lite vitpeppar
2 msk smält smör


Gör så här:


1. Börja med att strimla och försteka baconen, antingen i stekpanna eller i ugnen.
Låt fettet rinna av.


2. Vispa sönder äggen lätt och tillsätt hälften av mjölken, allt mjölet och saltet och vitpepparn. Vispa smeten tills den är klumpfri.

3. Häll i resten av mjölken och det smälta smöret.


4. Hetta upp en stekpanna och lägg ev i en liten klick smör, det beror på vad du har för stekpanna.
Häll i en "skopa" smet och fördela lite bacon ovanpå. När smeten stelnat så vänd med hjälp av stekspade. Grädda någon minut.
Lägg upp på ett stort fat och grädda resterande smet.



Servera med strimlad vitkål och lingonsylt.







Jag försöker att alltid använda ekologisk mjölk.......





....och vetemjöl. Det behöver inte bli så mycket dyrare.
Det här mjölet hittade jag på Willys och det kostade bara 2-3 kr mer än "vanligt" mjöl.




Första sidan gräddas.......





....vänd och grädda andra sidan.





Servera med strimlad vitkål och lingonsylt.
Gott,gott!!! :P





Hoppas ni haft en fin helg och glöm inte hur glad jag blir när ni lämnar ett avtryck här i bloggen!!

Kram!/Åsa.











KRYDDIG KYCKLINGGRATÄNG MED KNAPRIGT TACOTÄCKE!


Hej på er! Njuter ni i sommarvärmen som kommit? :D Helt otroligt vad härligt det varit nu i helgen!  Jag hade sagt till mig själv att jag inte skulle börja använda strumpor innan Oktober månad och det är ju inga problem nu.....dock var det några morgnar där i mitten på September som det var liiite kyligt. Men nu u är det ok för hösten att komma på allvar tycker jag.



Idag tänkte jag bjuda er på ett recept som ni bara måste testa!
Enkelt och gott!








Till ca 6 pers:


500 g kycklingfilé
1 gul + 1 röd hackad paprika
ca 20 cm strimlad paprika
200 g fryst eller färsk broccoli
6 ananasringar skuren i bitar
1-2 pressade klyftor vitlök
1 burk tacosås mild eller medium
1½ påse tacokryddor
5 dl grädde av valfri halt
Riven ost
Tortillachips, saltade





Gör så här:



1. Sätt ugnen på 200°.
Strimla kycklingfilén och stek den i smör tills den fått fin färg och är precis genomstekt. Lägg över bitarna i en ugnsfast form.


2. Fräs paprika, purjolök och broccoli i smör. Tillsätt ananasen, vitlöken tacosåsen och tacokryddorna. Häll på grädden och låt allt puttra på medelvärme i ca 5 min.


3. Häll såsen ovanpå kycklingen. Strö på riven ost så att det täcker.
Krossa tortillachipsen lätt och strö dom över osten.


4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Servera med ris och en fräsch sallad.





Bryn kycklingfilén så att den får fin färg och precis blir genomstekt...





Broccoli, purjolök, paprika och ananas fräses i smör....




...innan tacosåsen och kryddorna tillsätts.




Lite grädde får vi ju också ha i....... :D




Gratängen är klar för att gratineras i ca 15-20 min.




Nu är det bara att hugga in!! Mums så gott det här var!







Önskar er en fortsatt trevlig helg, det som är kvar av den i alla fall!
 






Till bloggens startsida


bloglovin

RSS