SOCKERKAKA MED GLASYR!
Den här sockerkakan känns lite "lyxigare" än en vanlig sockerkaka.
Jag har bakat den många gånger och den har alltid blivit lika uppskattad!
Jag brukar göra 1½ sats av glasyren för den är ju så god!!
Sockerkaka:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
Glasyr:
75 g smält smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Gör sockerkakan så här:
Rör ägg o socker mycket poröst.Tillsätt mjöl,bakpulver och vatten.
Häll smeten i en smord,bröad form.Grädda i 175 grader 25-30 min.
Gör glasyren så här:
Smält smöret i en kastrull.Tillsätt övriga ingredienser. Låt sjuda och vispa lite under tiden tills den tjocknat lite.
Bred glasyren över kakan när den svalnat.
Låt inte glasyren stormkoka,då kan äggulan stelna och den blir klumpig.
Ät och njut!!
Åh så härligt ! Äntligen. Nu jäklar ska det bakas =)
Kram
Heeej!! Men åhh va roligt att du fixat en matblogg! Vilken överraskning! Ser ju hur härlig ut som helst! Snyggt jobbat!
Jag har lagt in besöksstatistik på min blogg, gå in och titta och se om det är något du vill ha. det finns fler antal än vad jag har men du kan kika o se om det är ngt ju =)
Idag ska Fröken Jenny & Ellen baka en god sockerkaka =)
Det här receptet ska jag prova! Tack! :)
låter supergott! tänker prova den redan idag (:
Godaste sockerkakan !
Helt underbar sockerkaka. Väldigt glad att jag följde rådet att göra en dubbel sats av glasyren!
Är pågår bakning av sockerkaka nu. Nu dags för glasyren! Återkommer med resultat! :)
hittade detta recept när jag googlade på sockerkaka med glasyr :)
Kan man ha på glasyren och sen vänta med att äta kakan tills dagen efter? :)
Jätte god glasyr :)
ÄLSKAR DEN!!!!!!
Är det inte Silvia-kaka? Hur som helst jättegott! :)
JÄTTE GOD! Tar mjölk istället för vatten, så mycket godare :)
Supergod kaka, men glasyren var dock lite för sockrig :(
Hej! Jag har själv funderat på att börja skriva här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?
Åh vilken underbar sockerkaka... å krämen! Hittade receptet igår och testade det direkt... Fort va den slut så behövde göra en ny till idag ;)
Tack för receptet!