KABANOSSISPÄCKAD FLÄSKFILÉ MED AJVARSÅS!
Fläskfilé är så tacksamt att laga mat med.Den går att variera i all oändlighet.
Här gjorde jag en korvspäckad variant. Mycket gott!
Till detta åt vi råstekt potatis och en sås gjord på Ajvar relish.
Perfekt helgmat!
TILL 3-4 PERSONER:
C:a 500 g fläskfilé
1 "ölkorv" 50 g (jag använde kabanossi)
smör att steka i
salt,peppar
Gör så här:
Putsa filén fri från hinnor.Gör ett "hål" i mitten av filén med en lång smal kniv eller något annat spetsigt.
Tryck in korven så långt det går. Bryn filén runtom i en stekpanna i lite smör.Salta och peppra.
Lägg över i en form och stek färdigt i ugnen i 175 grader i c:a 30 -40 min.
Låt filén "vila" innan du skär upp den i 1 cm stora skivor.
Bryn runtom så att den får fin färg.
Till detta gjorde jag som sagt en supergod och löjligt enkel sås!
Detta behöver du:
2 dl creme fraiche
1 dl Ajvar Relish (jag hade den milda)
1 krm cayennepeppar
grovmald svartpeppar,salt.
Rör ihop alla ingredienserna och låt stå kallt till servering.
Ju tidigare man gör såsen desto godare blir den!
Smaklig måltid!
Vilken härlig blogg du har! SÅ mycket gott! Hit kommer jag igen!
Men gud vilket häftigt recept! Korv i fläskfilén, det måste provas! Här blev det också fläskfilé idag! Trevlig kväll! :-D
Kära Syster! Du är så duktig,det ser jätte gott ut.
Kramiz
Hej! Tack för din kommentar i min matblogg. Du har ju en hel del riktigt smarriga saker här. Är det okej att jag länkar till dig?
Hälsningar Nadja
Åå vad duktig du verkar vara på att laga mat :) Allts er jättegott ut!