') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

KRÄMIG LASAGNETTE!


Söndag eftermiddag och jag sitter och tar igen mig efter att ha krattat trädgården ren från löv. Hoppas att det var sista gången!

Det har varit väldigt mycket kakor här på bloggen upptäckte jag så nu är det väl dags för lite nya matrecept eller hur?
Här kommer ett tips på en  supergod vardagsrätt som jag gjorde häromdagen. Lite "fuskig" är den eftersom jag använde mig av Keldas färdiga Ostsås. Men ibland får man ta genvägar.... :D
Jag hade även turen att hitta en flaska av MUTTIS passerade tomater i affären.
Jag kan säga att ALLA i familjen gillade detta skarpt!









Det här behöver du till 6-8 pers:



1 förpackning Lasagnette fullkorn från Kungsörnen
700 g blandfärs
2 hackade gula lökar
1 stor riven morot
2 vitlöksklyftor
6 dl Keldas Ostsås= 1½ pkt
3-4 dl passerade tomater
salt
vitpeppar
riven ost till gratinering




Gör så här:


1. Koka lasagnetten i ca 5 min. Häll av vattnet och spola lite kallt vatten på.
Häll över i en stor ugnsfast form.


2. Bryn färsen i lite matfett. Tillsätt den hackade löken och rivna moroten.
Pressa i vitlöken.


3. Häll på ostsåsen och de passerade tomaterna.
Krydda med salt och peppar. Låt koka ihop någon minut.



4. Häll köttfärssåen över pastan och blanda om ordentligt.
Fördela riven ost över och grädda sedan formen i 200º i ca 15 min eller tills den fått fin färg.




Servera med en god sallad!









Bryn färs, lök och riven morot. Pressa i vitlök.







Häll på ostsåsen........





.......och de passerade tomaterna.





Salta och peppra och låt koka ihop någon minut.





Blanda med pastan och strö över riven ost. Grädda i ca 15 min.





Sen är det klart. Servera med en god sallad.
Vi hade pizzasallad till och det var supergott!









Idag är det ju Halloween och jag är lite sugen på att åka och köpa en pumpa och karva i.....
Vad tycker ni om Halloween? Hissa eller dissa???
Själv tycker jag det är kul inslag i hösten.



Så här såg det ut i matsalen på jobbet i Fredags:




Någon som är sugen på Dagens Soppa???








Ha en fortsatt trevlig Söndag!/Åsa.





ÄN ÄR DET INTE FÖRSENT......


......att skänka pengar till bröstcancerfonden. Som alla säkert vet så är ju Oktober en "RosaMånad" och just denna månaden samlas det in extra mycket (förhoppningsvis) pengar till detta viktiga ändamål!
För mig ligger det varmt om hjärtat eftersom min mormor gick bort i just bröstcancer alldeles för tidigt!

Jag mottog en försändelse av Geisha som innehöll smakprov på deras nya smak "Dreamy Caramel" och den var mycket god! I påsen låg även information om deras kampanj på Facebook, som går ut på att för varje rosa band du ger till någon av dina vänner så skänker dom 50 öre.
Kolla HÄR för mer information.


Så kom igen nu, ännu är det några dagar kvar den "Rosa Månaden". Ge dina vänner massor av rosa band!!










Trevlig Fredagskväll på er alla!! /Åsa.




FRÖKEN ANNES KNÄCKIGA ÄPPELPAJ!


Den här supergoda äppelpajen blev vi bjudna på när det var föräldramöte på Mollies dagis för ett tag sedan.
(Och jo, jag VET att det heter förskola nuförtiden men jag säger dagis ändå.... ;)  )
Det var "Fröken Anne" som gjort den och hon är en riktig hejare på att baka goda kakor och tårtor.
Jag var ju såklart tvungen att tigga till mig receptet direkt, som jag sedan slarvade bort. :( Sådan tur var så lyckades jag få en kopia av en annan mamma som har bättre ordning på sina grejer än jag. :D


Nu får NI receptet här! Ett bra recept är till för att spridas eller hur?









Det här behöver du:



4-5 äpplen
kanel
100 g smör/margarin
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg





1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret och låt det svalna.



2. Skala kärna ur och skiva äpplena.
Smörj en pajform ca 26 cm Ø och lägg i äppleskivorna. Pudra över med lite kanel.


3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa upp ägget.



4. Rör ner det avsvalnade smöret och ägget i mjölblandningen.
Klicka ut degen över äpplena och platta ut till ett sammanhängande täcke.


5. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min 







Severa med vaniljglass, eller varför inte denna LJUVLIGA VANILJSÅSEN. 








Lägg äpplesivorna i en smord form. Pudra över lite kanel.





Degen till täcket är klar!






Platta ut degen till ett täcke och grädda i ca 35-40 min......





....sen är den klar och ser så här underbar ut!
Ni måste testa denna goda paj!





För några år sedan så kunde jag absolut inte äta äpplepaj, jag gillade inte alls varm frukt!
Och nu skulle jag kunna äta det varje dag.......tänk vad smaken förändras! :D








Nu ska vi äta Lasagnette, recept kommer om det blev gott. Fast det brukar det ju bli..... ;)



Ha en bra kväll!/Åsa.



SNICKERSRUTOR!


Ja, som ni säkert gissade i förra inlägget så var det Snickersrutor jag bakat. I alla fall så gissade Camilla rätt! :D
Dessa godbitarna är nog mer godis än kaka tycker jag, därmed inte sagt att dom inte passar bra till en kopp kaffe.
Dom är dessutom perfekta att ha på gottebordet till jul.
Och vet ni vad?? Jätteenkla att göra! Det gillar vi! Eller hur? ;)







Ca 30 bitar:


350 g jordnötssmör, jag använde "krokant" dvs med bitar i.
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter cornflakes
1½ dl kokosflingor
300 g ljus eller mörk choklad, jag använde ljus.




Gör så här:


1. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 20×25 cm.



2. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme.
Det ska bubbla lite i smeten.



3. Ta kastrullen från värmen och rör i cornflakesen och kokosflingorna.
Bred ut smeten jämnt i formen.



4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och bred ut den över hela kakan.
Ställ kallt så att chokladen stelnar. Skär sedan i rutor med en vass kniv.








Detta jordnötssmöret använde jag, jag gillar när det är små bitar i.





Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull......






......och låt det nästan koka upp på svag värme.






Tillsätt cornflakes och kokos.





Platta ut smeten i en form.




Smält chokladen och bred den över hela kakan.
Låt kallna och skär sedan i rutor.





Jag serverade dessa på mitt födelsedagskalas tillsammans med ett gäng DUMLEKAKOR.
Gott,gott!! :P





Ha en bra fortsättning på veckan!! /Åsa.




GOOOD GODISKAKA!!


Hej på er alla tappra läsare som kikar in trots att det varit tunt med nya recept på sista tiden!
Det är och har varit mycket på gång just nu så tiden räcker inte riktigt till för min kära blogg ibland.
Men snart så lugnar det nog ner sig och jag kan bombardera er med nya godsaker igen! :D
En rolig händelse som varit var ju min födelsedag i förrgår.....
Jag blev väckt 05.50 av Peter och Mollie som sjöng så fint och överlämnade paket på sängen.
Vad det var??? Jo ÄNTLIGEN fick jag en matberedare!! Den kommer användas flitigt!!
Och så fick jag en "bling-bling" markeringsknapp som man har när man spelar golf och ska markera sin boll på greenen. Den har jag också sneglat länge på.....dock får jag nog vänta med att inviga den till nästa år!
På jobb blev jag också uppvaktad med ett mycket fint set med kökssaker, allt i silikon.
Efter kort tid känner dom mig väldigt bra!!
Så med andra ord var det en mycket bra födelsedag!



Såklart ville jag ju bjuda på lite goda kakor när jag fyllde år så då passade jag på att testa ett recept som jag fick av min arbetskamrat A för någon vecka sedan.
Lägger in en bild så får ni gissa vad det kan vara, för jag har inte tid att skriva ner receptet nu eftersom jag ska iväg på matmässan "Älska Mat".









En ledtråd kan ni få....det är en riktig "Godiskaka".







Vi hörs snart igen! /Åsa











KEBAB OCH PASTAPYTT!!


Idag blir det inget recept med riktiga mängder eftersom jag egentligen inte tänkte blogga om det här "hopkoket", men det blev så gott att jag ändrade mig! :D
Fast hos lilla fröken Mollie gick det visserligen INTE hem!!
Hon fick tallriken och jag vet ärligt talat inte om hon hann smaka på det innan hon utbrast: "JÄTTEÄCKLIGT!!!".
Gissa om jag blev lång i huvudet....jag har aldrig hört henne säga så innan!!
Och hur mycket man än försökte övertala henne om att det var gott så gick det bara inte...suck!
Men jag och Peter älskade det!







Det här hade jag i:



Kebabflarn
Purjolök
Majs
Champinjoner
Kebabkrydda
grovmalen svartpeppar
Pasta





Gör så här:



1. Koka pastan och spola av den med vatten. Ställ åt sidan så länge.



2. Hacka purjolök och paprika. Skiva svampen.
Fräs alla grönsaker i lite smör eller olja tills det fått lite färg. Lägg över i en skål.


3. Fräs kebabflarnen i matfett och krydda med kebabkryddan och lite grovmalen svartpeppar.
När köttet blivit genomstekt så tillsätt grönsaker +pasta.
Låt allt bli genomvarmt.





Servera med hackade tomater och en god vitlökssås!





MUMS!! :P








I Söndags var jag och Mollie på bio för första gången! Det var matinéföreställningen och dom visade Alfons Åberg.
Riktigt trevligt var det och riktig nostalgi för mig som faktiskt sett dessa när jag var liten....
Lika bra fortfarande! Hon skötte sig exemplariskt och satt still hela föreställningen, kan ju visserligen ha berott på den stora bägaren med popcorn som hon var fullt upptagen med! :D




Förväntansfull tjej som väntar på att få köpa popcorn.....






........och så här lycklig blev hon!!






Ha det!! /Åsa.





FRASIGA PANNKAKOR MED HAVREGRYN!!


God Söndag på er!! Hoppas ni njuter av helgen!
Här har jag ääääntligen fått lite tid vid datorn eftersom Mollie just nu är helt inne i Pippi Långstrump.... :D
Jag har massor av godsaker på lager och börjar idag med att tipsa om dom här lite "nyttigare" pannkakorna som jag faktiskt hittade på havregrynspaketet. (Extra fiberberikade havregryn)
Jag gjorde dessa förra Söndagen när vi avnjöt en sen frukost. Vi åt dom med bacon och lingonsylt eftersom jag tycker inte att det passade med hallon/jordgubbssylt.
Jättegoda tyckte jag och övriga familjen!!
Det ni ska tänka på om ni gör dessa är att inte göra dom för stora eftersom dom då lätt går sönder när man vänder dom.






Såklart blev det några ändringar från originalreceptet ;D , det här hade jag i:


Till ca 6-8 pannkakor:



4 dl mjölk
2 ägg
1½ dl fiberberikade havregryn, går bra med "vanliga" också.
1 dl vetemjöl
2 krm salt

Smör eller margarin till stekning.








1. Vispa ihop alla ingredienserna till en smet och låt den svälla i 10 min.


2. Bryn smör i stekpannan och häll på lite smet, inte för mycket så att dom blir för tjocka och stora.


3. Grädda på medelvärme på bägge sidorna.


4. Servera med knaperstekt bacon och lingonsylt.









Rör ihop alla ingredienserna och låt smeten svälla i 10 min.





Grädda lagom stora pannkakor på medelvärme.....




......på båda sidorna.






Servera med lingonsylt och knaperstekt bacon! :P






Mollie sitter i pyjamasen och äter. Hon har annars blivit otroligt kräsen helt plötsligt!!
Men dessa gick hem!









I fredags var vi på Cirkus Bambino. Det var en liten och intim föreställning, men jag tyckte det var jättemysigt och alldeles lagom för Mollie. 1 tim och 10 min varade den och det var helt perfekt!
Kommer den till er så kan jag verkligen rekommendera er att se den!
Bra pris var det också.....60 kr/pers!






Mollie väntar spänt på att föreställningen ska börja och knaprar pepparkakor så länge.....





Hästarna var SÅ söta och i pausen kunde alla barn få rida!





Alltså.....han balanserar stolen på hakspetsen!!!!!! :O








Ha en fortsatt trevlig Söndag!!/Åsa.



JAG SKA INTE GÖRA NÅGRA KANELBULLAR IDAG........


...ska ni det?
Jag önskar verkligen att jag hade hunnit med det idag men det gör jag inte. :(
Alldeles strax ska vi på "Öppet Hus" på Mollies dagis så kanske det blir några där......
Fast lite kanelinspirerat har det varit idag ändå för i skolan idag gjorde vi "KanelColeslaw".
Mycket spännade variant!!
För er andra som är sugna på kanelbullar så får ni en bild från förra årets kanelbullebak:





Kanelbullar från ett tidigare bak....jag gillar när det är många "varv".








Om man har ont om tid eller inte orkar vänta på att det ska jäsa så tipsar jag om denna utomordentligt goda "Kanelbullekakan":




Receptet hittar ni HÄR!





Ha en fin Måndag allihopa!!! /Åsa.



Till bloggens startsida


bloglovin

RSS