') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

Baconfyllda Lövbiffsrullader i portersås!


Såja, nu var påsken över och vardagen tillbaka!
En som längtade till dagis i morse var i alla fall Mollie.....
Trots en hel del aktiviteter härhemma så saknade hon nog kompisarna där.
Och det är ju bra!

Något JAG längtar efter är rejält lagad mat!
Är liiite trött på ägg, sill och lax nu.
Här kommer ett tips på rullader i riktigt god sås.
Kanske ingen snabbmat precis, men under tiden som det står på spisen kan man ju passa på att göra annat. (Som att vika tvätt, dammsuga, eller något annat roligt..... ;) )






Det här behöver du till 4 pers:


8 skivor lövbiff ca 500 g
salt, peppar
1,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1½ dl vatten
1 flaska Porteröl 33 cl
1 köttbuljongstärning
8 enbär



Fyllning:

4 baconskivor
½ gul lök finhackad
timjan färsk eller torkad


Sås:

5 dl silad sky
3 msk vetemjöl
2 dl grädde valfri fetthalt
2 tsk kinesisk soja
3 msk svart vinbärsgelé



Gör så här:


1. Dela baconskivorna. Lägg ut köttskivorna och fördela baconskivorna, löken och timjan på köttet.
Rulla ihop från kortsidan och fäst med tandpetare.

2. Bryn rulladerna i en stekpanna och lägg sedan över dom i en gryta.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt saft, porter, buljongtärning och krossade enbär.
koka upp och sänk sedan värmen, sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, ca 50-60 min.
Ta upp rulladerna och håll dem varma.


3. Sila spadet. Diska ur grytan. Häll tillbaka spadet i grytan och koka upp.
Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i skyn och låt såsen koka i ca 5 min.
Smaka av med soja, gelé, salt och peppar.

4. Lägg ner rulladerna i såsen och låt dem bli varma.



Servera med kokt potatis eller ugnsstekta potatisklyftor och gelé.





Porteröl är den viktiga ingrediensen i detta receptet.




Krydda lövbiffarna med timjan och lägg på en baconskiva.






Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn den fint runtom.....





.....såhär ungefär! Ta ut tandpetarna.





Doftar underbart när grytan kokar upp!




En annan viktig ingrediens är enbären!
Är vanligtvis inte så förtjust i det men här passar det jättebra!




Det silade kokspadet blir en ljuvligt god sås med lite grädde och.......




......svart vinbärsgelé!
Den här är min favorit!





Hoppas det ska smaka!









Nu i Påskas ville ju Mollie såklart vara påskkärring (eller...nja, JAG ville det! :D ) och då inkluderade det att leta efter ägg i trädgården:





På jakt efter påskägg.......






Där är det ju!!! Lagom gömt för en snart treåring...... ;)





Mollie tyckte det var så roligt, så varje gång vi varit ute i trädgården efter det så ska vi leta efter fler ägg........




Hon släppte ICKE ägget sedan!! :D





Hoppas ni alla fått en bra start på denna veckan! /Åsa.



Kommentarer
Postat av: Therese

Vilken söt liten påskkärring.

Jag sa till mina tonåringar att dom skulle få en slant istället för ett påskägg och då fick jag skäll minsann.

Klart dom ville ha påskägg, så det va bara att kila ned till affären och handla, tänkte att dom va ju så stora nu, men se det misstaget gör jag inte om..



Ser att gräsmattan håller på bli grön nere hos er, härligt.

Här ligger snön kvar ett tag till, känns som vi bor på en helt annan planet..

Ha det gott

2010-04-07 @ 09:30:36
URL: http://vxlhaxanfranorrland.blogspot.com/
Postat av: Birgitta

Mina barn nöjde sig med varsin peng på morgonen...de visste att de skulle få påskägg hos farmor..de är inte dumma!!

Lövbiffsrullader är så gott och man kan variera fyllningen i det oändliga!!

Nu vill man minsann se mer av solen och den ska visst lysa här i helgen:)

Ha en trevlig helg!

KRAM

Birran i Hörby

Postat av: Anna

Vilken söt påskkärring... Rullader är så himla gott! Har inte gjort det på lövbiff, men det var himskans smart! Kram Anna

2010-04-08 @ 17:56:55
URL: http://iannasliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS