') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

SCHWEIZERNÖTMOUSSE MED DAIMKROSS!


Avslutningen på Nyårsmiddagen blev söt och god!!!
En otroligt len och fluffig mousse gjord av Marabous Scweizernötchoklad och grädde.
Toppad med lite daimkross......Mmmmmmmm.... :P

Superenkel att göra, men blir bäst om man förbereder den dagen innan.
Jag gjorde den i kaffekoppar, ser lite festligare ut då.













Det här behöver du till 6-8 portioner:




3 dl vispgrädde
200 g Marabous schweizernötchoklad


Garnering:

Hackad daim
Ev. kumquats










Gör så här:



1. Vispa grädden tjock.


2. Hacka chokladen och smält den i en skål över sjudande vatten.


3. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i chokladen.
Låt kallna.


4. Vänd ner resten av grädden försiktigt så att allt blandar sig.
Fördela moussen i skålar eller koppar.
Ställ kallt för att stelna, gärna över natten.


5. Garenera med det hackade daimkrosset och en liten skiva kumquat.







     

Steg för steg bilder.........
















Fördela moussen i koppar eller skålar och låt stå kallt över natten.












Innan servering strös daimhacket över och en liten skiva kumquat. (Som jag inte tycker är så god, men den är snygg som dekorering.)  ;)








Som sagt en lättgjord men smarrig dessert som dom allra flesta säkert gillar.















Min syrra fick en fin systemkamera i julklapp och den hade hon med på Nyår.
Så här fina bilder tog hon på Mollie:












Lite blyg.......  <3
















Den här bilden har hon photoshoppat.

Jättefin!
























Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Ser väldigt gott ut!! Älskar chokladmousse!



Ja, tycker absolut att du skall testa den rostade paprikasåsen, den är gaaaaalet god! Mycket smakrik!

2010-01-07 @ 01:30:05
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

oj så gott, smaskigt värre! Vad fin hon är tösen!

2010-01-07 @ 08:22:41
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Sara

Så lite så.

Ja verkligen.. Jag fattar knappt inte att han snart är ett år! Det går så himla fort. Man trodde inte att de skulle gå så fort som de faktiskt har gjort... Men men. Snart dax för en till känns det som. Funderar på att förja tillverka nästa jul haha Då har ju Rasmus hunnit bli 2år innan bebisen kommer.. Ha en super bra dag!

2010-01-07 @ 09:21:40
URL: http://saralillan.blogg.se/
Postat av: Vanilla Sky (Jennie)

Oj vad mycket smarrigt du har här! Här måste jag kika ordentligt en dag nar jag har lite bättre tid!



Vilken liten söt dotter du har :)

Kul med fler som visar kort barnen på bloggen, mina kottar får oxå gästspela då och då, som stolt mamma kan man ju inte låta bli ;)

2010-01-07 @ 12:53:30
URL: http://vanillaskykitchen.blogspot.com
Postat av: Therese

Låter himla gott..

Söt hon är din dotter.

Vad läcker den svart vita bilden blev..

Mvh

2010-01-07 @ 18:40:10
URL: http://vxlhaxanfranorrland.blogspot.com/
Postat av: Jessica

Chokladmousse är ju så himla gott och går alltid hem.



Söta bilder på Mollie!

2010-01-07 @ 22:01:48
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Emmy

Låter jättegott! Och så enkelt. Ser väldigt trevligt ut i de fina kopparna.

2010-01-08 @ 04:01:55
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Mmmm, så lent och gott det låter :) Det ser supergott ut!

2010-01-08 @ 11:54:04
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Kalasgott

Sv: Jag vet faktiskt inte det helt och hållet.. Jag hade mina i en 200 grader varm ugn och det gick jättebra! Trevlig helg!! :) Kram, Jennie.

2010-01-08 @ 15:23:27
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS