') else writeln('
'); writeln('
'); close(); }}

KRYDDSTARK BIFF MED BAMBUSKOTT!


Blev så sugen på kinamat häromdagen......
Men stark sådan!! Där vi annars brukar köpa med oss hem är det gott ,men ganska "mesig" kryddning.
Så jag började experimentera själv.Och det blev starkt! Lite för starkt för min sambo..ha,ha!
Vill man inte ha det så starkt så tar man mindre av sambal oelek..
Hur som helst så tyckte jag det blev supergott!






Det här behöver du:

3-4 portioner

500 g lövbiff
½ gul lök
10 cm purjolök
8 champinjoner färska eller 1 brk konserverade
1 brk bambuskott strimlade 220 g
2,5 dl minimatgrädde (eller någon annan sort)
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk sweet chilisås
1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor




Dom flesta ingredienserna.



Så här gör du:

Strimla lövbiffen.Skär lök,purjo och champinjoner i skivor.
Bryn först lövbiffen så att den får lite färg.
Tillsätt löken ,champinjonerna,bambuskotten och sojan.
Pressa i vitlöken.Lägg i sambal oelek,sweet chilisås o buljongtärningen.
Häll till sist i grädden och vattnet.
Låt koka på svag värme i c:a 10 min.
Red ev. av med lite maizena.






Servera med jasminris o lite sallad.

Blir det för starkt,hämta brandsläckaren...nä,nä skojade bara!!

Smaklig måltid!





Kommentarer
Postat av: Christel

Haha,den va bra den.Ser så gott ut.Jag sitter här o är jätte hungrig...

2009-03-03 @ 19:04:00
Postat av: Christina

Jag älskar stark mat! Äter sambal oelek till allt. :-)

Detta ska provas!

2009-03-03 @ 19:16:01
Postat av: Jenny

Du gjorde ngt liknande innan när vi bodde på juryvägen, fast då inte stark, men skitgod.

Minns att jag hatade bambuskott då men i den grytan tyckte jag om det.

2009-03-03 @ 20:37:08
URL: http://beingfamous.blogg.se/
Postat av: Jessica

Stark mat är gott, och detta ser verkligen gott ut,

2009-03-04 @ 10:12:47
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: linda

Jag har läst din blogg hela tiden och provat nästan alla recepten ... Fantastiskt

Linda

2009-03-04 @ 11:57:39
Postat av: Jessica

Såg att du frågat vilken kebabkrydda jag använt i kebabgrytan och jag använde Santa Marias kebabkrydda. Kockens kebabkrydda funkar säkert lika bra =)

Hoppas det kommer smaka!

2009-03-04 @ 12:41:32
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Nina

Vilka härliga och smarriga recept du har på din fina blogg:)

2009-03-04 @ 19:16:39
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Kryddburken

När lagar du detta igen sa du?? Jag kommer! :-D Jäklars så GOTT! Helt i min smak!

2009-03-05 @ 20:56:48
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Åsa/ensidamedmat

Tack för alla kommentarer!!Tycker det är så kul....och kryddburken,nästa gång du är i Skåne så sväng förbi så ska jag bjuda dig!!:)

2009-03-05 @ 21:16:48
URL: http://www.ensidamedmat.se
Postat av: Louise

Ser ju underbart gott ut..! Blir att testa!

2011-01-14 @ 21:15:31
URL: http://luuluh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS