') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

ÅRETS BÄSTA MATBLOGG 2009!


Nu är det dags att utse Sveriges bästa matblogg 2009.
Detta är en årligen återkommande tävling.
Kul grej tycker jag!
Om du vill vara med och nominera någon så kan även du vara med och vinna något kul, då dom lottar ut priser till dom som varit med och röstat.

Låter det intressant??

Kika in HÄR DÅ!

Det går att rösta ända fram till 28 Oktober.







Hoppas ni alla har en bra Tisdagskväll, själv ska det duschas , badas, plockas fram kläder, läsas saga och nattas...puh!

Med andra ord en helt vanlig kväll! :D





Hej så länge!















MINIKRUSTADER MED KRÄFTOR!


Denna helgen svischade verkligen förbi!!!
Mollie har sovit hos en av sina mostrar i helgen, och vi hade goda vänner på besök härhemma.

Mycket trevlig kväll som avslutades i rena nostalgitrippen när vi surfade runt på You Tube och hittade en massa låtar från 80-talet som jag inte hört sedan dess....

Skitkul!!
Att kolla på musikvideos och se dom härliga kläderna som man då tyckte var skitsnygga, och nu undrar man bara.....HUR TÄNKTE VI DÅ???!!! ;)


God mat blev det också såklart!
Kvällen inleddes med ett iskallt glas av den klassiska Asti Martinin.

Till detta hade jag gjort ett tilltugg som är så enkelt att jag nästan skäms över att lägga ut det.
Men det var så himla gott!

Och man behöver ju inte krångla till det....
















Det här behöver du:



Minikrutader

Mjukost med kräftor

Kräftstjärtar i lag

Gräslök eller dill





Gör så här:


Tryck ut lite mjukost i varje krustad.
Toppa med en kräftstjärt, eller två om dom är små.
Dekorera med två gräslöksstrå eller en liten dillvippa.


Gör många för dom har strykande åtgång!
















Löjligt enkelt....men ack så gott!







Den goda huvudrätten kommer inom kort!




Hoppas ni alla har haft en härlig helg! /Åsa.









JAG ÄR EN VINNARE!!


Ja, det är jag faktiskt!
Jag har varit med och tävlat om tre valfria muffinsförpackningar HEMMA HOS KLARA.
Och jag vann!! :D

Så himla kul, jag brukar aldrig annars ha tur....
Kika gärna in i hennes Webshop hon har jättemånga fina muffins och cupcakeformar!


På tal om cupcake så sökte jag efter en kakburk som ser ut som en stor cupcake häromdagen.
Jag vet att den har gått att beställa på nätet så jag googlade (detta underbara verktyg!! ).....


Någon burk hittade jag tyvärr inte men däremot en massa annat med "Cupcake temat"!!
Här kommer ett litet urval:






                      


Så söta tygtavlor........                                       Eller dom här i trä...........














                          




Ett fint armband kanske....??                Eller originella gummistövlar!!





Ja det finns hur mycket som helst!!!


Nu blev jag sugen på att baka....




Ha det så bra!/ Åsa.



PASTAGRATÄNG TEX-MEX!


Den här lättgjorda men supergoda gratängen hittade jag hos THERESE.
Första gången jag gjorde den hade vi min 11-åriga systerdotter Ellen på besök.
Eftersom jag vet att hon älskar tex-mex mat ( vilka barn gör inte det förresten...? )
tänkte jag att detta nog skulle gå hem.
Och det gjorde det!!
Peter är inte så värst förtjust i tacorätter men även han föll för denna gratängen.
Vi åt den faktiskt två lördagar på raken.....

Jag skippade Sambal oelek eftersom det var barn som skulle äta, men kan tänka mig att det blir ännu godare med lite sånt i.
Skulle även vilja testa med lite jalapenos på .....
Får väl bli en separat "vuxengratäng" nästa gång.













Det här behöver du till 4-5 pers:





Kokt pasta tex fusilli till 4 pers
500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
2 msk vatten
mexikansk kryddblandning
vitlökspulver
1 liten burk majs
1 stor röd hackad paprika
2 dl creme fraiche
1 brk krossade tomater
2 dl riven ost
2 msk chilisås




Så här gör du:







1. Koka pastan och spola lite kallt vatten på så att den inte klibbar ihop.
Häll ut i en gratängform.



2. Bryn köttfärsen och blanda ner tacokryddan och häll på vattnet.
Låt koka ihop. Krydda med mexikansk kryddblandning och vitlökspulver.


3. Häll köttfärsen över pasta och blanda väl.


4.Strö över majsen och den hackade paprikan.


5. Blanda creme fraiche med krossade tomater, chilisås och den rivna osten.
Fördela dett överst i formen och grädda i ugnen i 200º i 10-20 min eller tills det fått fin färg och är genomvarmt.





Servera med sallad.











Bryn färsen och tillsätt tacokrydda......











Blanda med pastan och strö över majs och paprika.....










Blanda creme fraiche, krossade tomater, chilisås och riven ost.

Häll detta överst i formen........













Efter 10-20 min är gratängen klar!!!











Min systerdotter Ellen som jag även är fadder till.
Här är vi i Skånes Djurpark i somras och hon testar hur hon skulle se ut som räv......











.....och det var ju Mollie också tvungen att prova! ;)










11-åriga Ellens favorit bland mina recept är annars dessa:


♦ Tacosnäckor

♦ Kärleksmums på nytt sätt

♦ Sommarbröd.






















SNICKERSKAKOR!


Äntligen!!

Dessa kakorna har jag suktat efter ända sedan min svägerska gjorde dom till deras äldsta dotters dop.
Det var 11 år sedan.....
Har haft receptet i min ägo sedan dess och jag vet inte hur många gånger jag tagit fram det och tänkt baka dom, men det har antingen fattats någon ingrediens, eller så har något annat kommit emellan.

Men nu så.....i fredags blev det av!!

Och dom var preciiiiis sååååå goda som jag kom ihåg dom!!
Tog med smakprov till jobbet och dom gick åt snabbt om man säger så.....
Vill ni göra succé på kalaset så baka dessa godingarna.

När man läser receptet kanske det verkar "klyddigt" som vi skåningar säger, men det är det inte alls.
Det enda negativa med denna kakan är att den innehåller MASSOR av kalorier!
Men, men det kan jag definitivt ha överseende med... ;) 
















Det här behövs till ca 30 bitar:




Botten:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk





Kolasås:

1½ dl farinsocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
Ca 3-4 dl grovhackade salta jordnötter



Chokladglasyr:

150 g smör
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl florsocker





Gör så här:




1.Börja med sockerkaksbottnen: Sätt ugnen på 175º.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten bakplåtspanna ca 25×35 cm.


2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och det avsvalnade smöret. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen ca 25 min.
Låt kakan svalna på bakgaller.


4.Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap,och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsocker och klicka i smöret.
Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen.
Strö över de grovhackade jordnötterna.


5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank.
Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.

Inför servering skär du kakan antingen i trekanter eller rutor.





Tyvärr blev det inte så många bilder under kakbaket eftersom batteriet till kameran just då skulle laddas.....










Salta goda jordnötter.......











Den avsvalnade kolasåsen hälls över sockerkaksbottnen.....












Mollie kunde ju såklart inte vänta tills jag var färdig med fotograferingen..... ;)








Hoppas ni alla njuter av helgen med detta underbara vädret!!!



Hej så länge. /Åsa.


























KRÄMIG TOMATSOPPA MED TORTELLINI!


Denna otroligt goda soppa "slängde" jag ihop i Söndags när det var så höstigt väder.
Efter vår promenad i höstrusket på stranden i Lomma behövde vi något värmande.

Jag älskar soppa och är glad att man kan börja laga det nu igen.
För det är inte vidare gott på sommaren.

Soppan var mättande, så bröd som tillbehör är inget måste.
Men det kan ju vara gott att suga upp det sista med ett vitlöksbröd........












Det här behöver du till ca 4 pers:


1 pkt finhackad bacon
1 finhackad gul lök
½ smått tärnad morot
7-8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater ( gärna Muttis)
1 stor vitlöksklyfta
2,5 dl grädde (jag hade Minimat 4%)
Italiensk salladskrydda
Oregano
Grovmald svartpeppar
salt

½ påse kokta tortellini med ostfyllning (125g okokta)


Hackad persilja och riven parmesan till servering.









Gör så här:





1.Skär baconet i så små bitar det går.Fräs i en stekpanna.
Låt det bara få lite färg.
Häll av fettet i ett durkslag.Ställ åt sidan så länge.



2. Smält smör i en stekpanna och lägg i löken och morötterna.
Låt fräsa någon minut.
Tillsätt baconet.



3. Häll på vatten, buljong, tomater, pressad vitlök och kryddor.
Låt koka under lock i ca 10 min.


4. Koka under tiden tortellinin.
Häll av vattnet när det återstår 1 min.
Skölj under lite kallt vatten så att du stoppar kokningen.




5. Tillsätt grädden i soppan och låt koka i ca 5 min utan lock.
Smaka av med ev. mera kryddor



6. Blanda ner tortellinin i soppan innan servering och strö över persilja och parmesanost.












Skär baconet i små, små bitar.
Bryn och häll sedan av fettet i ett durkslag.......











Smått tärnad lök och morötter ger god smak!!

Hade även kunnat tänka mig rotselleri men då hade Peter gnällt...ha, ha!













Låt soppan koka i 10 min innan du tillsätter grädden.....











Allra sist blandar man ner den kokta tortellinin.
Servera med hackad persilja och parmesanost!







Smaklig Måltid! :P







HÖST & ÄPPLETIDER!!


I går var hösten här på allvar upptäckte vi....
Innan dess har det ju varit en hel del fina, aningens höstiga dagar, men igår kunde man inte blunda längre.

Nu är den här.

Förr älskade jag hösten....men nu tycker jag det är så mörkt och trist.
Men ett stort plus är att det finns massor med härliga äpplen på träden!

Så man får ju mysa inne med tända ljus och en nybakad äpplekaka....
Inte helt fel i och för sig!


Den här goda Äpplekakan bjöd min svägerska S på för några år sedan.
Jag tiggde till mig receptet direkt och har bakat den många gånger sedan dess.


Mycket god!

Vill man lyxa till det (och det vill man ju...) så serverar man den med lite vaniljsås.
















Det här behöver du:



3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3-4 tsk kanel
2 syrliga äpplen
75 g smält smör



Topping:

Kanel
Hackade hasselnötter
Pärlsocker
50 g smält smör





Gör så här:





1. Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.


2. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
Rör till sist ner smöret.


3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.


4. Skala och klyfta äpplena och stick ner dom i smeten.


5. Strö på kanel, hackade nötter och pärlsocker.



6. Grädda längst ner i ugnen i 175º i ca 20 min.


7. Smält smöret till toppingen.


8. Tag ut formen och ringla det smälta smöret över kakan.
Grädda ytterligare i ca 10 min.
Känn med en sticka!



Serveras avsvalnad eller kall med vaniljsås till!

Mums!! :P







         






                     














Igår var vi i Lomma och promenerade i höstvädret.

Vilken skillnad det kan vara på ett ställe beroende på vädret...

När man normalt sett bara vill slänga sig i vattnet , var det inte alls inbjudande igår.

Men vackert ändå!










En ståtlig regnbåge uppenbarade sig.........












Mollie sprang upp och ner på sanddynerna........










Kom mamma.......











Pappa fick "offra" sig !!! ♥





Vad tycker ni själva om hösten och har ni något favoritrecept på äpplekaka tar jag jättegärna emot det!!





Nu ska vi ut och cykla i blåsten.....




Ha det så bra allihopa!









SKOMAKARLÅDA!


Lördag....den enda dagen på veckan som är bättre än Fredag i mitt tycke.
Dagen har börjat bra för mig, Mollie och jag tog sovmorgon fram till kl 8.
Skönt!!
Peter gav sig iväg tidigt i morse för att åka och spela golftävling.
Mollie sitter och tittar på sin favorit Dora just nu, så jag passar på att blogga lite.


Förra Fredagen åt vi denna klassiker.
Har faktiskt aldrig gjort det förut själv, men såg ett recept i Ica Buffé som jag blev inspirerad av.
Originalreceptet ska göras på oxfilé, men jag tyckte att 400:- /kg var liiiite för mycket....
Så det blev fläskfilé istället.

Och jisses så gott det var.
En riktig tiopoängare!!



Jag hade tidigare bara ätit skolans Skomakarlåda och den gjordes på färsbiffar och så hade dom kokta grönsaker i.
Kommer ihåg att jag tyckte den var god den också.
Får väl försöka återskapa det receptet någongång.....



Här kommer ett riktigt "Helgrecept" :


















Det här behöver du till 3-4 pers:





Hemmagjord potatismos till 4 pers med 2 äggulor i.
1 Fläskfilé ca 400-500 g
1 pkt skivad bacon
6-8 cocktailtomater
Salt och Peppar

Sås:

2 dl rött vin
4 msk kalvfond eller oxfond med rödvin
maizena till redning









Så här gör du:




♦Börja med att göra potatismoset.
Rör till sist ner två äggulor.
Detta gör man för att det ska få fin färg i ugnen och lite "yta".





♦Skiva fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor.
Banka ut dom med en kötthammare eller dyl.
Stek i matfett så att dom är genomstekta.
Salta och peppra.
Lägg på ett fat så länge och lägg lite ugnsfolie över.




♦Dela baconskivorna i tre delar.
Stek dom lätt.
Dom ska bara få lite färg.





♦Klicka eller spritsa ut potatismoset snyggt i en ugnsfast form.
Stick ner fläskfiléskivorna i moset.
Halvera tomater och lägg ut dom på moset.
Avsluta med baconskivorna.





♦Sätt in i ugnen i 200º ca 10-15 min eller tills det ser färdigt ut och är genomvarmt.





♦Koka under tiden upp rödvinet tillsammans med fonden.
Låt sjuda i 1-2 min.
Red av med maizena så att det blir en "simmig" konsistens.





♦Ringla lite rödvinssås över formen när den kommit ut ur ugnen.
Resterande kan man ha vid sidan om.
Servera genast!



Jag hade kokta haricots vertes till.
Gott!!!











Banka ut köttskivorna lite lätt.....








Stek i lite matfett tills dom är genomstekta. Salta och peppra.












Baconet får inte bli för knaperstekt......










Klicka ut gott hemmagjort mos med äggulor  i en form.
Stick ner filéskivorna........











Fördela tomater och bacon över.......
In i ugnen i 200º i ca 10-15 min.











Under tiden gör du rödvinssåsen........













......som sedan ringlas över den varma "lådan".






Servera direkt.


Smaklig måltid!!!






Hopas ni alla njuter av helgen !











TAGLIATELLE + KÖTTFÄRSSÅS MED AJVAR PINJÜR = SPAGHETTI OCH KÖTTFÄRSSÅS PÅ NYTT SÄTT!


Jag är verkligen helt såld på Spaghetti och köttfärssås!!
Och övriga familjen delar min åsikt som tur är.....
Detta innebär ju då att vi äter det ganska ofta, ibland lagar Peter och ibland är det jag.
Alltså smakar den sällan likadant.

Min allra godaste köttfärsås hittar du HÄR.


Men denna här versionen var verkligen jättegod och jag kommer laga den MÅNGA fler gånger!
Min "hemliga" ingrediens är än en gång Ajvar pinjur som jag tidigare bloggat om.
Den röran är så vansinnigt god och passar till det mesta.
Har ni inte provat den än så gör det!
Finns i de flesta matbutiker.
Så varsågod alla som vill förnya sin Köttfärssås:














Det här behövs till 4 pers:



400 g mager fläskfärs eller blandfärs
1 brk Druvans Ajvar Pinjür
1 hackad gul lök
4-6 hackade färska champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Oregano
Sv. peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Salt

1-2 dl svarta oliver utan kärnor
Ev. maizena till redning.






Gör så här :







♦ Bryn köttfärsen smulig i lite matfett.
Tillsätt löken och champinjonerna.
Låt allt få brynas tillsammans en stund.





♦Krydda med kryddorna och pressa i vitlöken.
Häll i  Ajvar Pinjür och smula i buljongtärningen.
Tillsätt vattnet och låt allt få koka samman i ca 10 min.
Smaka av med salt.
Red ev. av med lite maizena.Rör till sist ner oliverna.






Servera med en god Tagliatelle.


Såååååå gott!! Mums!!














Min "favvissmaksättare" i köket just nu........















Jag hade hittat en trefärgad tagliatelle som jag hade till denna.
Det är så kul att prova olika pastamärken....akta er bara för billigt skräp!














Låt såsen koka ihop i ca 10 min.........











Rör ner oliverna strax innan servering.......







SMAKLIG SPIS!








Nu ska jag ut och njuta av vårt underbara sensommar/tidig höstväder!!






Hej så länge!






























SNABB PASATASÅS MED BACON OCH CHEDDAROST!


Ibland måste det gå snabbt!
Man är superhungrig, det duger inte med bara en macka,och det måste gå undan.
Det kan jag säga att det gjorde här....
Visserligen hjälptes jag och Peter åt, men middagen stod på bordet efter 20 min!

Gott blev det också!
Jag hade en påse riven cheddarost i kylen och det satte god smak på såsen.
Worcestersåsen gav också lite extra karaktär.
Den såsen är faktiskt riktigt bra som smakförstärkare!











Det här behöver du till 4 pers:




2 pkt strimlad bacon
1 brk skivade champinjoner
1 gul lök
4-5 dl minimatgrädde eller annan grädde
1-2 dl vatten
ca 1-2 msk worcestersås
1 påse riven cheddarost 200 g
2 grovt hackade tomater
svartpeppar











Gör så här:





♦Bryn baconet i en stekpanna.
Häll av i ett durkslag så att du blir av med allt överflödigt fett.
Torka av stekpannan.


♦Strimla den gula löken och bryn den tillsammans med svampen i lite matfett.
Tillsätt baconet, svartpeppar och worcestersåsen.



♦Häll i grädden och låt koka upp.
Tillsätt osten och rör om så att den smälter.
Här kan såsen bli väldigt tjock!
Späd med vatten till önskad konsistens.
Jag hade 2 dl.
Vänd ner dom hackade tomaterna precis innan servering.
Smaka ev av med salt och peppar.




Servera med pasta, som du naturligtvis har kokt under tiden..... ;) .










Ingredienserna......













Bacon, lök och champinjoner........














Cheddarosten tillsätts..........












Tomaterna ska vändas ner precis innan det är dags att äta....











Hoppas det smakar!



LEN, KRÄMIG, MJÖLKCHOKLADBRÜLÉ


För ett par år sedan fick jag förmånen att få laga mat med kockarna på Sofieros Slott i Helsingborg.
Det var en leverantör på jobbet som ordnade detta.
Det var otroligt roligt och lärorikt!

Maträtterna innehöll mestadels lammkött, och jag är egentligen ingen "fan" av det men detta var så vällagat och gott.
Men det som verkligen gjorde intryck på mig var den UNDERBARA desserten!!


Jag har alltid trott att jag inte gillade créme brülé......men oj så fel jag hade!
Det var så in i bombens gott, och faktiskt inte ett dugg svårt att göra.
Sedan dess har jag gjort detta flera gånger och jag blir lika överrumplad av hur gott det är varje gång.... :P


Jag fick en gasolbrännare av Peter i Julklapp, dom finns att köpa i tex Duka butikerna och är inte så fasligt dyra.

Man kan också "bränna av" sockret  under grillelementet i ugnen.

Vill ni imponera på gästerna vid nästa bjudning så gör denna!!
Kom bara ihåg att göra puddingarna dagen innan för bästa resultat och bränn av dom precis innan servering.
















Det här behövs till 4-6 formar:




2½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker
5 äggulor
30 g lite "finare" mjölkchoklad tex Marabou premium
½ vaniljstång







Gör så här:



♦ Mät upp grädde och mjölk i en kastrull.
Dela vanijlstången och skrapa ur fröna.
Tillsätt både frö och stång i gräddmjölken.
Låt koka upp.





♦Rör äggulorna med sockret, slå den varma gräddmjölkblandningen över.




♦Tillsätt den finhackade mjölkchokladen och rör så att chokladen smälter.



♦Sila blandningen och häll upp i portionsformar.
Sätt i en djup långpanna som är fylld till hälften med vatten.



♦Baka av i 125º i 30-40 min eller tills crémen "stannat".
Tar du ut den för tidigt blir den "lös".




♦Låt svalna och sätt sedan i kylen över natten.



♦Inför servering: Strö på råsocker eller rörströsocker opch karamellisera toppen.
Antingen med en gasolbrännare eller under grillelementet i ugnen.
Passa noga så att det inte blir bränt!












Använd en lite finare choklad till detta receptet.
Jag hade denna, annars går det bra med en madagaskar/manjari choklad.










Det blir så gott med äkta vaniljstång i .........











              


Formarna ska bakas av i vattenbad tills crémen "stannat.

Låt sedan svalna och ställ kallt till dagen därpå.









            


Strö över sockret och bränn av med en gasolbrännare.
Passa så att det inte bränns!

Sedan är det bara att NJUTA!!  :P











Så här gick det hos Frisören med Mollie:





När vi kom dit så skulle ju pappa klippa sig först så att hon skulle förstå att det inte var farligt.

Men hon ville inte alls stanna där inne.....
Hon ville ut till sin vagn som stod parkerad utanför.
Så när det var hennes tur slutade det med att hon fick sitta i vagnen och bli klippt!


Och det var väl ok tyckte hon, men när luggen var färdig så räckte det!
Då ville inte hon inte mer trots alla möjliga mutor....

Så vi avbröt där och hon blev "belönad" med en färgprick i luggen.
Vilken färg tror ni hon valde.....?

Rosa såklart!!


Brås på sin mamma.......

Jag tror nog att det går bättre nästa gång för då känner hon igen miljön och frisören som var
mycket bra och påhittig!







FÖRE:


















Under tiden:




















EFTER:
















Hoppas att ni alla har en skön Söndag!!



Kram Åsa!






















KASSLERGRATÄNG MED ÖRTSÅS!


Hej alla!
Nu så fick jag äntligen lite tid vid datorn och lägga in nya recept!
Jag blev inte smittad av magsjuka (tack och lov!!) men det har varit fullt upp med tvättning, städning och allt annat som följer i spåren av magsjuka.
Men nu så ska det bli andra bullar av......!

Det här receptet har sitt ursprung från en rätt som vi åt hemma när jag var yngre.
Närmare bestämt på 80-talet.
Och den var såååå god.
Jag har gjort om den lite och lagt till mer grönsaker och plockat bort sparris som var med i ursprungsreceptet.


Man använder Blå bands Örtsås (som på den tiden hette Örtagårdssås).
Jag är ju egentligen inte speciellt förtjust i att använda pulversåser.....
Inte för att jag inte gillar smaken men för att dom mest består av en massa tillsatser.
Men i denna rätten gör jag ett undantag och försöker låta bli att läsa igenom innehållsförteckningen ;)





Det här är en mycket snabblagad och god vardagsrätt som inte tar lång stund att svänga ihop.
För det är ju det man vill nu när allt rullar på i vardagen igen.















Det här behöver du till ca 4 pers:




Ca 12 skivor kassler
1 bit strimlad purjolök
1 grovt strimlad gul eller orange paprika
1 stor burk skivade champinjoner eller färska
2 grovt hackade tomater
Grovmald svartpeppar

3 påsar Örtsås som blandas med 4½ dl mjölk
Ost till gratinering











Gör så här:




♦Lägg kasslern lite omlott i en ugnsfast form.



♦Bryn purjolök, paprika och champinjoner i lite matfett.
Peppra.



♦Tillaga såsen efter anvisningar på paketet. (Jag hoppade över smöret som ska tillsättas i slutet. )


♦Fördela dom brynta grönsakerna och tomaterna över kasslerskivorna.




♦Häll över såsen och avsluta med osten.
Gratinera i ugnen i 200º i ca 15 min eller tills den ser färdig ut.




Servera med ris och en god sallad!!














Örtsås från Blå Band........Mycket god trots allt !!














Lägg kasslerskivorna omlott i en form.













Bryn purjolök, paprika och svamp. Peppra.















Fördela grönsaker och tomater ovanpå köttet......












......häll på örtsåsen och avsluta med ost.

Grädda i ca 15 min.












Nu är maten klar!!







Smaklig måltid!!









Alldeles strax ska vi gå med Mollie till frisören för första gången någonsin.

Lite nervös är jag allt, man vet ALDRIG vad hon kan hitta på! :)

Återkommer med rapport.....







Hej så länge!







Till bloggens startsida


bloglovin

RSS