') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

OXRULADER MED SMAKRIK FYLLNING OCH GUDAGOD SÅS!


Mmmmm....det här är husmanskost för mig!! Fyllda rullader som får koka i vätska som sedan blir en underbart god sås.
Att laga rulader är verkligen inga konstigheter alls och man kan i princip fylla dom med vad man känner för!
Dessa är fyllda med färs, vitlök, purjolök och persilja. Sååå gott!
Mollie åt först en portion, sen sa hon: "En mat till....snääääälla!"  :D
Så med andra ord är det en "barnvänlig rätt också...


Som tillbehör hade jag ugnsstekta CHERIE potatisar. Jag kan verkligen rekommendera dom!
Så himla goda och skalet behöver man inte ta av.
Passar till allt!








Det här behöver du till 4 pers:


500 g tunna skivor lövbiff
200 g fläskfärs
4 msk vispgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja, går bra med fryst
½-1 dl finhackad purjolök
salt, peppar
smör att steka i
6-7 dl vatten
3 msk kalvfond
ev lite redning på vatten+vetemjöl
2 dl grädde valfri halt



Gör så här:




1. Blanda ihop färsen med grädden. Rör i vitlök, persilja och purjolök och krydda med salt och peppar. Bred på färsen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare.


2. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna och flytta sedan över dom till en gryta.
Häll på vatten och fond och låt puttra sakta under lock i ca 30-40 min.

3. Red ev av såsen, men den får inte bli för tjock. Tillsätt grädden och låt puttra ett par minuter.
Lyft upp ruladerna med hjälp av en hålslev och plocka bort tandpetarna.
Lägg tillbaka i såsen.








Bred ut färsfyllningen på köttskivorna.....





....rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn dom i smör.





Lägg över i en gryta och låt puttra med vätskan i ca 30-40 min.






Dessa supergoda potatisarna måste ni testa! Cherie heter dom....







Härhemma har vi haft en trevlig Valborgshelg, lite varmare kunde det visserligen varit.......
Annars går en hel del tid åt trädgården just nu. Idag har mitt "krig" mot maskrosorna börjat och det blev en hel korg full. Och säkerligen får jag lite träningsvärk i benen imorgon också!  AJJJ!!! :D

Någon som sitter inne med ett bra tips på hur man blir av med dom hemska gula blommorna för gott så tar jag tacksamt emot det!!








Mollie hjälper mer än gärna till och vattnar blommorna i trädgården......





....sen kan man ju vattna den som står bakom kameran också! Jättekul!!!!







Nu är det dags för duschen och sedan lite tv-tittande.


Ha en bra kväll alla! /Åsa.








Kommentarer
Postat av: Emmy

Det är så gott med husmanskost ibland.

Så söt lilla Mollie :-)

2010-05-04 @ 22:12:25
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Viola

Ang. maskrosor - finns tyvärr inget annat sätt att bli av med dom annat än att ta upp och sedan ta upp igen.... Men de späda bladen är goda i sallad - så lite rättvisa finns det i världen :=)

Lycka till och tack för en bra sida!

2010-05-06 @ 14:32:07
Postat av: Anna

Vad duktig du är som plockar maskrosor, själv har jag gett upp det för länge sen! I vår gräsmatta är det nog mer maskrosor än gräs, men det är ju grönt det med! ;-) o snart gult hihi! Va smart o fylla rulladerna med färs, det måste jag prova! Kram Anna ps. vad söt hon är din lilla hjälpreda, hihi man blir alldeles full i skratt! ds.

2010-05-06 @ 20:06:05
URL: http://iannasliv.blogspot.com
Postat av: allice

Gillar rulladrecept, har blivit lite "hocked" på dem.

2010-05-08 @ 18:51:54
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Det är ju bara SÅ gott med rullader! Vi gjorde några enligt Per Morbergs recept för ett tag sedan, och det var så gott så det var inte klokt. Såsen blir ju helt fantastiskt god!

2010-05-09 @ 16:38:37
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Anette

bra tips i bloggen, god mat

2010-05-09 @ 18:59:08
URL: http://lifeofnett.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS