') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

BIFF GRETA!


Den här rätten kan även kallas för "Biff Special" och är en klassiker i många restaurangkök.
Innan jag lagade detta så tyckte jag att det verkade sådär när jag läste i ingredienslistan....men hoppsan så gott det var!!
Peter bara tryckte i sig så mycket att han var tvungen att lägga sig på soffan sedan!
Rätten är ganska snabbgjord och mycket lättlagad.
Testa!








Det här behöver du till 4 pers:



600 g oxfilé eller ryggbiff
10 medelstora potatisar
2 gula lökar
4-5 msk fransk senap
4-5 msk "svensk söt senap" tex hultbergs mild senap
6 äggulor
smör att steka i
salt och peppar







Rödvinssås:


1½ + 1½ msk smör
2 msk finhackad scharlottenlök
vitpeppar
1½ dl rött vin
2 dl grönsaksbuljong av tärning = 2 dl vatten + 1 tärning
1 msk kinesisk soja
1½ msk kalvfond
maizena att reda av med





Gör så här:



1. Börja med såsen: Fräs lök och vitpeppar i smöret utan att det får färg.
Späd med vin och buljong. Låt det få ett uppkok.
Tillsätt soja och fond och låt såsen koka sakta i 10 min.
Sila såsen och "blanka av" med resterande smör.
Red av såsen med maizena. Ställ åt sidan och håll varmt fram till servering.




2. Tärna köttet i 1 cm stora bitar.
Skala och hacka löken fint.
Skala och tärna potatisen i 1 cm stora tärningar.



3. Spola av poatisen i durkslag med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.



4. Blanda köttet med lök, senap och äggulor och låt detta stå och dra i kylen.


5. Stek potatisen i matfett tillsammans med salt och svartpeppar tills den har fått fin färg och känns mjuk. Håll varmt.


6. Hetta upp en stekpanna ordentligt med margarin i och stek sedan köttblandningen hastigt som en omelett i ca 5 min. Salta och peppra.


7 Låt köttblndningen "glida ner" på ena halvan av en tallrik eller uppläggningsfat och lägg potatisen på andra halvan. Häll rödvinssåsen i mitten och strö över persilja.



Servera med någon lättkokt grönsak eller varför inte saltgurka?








Ryggbiff, lök, senap och äggulor blandas i en skål och får stå kallt och dra en stund.






Såååå gott med råstekt potatis! Stek tills den fått fin färg och blivit mjuk.
Håll varmt medans.....





.....du steker köttblandningen som en omelett. Salta och peppra.





Så här lägger du upp det!







Ett riktigt gott öl passar bra till denna rätten!
Tex den här som jag fick hem för ett tag sedan för att prova, den hette Innis & Gunn Rum Cask.
Peter och hans gode vän Micke fick äran att testa och utlåtandet lyder:

" En god sommaröl som säkert många tjejer även skulle gilla. Perfekt till grillat! "

Hann tyvärr inte ta en bild på ölen förrän gamarna hade svept den men så här ser den ut:










Lite information:   

Sedan upptäckten av att lagra öl på ekfat har bryggarna på Innis & Gunn hela tiden strävat efter att skapa nya smakupplevelser. Efter succén med den limiterade utgåvan av Innis & Gunn Rum Cask 2007, där ölen var lagrad med romfat, har man fortsatt med utvecklingen av denna produkt. Nu är man redo att släppa drycken på nytt. Den första oktober 2010 släpps Innis & Gunn Rum Cask i Sverige.




Någon av er som testat denna och vad tyckte ni?



Hoppas ni får en trevlig Söndag! /Åsa.



Kommentarer
Postat av: Anna

Å det är fantastiskt gott! Jag hade glädjen att jobba som servitris under ett par år o då fick vi superduper personalmat (ofta samma som gästerna) o då fick vi detta en gång, yummie!!! Kram Anna

2010-11-15 @ 19:42:49
URL: http://iannasliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS