') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

KYCKLING PICCATA MED MIILD PAPRIKASÅS!


Det här receptet gjorde jag förra Måndagen och kom fram till ganska snart att det nog mer är ett "helgrecept".
Dels för att det kändes som en lite festlig rätt men också för att det faktiskt tog sin lilla tid att få klart. Så inget att rekommendera när tiden är knapp och blodsockret sjunker för varje minut på övriga familjemedlemmar.
Men har ni lite tid på er så måste ni prova detta!!
Och tipset är att börja med såsen för den tar längst tid.
Peter har redan berättat för alla sina arbetskamrater om detta receptet så nu kommer det! :D








Det här behöver du till Kyckling Piccata för 4 pers:



4 kycklingfiléer
4 ägg
ca 3 dl riven parmesanost eller annan lagrad ost
salt, vitpeppar





Paprikasås:


1 gul hackad paprika
1 röd hackad paprika
1 grön hackad paprika
1 gul lök hackad
1-2 vitlöksklyftor
ca 6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
cayennepeppar
salt och vitpeppar
ev. redning





Gör så här:


1. Börja med såsen: Fräs paprika och lök i smör tills det börjat mjukna.
Pressa i vitlöken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Låt koka/sjuda i ca 30 min.



2. Under tiden kan du förbereda kycklingen.
Sätt ugnen på 175º. Vispa upp äggen och tillsätt lite salt och peppar.
Riv ner osten i äggblandningen.


3. Dela kycklingfilén på "bredden" se bild nedan.
Doppa kycklingen i ostsmeten så att det täcker ordentligt.
Stek kycklingen tills den fått en fin gyllenbrun färg.


4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in dom i ugnen och låt dom gå helt klart där, ca 10 min.



5. Fortsätt med såsen: Tryck till paprikabitarna så att all saft och smak kommer ut.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och cayennepeppar.
Låt koka ihop någon minut till.
Sila såsen så att alla bitar kommer bort.


6. Häll tillbaka såsen i kastrullen och låt den få ett uppkok.
Red ev. av den om du tycker det behövs.
Smaka av med salt och peppar.



7. Servera kycklingen med såsen och tex. ugnsstekt potatis.






Paprika och lök till såsen......





Såsen ska koka i minst 30 min, då får man fram alla goda smaker!






I slutskedet silas såsen så att man får en jämn och slät sås.
Denna är verkligen jättegod!!






Ägg och riven ost som kycklingen ska paneras i.
Jag hade ingen parmesanost så det blev extralagrad prästost.
Supergott det med!




Så här ska kycklingfilén delas.
Det underlättar om man har en riktigt vass kniv.... ;)





Kycklingen är doppad i paneringen och ska nu stekas gyllenbrun.





Det färdiga resultatet!!





Ha det så bra!/Åsa.






Kommentarer
Postat av: Matbloggen



Nu blir jag hungrig... igen!

Mums så gott!! :)

Postat av: Therese

Såg väldigt gott ut, men ingen grädde i såsen eller creme fraiche (få lite panik då Ha ha) ja det blir säkert gott ändå..

Jag tror förbaske mig jag ska testa nästa gång det blir kyckling här hemma..

MVh

2010-08-24 @ 18:09:12
URL: http://vxlhaxanfranorrland.blogspot.com/
Postat av: allice

helt klart ett recept som familjen klarar att äta. Blir väldigt hungrig

2010-08-24 @ 18:20:22
Postat av: Marie-Louise

Kycklingen såg gudomlig ut, den måste jag testa i helgen.

2010-08-25 @ 18:46:04
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Emmy

Ser ju väldigt gott ut så jag får nog ta mig tid att provlaga detta.

2010-08-26 @ 05:35:40
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Camilla K

Det här ser så gott ut. Ska laga det nästa vecka!

2010-09-01 @ 16:36:19
URL: http://camillak.com
Postat av: lovisa

Åh fy vad gottt!

2010-10-05 @ 08:25:42
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS