') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }}

SNART DAGS FÖR NYSLUNGAD HONUNG......!


Vår granne har biodling som intresse.
Till vår stora lycka betyder det att vi sällan eller aldrig behöver köpa honung.
Häromdagen behövde han hjälp av Peter att fixa lite i bikuporna.
Då fick Peter såklart ställa upp!
Iklädda väldigt rymdliknande dräkter så satte dom igång.
Jag höll mig på behörigt avstånd men var ändå tvungen att föreviga dom! :D









Peter till vänster......











Grannen kollar så att allt är ok...........








Det där med biodling är verkligen en hel vetenskap.......





Så inom ett par veckor eller så kommer det stå alldeles nyslungad honung på bordet!


Någon som har riktigt bra recept med honung som ingrediens??!







Eftersom det här inlägget är av det "icke matrelaterade" slaget ..... måste jag visa vad jag köpte på mitt första
Me & i  Party..... :D






              

Två jättefina tunikor till Mollie.................







            


Och såklart måste vi matcha varandra till hösten med dessa.........






Jag har sagt det innan, men jag älskar verkligen deras kläder!

Så ett STORT TACK till dig Hanna som än en gång ordnade ett trevligt party och supergod Äpplekaka.
Och säljaren Karolina förståss......!
Hon är så duktig!





Fler recept kommer snart..... ;)





Ha det gott alla kära läsare!








Kommentarer
Postat av: Anna/Frostrosor

Det är verkligen häftigt med honung. Vi köper ibland nyslungad honung vid vägkanten. Ett litet skåp vid ett lantbruk. Man lägger pengar i skåpet och tar med sig en burk. Så mysigt sätt!

Toppenfina kläder till Mollie och dig!

Vad duktig du förresten är som inte köpt bröd på flera veckor utan bakar eget! Fortsätt så! Själv syndade jag tyvärr i lördags och tvingades att köpa en Skogaholmslimpa men nu är det problemet tillrättalagt och vi kan återigen äta hembakt! :-)

2009-08-25 @ 00:32:28
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Det är en lyx att kunna köpa nyslungad honung. :)



www.helenaljunggren.com

2009-08-25 @ 11:57:46
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: Kryddburken

Vilken lyx att ha såna grannar! Nyslungad honung! Fy skäms va gott, och jag förmodar att du kommer baka något rikigt smarrgit av den också! Ja, de ser jag fram emot! Kläder är bedårande, jag gillar kollektionen med frukterna! Må så gott på er allihopa! Kram kram

2009-08-25 @ 22:35:31
URL: http://kryddburken.se
Postat av: åsa - hello sugar!

jag håller med de andra där, vilken lyx med nyslungad honung. :) här är ett recept på müsli som jag tycker är riktigt gott. :)



• 7 dl havregryn

• 1 dl grovhackad mandel

• 1 dl grovhackade valnötter

• 1 dl grovhackade pecannötter

• 1/2 dl sesamfrön

• 1 dl vetegroddar

• 1 dl kokosflingor

• 1 dl solrosfrön

• 2 tsk kanel

• 1 tsk havssalt

• 1/2 dl rapsolja

• 3/4 dl honung

• ¼ dl lönnsirap

• 1 dl russin

• 1 dl torkade körsbär (eller annan torkad frukt)



Sätt ugnen på 175 grader



Blanda havregryn, mandel, valnötter, pecannötter, sesamfrön, vetegroddar, kokos, solrosfrön, kanel och salt i en stor skål.



Koka ihop olja, honung och lönnsirap i en liten kastrull (eller mikra i 2 min och 30 sek)



Häll vätskan över havregynsmixen och blanda ihop.



Sprid ut mixen i en långpanna och grädda i ca 30 minuter (rör om var 10:e minut) eller tills müslin har fått en gyllenbrun färg.



Blanda i torkad frukt och russin direkt när müslin tagits ut från ugnen.



Lämna framme till müslin har kallnat.



2009-08-26 @ 14:43:40
URL: http://hellosugar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida


bloglovin

RSS