') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

LASAGNE MED KYCKLING OCH BACON!!


En lite annorlunda variant på lasagne blev detta!
Jag älskar den "vanliga" varianten men det här var en en jättegod ersättare.
Lasagne tar ju  lite tid att göra men det är den väl värd!
Jag brukar alltid göra en jättestor sats när jag väl är igång och så fryser jag in i portioner.
Himla smidigt att ta fram när det körigt med allt annat.








Det här behöver du:

6-8 port.


4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 hackad gul lök
1 tärnad stor morot
1 hackad grön paprika
1 brk champinjoner
½ brk svarta oliver hackade
1 burk hela tomater
1 förp. (500g)krossade tomater
oregano,svartpeppar,cayennepeppar,salt


Ostsås:

8 dl mjölk
4 msk vetemjöl
salt,vitpeppar
1 äggula
400 g lagrad ost (hälften till garnering)
lasagneplattor (jag använde 1 pkt färska plattor 250 g )



Gör så här:


Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dom i lite matfett i en stor stekgryta.
När dom fått lite färg så tillsätt bacon, paprika,morötter, lök ,vitlök,svamp och oliverna.
Krydda med kryddorna. Häll på båda sorterna tomater och låt koka på svag värme i ca 10-15 min.

Gör under tiden ostsåsen.Vispa samman 1 dl av mjölken med vetemjölet i en kastrull.Koka upp,tillsätt resten av mjölken under omrörning. Sjud såsen i ca 5 min. Krydda med salt och peppar.Dra kastrullen från plattan.Rör ner äggulan och hälften av den rivna osten.

Varva ostsås,lasagneplattor och kycklingsåsen i en ugnsfast form.Börja och avsluta med ostsåsen.
Strö över resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 200º i ca 30 min. Det beror på om du använt färska lasagneplattor eller "torra".
Jag använde färska men nästa gång ska jag ta "torra", tycker att dom suger åt sig såsen bättre.

Servera med en god sallad!






Massa härliga färger........





......allt ska brynas och få fin färg......






....sen tillsätts tomaterna och allt får koka i 10-15 min på svag värme.....






.......varva sedan ostsås.plattor och kycklingsås.Riven ost överst......






...och efter ca 30 min är lasagnen färdig!!



Smaklig måltid!!



Kommentarer
Postat av: Birgitta Regander

2009-05-06 @ 17:37:54
Postat av: Birgitta Regander

Mums..det lät verkligen gott! Jag gör alltid två formar när jag gör lasagne och fryser in den ena. När man ändå står och har jobbet och all disk, så kan man lika gärna göra 2 st. Din kycklingröra i detta recept hade nog funkat i en paj eller som fyllning i tortillatårtor! Med lite creme friache eller philadelphia i blandat! Fy farao vilke thundväder det är...snart får man sätta på värmen igen och ta fram overallen...

Ha en skön kväll!

KRAMIS

Birran

2009-05-06 @ 17:40:33
URL: http://www.birran6.com
Postat av: Pernilla

det här ska jag definitivt prova! är inte så förtjust i vanlig lasagne men den här ska nog gå hem hos både mig och sambon :)

2009-05-06 @ 17:53:09
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Jessica

Låter supergott, alltid kul med lite variation.

2009-05-06 @ 18:10:18
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Filibabba

aaaah men så gott!!! :D

2009-05-06 @ 22:25:03
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

Kyckling, svamp, bacon och pasta...det låter helt fantastiskt gott. Kul att kunna variera lasagnen lite.



Ha det gott,

Nadja

2009-05-07 @ 08:21:02
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Starmamas dagbok

Hej Åsa! Jag lagar din lasagne till middag ikväll, just nu står den i ugnen :-) Skippade oliverna & oregano och använde mig av färska champinjoner istället. KRAMIS!

2009-05-07 @ 13:35:52
URL: http://starmamasdagbok.blogg.se/
Postat av: Jennie/Kalasgott

Åh gud vad gott!! Lasagne är oslagbart!

2009-05-07 @ 18:07:38
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Carro

Det såg oerhört gott ut ! :D

2009-05-09 @ 11:57:25
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: gulla

Den här maträtten ska jag DEFINITIVT pröva!!!

2010-09-08 @ 14:20:17
Postat av: lasagne

Vad god lasagnen ser ut. Jag är ett stort fan av lasagne. ;-)



Fin blogg!

2010-09-15 @ 11:31:25
URL: http://lasagnerecept.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS